Ötvös Tibor

Shera Jutt - az első pakisztáni játék

Gondolom sokan még soha nem gondolkodtak el azon, hogy vajon melyik ország programozói nem készítettek még egyetlen videojátékot sem.

Nos, sokaknak talán meglepő lehet, de például Pakisztán is ezen országok közé tartozik. A hivatalosan Pakisztáni Iszlám Köztársaság nevet viselő állam egyik fejlesztőcsapata, a Trango Interactive most azonban szeretné megtörni a jeget és a jelenleg is zajló Game Developers Conference 2010-en megjelentek a Shera Jutt nevezetű alkotásukkal.

A játék főhőse egy tipikus hétköznapi gazdálkodó, Shera, aki mezőgazdasági terményeiből tartja fent magát és családját. Természetesen a férfi múltjában akadnak dolgok, melyekre nem szívesen emlékszik vissza és melyek elől próbál elmenekülni - legalábbis a lenti trailer szerint. Hogy pontosan mi is ez, azt nem tudni.


Mindenesetre a múltja rátalál, a gonosz elrabolja szerelmét, majd felgyújtja otthonát. Shera természetesen nem hagyhatja annyiban a dolgot és elindul, hogy szembenézzen rosszakarójával. A Shera Jutt egy akció-TPS lesz, ám sajnos a videón is látszik, hogy hazáján kívül nem sok sikerre számíthat a játék.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amit a traileren látunk, az 2006-os keltezésű. Ekkor ugyanis az addigi szponzor kilépett a Shera Jutt mögül mondván, hogy nem éri meg egy játékba fektetni a pénzüket, melyet bárki "szabadon" másolhat. Épp ezért az elmúlt 4 évben a fejlesztők nem sokat haladtak a programozással és most úgy gondolták, megpróbálják valamely nagyobb kiadó figyelmét felkelteni a GDC-n.

Erre sajnos vajmi kevés az esélyük, hiszen 2006-ban olyan játékok uralták a piacot, mint a Tomb Raider: Legend vagy a Splinter Cell Double Agent. Vagyis a Shera Jutt minden szempontból abszolút el van maradva - és ez már 4 évvel ezelőtt is így volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #23
    1. Ohh valoban? Mert miert is? Vagy honnan az info?
    2. 10. faluban 1 gep? Azoknak meg mi a turonak fejleszteni?
    + Akkor inkabb azokat a taposoaknakat keressek es szedegessek.....

    Valoban nem,de a magam szakmajaban ha ilyen minoseget tennek le az asztalra,masnap mar nem kellene bemennem....
  • pasi29uk #22
    1, Szabadon másolható a játék, nem kell megvegyed.
    2, Nagyon dicséretes dolog játékot írni és publikálni. (minden 10. faluban 1 sz.gép vagy még rosszabb)
    + Főként egy olyan évtizedek óta nyomorban és háborúban tartott országban ahol több az elfelejtett taposó akna mint ember...

    Fikázzátok csak, de szerintem de az ilyen kommentelőknek fingjuk sincs mi az a 0b800h... egy pixelt se tudnátok kiköhögni a képernyőre.
  • Fbn Lx #21
    de még az a belassítás a kocsirobbanásnál baszki, mintha valami kibaszottnagy összefosós vizuális orgiát látnál éppen
    CSODÁLATOS
  • Fbn Lx #20
    ez a '98-'99-es évekre emlékeztet
    akkoriban még sikere is lehetett volna
  • Daza500 #19
    Végülis biztos hogy az EVM sorozatba rakják bele, ahogy ez kinéz.
  • hakos007 #18
    Ez a kocsi robbanás fantasztikus, a karakterek meg a vérengzés, ezt megveszem :)
  • 00 Blue 00 #17
    Hát ez mekkora LOL :) amúgy mikor elkezdődik a videó azt hittem csajnak le van vágva a keze... :)
  • Merces #16
    ......nemtom pakisztánban még mindenki P1 el nyomja?
  • hitman08 #15
    Úgy néz ki a cikk írója vagy a szerkesztők figyelik FreddyD oldalát, nála már szerdán szerepelt ez a hír, ugyanezzel az előzetessel. Fő a kreativitás...
  • Narxis #14
    :DDDDD