Ötvös Tibor

Transformers: The War for Cybertron

Lehet szeretni vagy gyűlölni Michael Bay két Transformers adaptációját, de azt azonban el kell ismerni, hogy eme két alkotás irányította újra a figyelmet az alakváltó robotokra.

Sajnos az utóbbi években megjelent játékok a legnagyobb jóindulattal is csak közepesre sikeredtek, ám az Activision korábban bejelentett új programja a Transformers: The War for Cybertron elképesztően látványosnak és hangulatosnak ígérkezik.

A ma véget érő Game Developers Conference 2010-en lehetőség volt bepillantani magába a játékba és az eddig látottak alapján a robotok egy, a hírnevükhöz méltó játékot kapnak. Az alaptörténet nagyon egyszerű: Optimus és csapata harcol Megatron és társai ellen a Cybertron bolygó feletti uralom elnyeréséért.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Cybertron egyébként maga is egy Transformer, méghozzá a létező legnagyobb. Távolabbról tekintve a planéta úgy néz ki, mint a Halálcsillag, ám a felszíne láttán inkább egy mechanikus Szárnyas fejvadász ugrik be. A The War for Cybertron egy külső nézetes akciójáték lesz, ráadásul a látványosabb fajtából.

A játék elején lehetőségünk van oldalt (Autobotok vagy Álcák) választani, utána az adott csapat három híresebb karaktere közül kell kiválasztani a nekünk legszimpatikusabbat. Erre minden pálya elején lehetőségünk lesz, de azt csak egyszer dönthetjük el, melyik oldalon állunk.

Az Autobotok közül a GDC-n csak Optimus volt választható, aki itt még nem fővezér. Karakterünk egyszerre maximum két fegyvert tarthat magánál meg persze a különböző gránátokat. Minden Transformer képes átalakulni valamilyen járművé és egyes küldetések ezt igénylik is.

Szerencsére harc közben is bármikor átalakulhatunk autóvá, repülővé vagy tankká (attól függ, kivel vagyunk), mivel a transzformálások száma nincs korlátozva. Ráadásul, ahogy a videón is látszik, nagyon gyorsan zajlik le az egész, így időt sem veszítünk vele. Lehetőségünk lesz különböző fegyverekkel, lövegtornyokkal is egyesülni, így később bármikor felvehetjük ezt az erősebb alakot is.


A boss-harcok nagyon intenzívek. A kiállításon egy egész bázis alakult át egyetlen robottá és őt kellett legyőzni. Ebből következik, hogy ezek a küzdelmek sokszor több képernyőt is betöltő ellenfelek ellen zajlanak majd. Szerencsére nem csak egyedül vághatunk neki a kalandoknak, mivel a The War for Cybertron támogatja majd a három-fős multi ko-op módot is.

A játékot az Unreal 3.0 motor hajta, ami meg is látszik. Grafikailag nem sok kifogásolható elemet láttunk, a főellenfelek elleni harcok látványosnak tűnnek és az átalakulásos rendszer új ízt adhat a TPS stílusnak. Pontos dátum még nincs kitűzve, de a High Moon szerint még idén megjelenik a Transformers: The War for Cybertron - szerencsére PC-re is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bhalage #11
    a cybetron bolygo nem semmisult meg ? vagy ez pl a "filmek" elott jatszodik?
  • kissssss #10
    meg súgom neked játéknak hívják.
  • RoyalPredator #9
    Mi ez a szar? ...
  • Jimmyke #8
    Cybertron és Unicron is átalakuló bolygó. Van TF fan ismerősöm, ragadt rám egy kis ismeret :D
  • liberty2 #7
    De igen Szefmester, jól mondod. Azé remélem csak a cikkben van ez így elírva és nem a játékban. Majd meglássuk milyen lesz.
  • Szefmester #6
    Hm.. javítsatok ki ha tévedek, de véletlen nem Cybertron az átalakuló "bolygó" hanem Unikron "a bolygófaló"

    Amúgy örülök hogy visszatérnek a képregényes megjelenésű karakterekhez.. a filmekben Űrdongó nekem nagy csalódás volt megjelenésügyileg..
  • liberty2 #5
    El van nézve a tatázás kisss. :-) Habár mindenki 18-nak mond ránézésre, csodálkoznak amikor mondom, h 24 vaok. :-D
    Csak a munka jöjjön be amire pályázok ...
  • kissssss #4
    ahogy a természetnek úgy a technológiai fejlődésnek sem lehet gátat szabni tehát nem árt fel kötni az alsó gatyát tata :-D (bocsi)
  • Gyuszopapa #3
    Nyugalom!Az unreal engine 3-nak nem tul nagy a gépigénye.Csak akkor szívunk majd esetleg ha trehány portot készítenek pc-re.Ami sajnos egyre gyakrabb.
  • liberty2 #2
    Hatalmas grat a fejlesztőknek, de nem is ... inkább a játéknak a tulajdonképpeni kitalálóiknak!
    Amit kifejezetten hiányoltam, helyenként utáltam, hogy a hagyományos Transformers kakarkterek hiányoztak a filmekből. Nem is tetszettek story-t tekintve ezek, csak a látvány volt jó. Azonban ebben a játékban szemmel láthatóan előjönnek a rajzfilm karakterei mint pl Soundwave és Omega Supreme. Sőt, Ratchet is visszakapja a megszokott képergényes alakját. Nekem mint "öreg motorosnak" ezek a bevált karakterek és őmiattuk gondolnám egy játékra, hogy: igen, ezt ki kell próbáljam. :-)

    Azonban egy hátulütő ami nincs a cikkben. A HW igény az körülbelül mi lesz? A videót elnézve atomerőmű kategória lesz az ajánlott gépigény. Talán a minimum egy 8800-as Nvidia lenne, de gyanítom, hogy azzal a minimum grafikát is max 20 FPS-el lehet elérni. Lassítson már egy picit a cehnológia!!!!! Be se fejezem a Főiskolát máris akkorát fordult az IT, hogy a fiam már elavultnak fogja ezeket mindet tartani mire odajut és nekik ezeket fogják oktatni mint alaptananyagot. Amit meg most mi tanulunk meg a kukában végzi. Túl sokmindent kell egy mai gyereknek megtnaulni egy ( pl ) 300 évvel ezelőtt élt emberhez képest. Pedig a felfogóképesség akkor is majdnem ugyanannyi volt mint most, csak a motiváció nem volt ekkora. Na jó .. ez más más téma, lehet majd nyitok egy topic-ot rá. :)