Ötvös Tibor

Börtön jár az erőszakos játékokért

Az úgynevezett erőszakos játékok már eddig is elég nagy galibát okoztak egyes körökben, ám Venezuelában március 1-től komoly változtatások léptek érvénybe - épp ezen programok miatt.

A legújabb hírek szerint ugyanis Venezuela elnöke, Hugo Chávez javaslatára egy tavaly nyáron már meghirdetett törvény lépett életbe a hónap elején. Ennek értelmében mindenki, aki "importál, előállít, elad, kölcsönöz vagy forgalmaz erőszakos játékokat és videojátékokat" az 3-5 évig terjedő letöltendő szabadságvesztéssel is sújtható.



A törvény megfogalmazza, mit is ért erőszakos játékok alatt. A fordítás szerint "olyan videojátékok vagy programok, melyeket személyi számítógépeken, játéktermi gépeken, konzolokon, zsebkonzolokon vagy mobiltelefonokon vagy bármilyen más elektromos berendezésen el lehet indítani és erőszakot vagy a fegyverhasználatot reklámozza."

Természetesen itt még nincs vége, hiszen a törvény azokra is kitér, akik esetleg "csak" reklámozzák eme termékeket. A friss törvény szerint "aki bármilyen módon reklámozza a fent megfogalmazott termékek valamelyikét, arra bírság szabható ki."

Egy korábbi hír szerint a fenti szigorítást a Mercenaries 2: World In Flames miatt hozták érvénybe, mivel a Pandemic programja elég rossz színben tűntette fel az ottani kormányt. Ezt Chávez már akkor is kifogásolta és a jelek szerint most lépett is az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Boroskóla #23
    LOL de azt sehol nem írja hogy azokat is büntetik akik,esetleg játszanak ilyen játékokkal,venezuelában a torrent lesz a nyerő,egy külföldi szerverről nyomják majd :)
  • RoyalPredator #22
    Na megyek, viszek az elnöknek egy eredeti POSTAL2-őt ;)
  • halgatyó #21
    Az az érzésem, hogy ez a cikk nem csupán egy távoli országról és a játékok stilusáról szól.
    Venezuela elnöke mostanában nem népszerű a minket megnyomorító háttérhatalom (és megmondó-emberei) szemében. Lehet hát ócsárolni, addig se a saját problémáinkkal vagyunk elfoglalva.

    Különben is: Venezuela marrrha messze van. Kevesen mennek oda, és azok sem az ottani törvénykönyveket lapozgatják.
    Lehet hát azt írni és mondani, amit csak akarunk ugyebár. Hazudozhatunk is kedvünkre. Ha le is bukunk, hát megvonjuk a vállunket, ugye.

    Sokkal inkább a húsunkba vágó kérdésekben is következmények nélkül szokott maradni a hazudozás erre mifelénk.

    Különben is: mi semmit sem vethetünk a szemére a világ egyetlen országának sem!
    (A "mi" alatt a hazai megmondóembereket értem)
    Azt a gyalázatszennymocsoktörvényt, amivel épp mostanában, a 21. századi Magyarországon (!!!) korlátozták durván a szólás és a kutatás szabadságát, csak a legelvetemültebb diktatúrákban szokták természetesnek venni.

    Hát igen. Transzbaltániában a legvadabb és leg-elvetemültebb és legaljasabb és leghazugabb diktatúra van, mint tudjuk.
    Transzbaltánia elnöke nemrég hozott egy törvényt, hogy sok éves börtön jár annak, aki kétségbe meri vonni az ő gyerekkori szenvedéseit, amit kemény nevelési elveket valló anyjától volt kénytelen elszenvedni.

    Dehát ez nem csoda: Transzbaltánia egy büdös mocskos diktatúra, mint tudjuk.

    Mégis tisztelem Transzbaltániát egy kicsit, mert legalább nem akar másnak látszani, mint ami a valóságban!
  • Merces #20
    ........csak fél szegény,mint zsidó a palesztin kisfiutol........értem_? XD
  • SASI #19
    Ott a pont.
  • n3whous3 #17
    halálbüntetés
  • n3whous3 #16
    "Egy korábbi hír szerint a fenti szigorítást a Mercenaries 2: World In Flames miatt hozták érvénybe, mivel a Pandemic programja elég rossz színben tűntette fel az ottani kormányt. Ezt Chávez már akkor is kifogásolta és a jelek szerint most lépett is az ügyben."

    De gyűlölöm az ilyen beburkolt tetteket, ez volt az oka és kész
  • Gabe18 #15
    Majd elküldjük nekik a Táltos Paripám játékot,az itt is nagyon megy,ott is siker lesz...(reméljük nincs hozzá valami Zombi lovacska mod,mert akkor végünk)
  • Sliders #14
    ...El lehet menni kérem szépen, tessék, itt lehet minket hagyni...

    Venezuela, Venezuela igen igen!