Gyurkity Péter

Érkezőben az Xbox 360 Slim

A Microsoft egyes értesülések szerint saját konzolja kisebb és olcsóbb változatán dolgozik, a Nintendo pedig DS2 néven dobná piacra új készülékét.

Az állítólagos új változatot ábrázoló eddig egyetlen kép egy kínai fórumon bukkant fel, innen vették át nyugati lapok, amelyek már - nagyon is érthető módon - jóval óvatosabban fogalmaznak. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy álinformációról van szó, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy a valódi fejlesztést láthatjuk a képen.

Az ominózus kép egy, az eredetinél némileg kisebb alaplapot tár elénk, amelyen az Xbox által is használt csatlakozók, egy Microsoft I/O vezérlő, valamint mindössze egyetlen fő chip lelhető fel. Ez nagyjából meg is felelne az eddig megjelent információknak, azt ugyanis a jól értesültek már tudják, hogy a szoftvercég nagyjából így képzeli el az eddig csak Valhalla kódnéven emlegetett fejlesztést. Ezen szintén egyetlen chip kapná a főszerepet, amely magába foglalná a központi processzort, valamint a grafikus chipet egyaránt, ezzel is spórolva a gyártási költségeken.


Az más kérdés, hogy miért és hogyan kerül a meglehetősen kicsinyke alaplapra a méretes és viszonylag drága Cooler Master ventilátor - ez minden bizonnyal a kiszivárgott kép leggyengébb eleme. Abban azonban az elemzők egyetértenek, hogy a Microsoft nem várja tétlenül a már idejekorán beharangozott Natal vezérlő megjelenését, és a mostani kényelmes, 199 dolláros árszintre belőtt Xbox 360 Arcade mellett egy még olcsóbb változattal készül, hogy a konzol és a vezérlő együtt se haladja meg jócskán a vásárlói érdeklődés szempontjából ideálisnak tartott összeget.

Az újdonság bejelentésére júniusban számíthatunk, mint ahogy a Nintendo háza táján is ekkor, egészen pontosan az E3 kiállítás alatt szeretnék bemutatni legújabb terméküket. Ez nem más, mint a Nintendo DS felújított változata, amely DS2 néven látna napvilágot. A dupla kijelzővel, accelerometer szenzorral, valamint nVidia Tegra chippel ellátott minikonzol a két kijelzőt egybeolvasztaná, azokat ugyanis csak egy nagyon vékony csík választaná el egymástól. További részletek egyelőre nem jelentek meg, ezek később várhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegi90 #8
    pedig még nincs ápr 1.
  • a_n_d_r_e_w #7
    " a méretes és viszonylag drága Cooler Master ventilátor"

    Hat elnezve a meretaranyokat semmikepp sem meretes, azt a valoszinuleg rezmagos, de hocsovet nelkulozo hutot pedig semmikepp sem draga a hutes. Szoval ez baromira hulye indok.
  • pixx #6
    Sehogy, mert kamu ez a hír...
  • roliika #5
    Ú bocs tényleg, egy 500 Mhz-es radeon.
  • InterFoxSOFT #4
    Radeon!:D
  • roliika #3
    Viszont végre egy gyártó, aki nem úgy áll hozzá, hogy 600, vagy 800 dollár, hanem legyen jó a teljesítménye (nem mint a wii) de egyben legyen annyira olcsó is amennyire csak lehet...szimpatikus.

    A hip az elég érdekes, merthogy mi ez a chip? A Box 360-ban egy 3 magos CPU, és egy Nvidia GPU van...ezt hogy gyúrták egybe? Két tök eltérő gyártó chipjét.
  • zola2000 #2
    ja, a ds felújitott változata a ds lite és a DSi, a ds2 egy teljesen uj gép lesz.
  • InterFoxSOFT #1
    "Nintendo DS felújított változata, amely DS2 néven látna napvilágot."
    A PS3 meg a PS2 felújított változata volt mi, hülye gyerek?:D