Ötvös Tibor

Újabb őrültek a játékvilágban

Sajnos vannak olyan esetek, melyekre - főleg Amerikában - könnyen ráhúzható a "biztos a játék miatt tette" zsargon és emiatt talán soha nem is derülnek ki az elkövetők valódi szándékai.

Ráadásul a több száz millió játékost is megbélyegzik ezzel, hiszen a szakértők véleménye alapján mindegyikük potencionális gyilkos. Most újabb két eset történet, ám "szerencsére" ezúttal csak az egyiknél merült fel eme vélemény. A kultikus Dungeons & Dragons játék viszont most megkapta a magáét.

De először látogassunk el Manatee városkába, Florida államba egy bizonyos James Swan miatt. A 27 éves férfi édesanyjával és három testvérével lakott együtt egy házban. Swan megszállott World of WarCraft játékos volt és a történtek előtt is épp kedvencével szórakozott.Este 10 órakor édesanyja bement szólni fiának, hogy kicsit halkabban kommentálja a játékot, mert testvérei nem tudnak aludni, ám Swan nem vett vissza a hangerőből, így az asszony másodszor is rászólt. Ekkor valami elpattant a már alkoholos befolyásoltság alatt álló fiúban, mivel válasz helyett megragadta az 50 éves nő haját és átdobta az asszonyt az ágya felett.

A hangra bejött az egyik öccse is, aki hasonló sorsa jutott. Anyja közben megpróbálta a konyhai telefonról felhívni a rendőröket, ám Swan kitépte a falból a készüléket, majd lefejelte a telefon helyét és utána elkezdte fojtogatni a nőt. Ekkor bukkant fel a nagypapa, aki rögtön a fegyveréért nyúlt, mikor is a 27 éves férfi rávetette magát. A pisztoly azonban eldördült és eltalálta a fiút, méghozzá a fülénél.

Ekkorra kiértek a rendőrök is, akiket a szomszédok hívtak ki és miután Swan nem akart kórházba menni, rögtön bevitték a kapitányságra. Ott kimutatták, hogy magas a véralkoholszintje, ám ezzel természetesen nem menti fel magát az "Emberölés kísérlete" vádpont alól.A másik eset múlt hét pénteken történt az Alabama egyetemen. Amy Bishop, az egyetem professzora az egyik tantestületi gyűlésen fegyvert kapott elő és megölt három embert. A külföldi sajtó nem foglalkozott azzal, hogy esetleg gyenge idegrendszerrel rendelkezett a tettes vagy talán elmebeteg volt, hanem a hobbijára vetették rá magukat, mely a Dungeons & Dragons volt.

Amy férje, James Anderson határozottan kijelentette, hogy a D&D játékosok nem őrültek valamint feleségének már 2002-ben is volt egy különös esete, mikor is összeverekedett egy nővel egy étteremben az utolsó gyerekülés miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Robi546 #31
  szal miről van szó?? :D
 • Kojiro #30
  Én eddig 19 ember öltem meg, szerencsére nem tudták rám bizonyítani.
  De a szerepjátékkal még nem próbálkoztam. Asszem kipróbálom, mert ezek szerint nekem való hobbi lehet :))
 • kvp #29
  Na ez tipikus peldaja annak amikor egy ujsagiro meg csak a kozeleben sincs az igazsagnak. A wow-os srac csak reszeg volt, ha tv-t nez eppen akkor is igy reagalt volna.

  A tanarno mar durvabb eset. Azert lovoldozott, mert nem kapta meg a veglegesitett kutatoi allast, pedig mar evek ota probaidon volt. A kollegai nem szerettek az eroszakos stilusa miatt, pedig jo kutato volt. A rendorsegi aktajaban szerepel, hogy jopar evvel korabban veletlenul lelotte a testveret egy vadaszpuskaval. (aztan veletlenul ujratoltott es ujra lelotte) De akkor felmentettek, mert a szulok pozicioban voltak. Szoval semmi kozel a jatekokhoz, a no egyszeruen futobolond volt, csak a ferjenek ez valamiert nem tunt fel. (van par gyerekuk) Az eredeti angol nyelvu hiradasokban egy szo sem volt semmilyen jatekrol, kapasbol mindenkinek a korabbi lovoldozese ugrott be. Az egyik kollega felt is tole mar korabban, hogy a vegen ot lovi le, de o speicel meguszta, mert eppen nem volt ott. Egyebkent korabban volt mar egy eset amikor levelbombat kuldott a felettesenek, de azt nem tudtak rabizonyitani.

  ps: Sajnos ismerek hasonlo embereket, de itthon sem hajlando senki cselekedni, hiaba tart az illeto illegalisan fegyvert es fenyegetozik allandoan, ha a szulo miatt nem banthato a 'gyerek'. A rendorseg meg addig nem akar lepni amig nem ol meg valakit, ugyanis a srac nem politizal, tehat nem lehet terrorista, ezert nem ernek ra az ugyre. (azert jo lenne ha nem engem vagy szamomra kedves embert olne meg a srac amikor a jovoben bekattan)
 • Bandew #28
  Jaja, ráadásul a varázslás istenellenes!
 • sathinel #27
  Ha egy gyilkos komolyzenét hallgat akkor az újságokban az lessz hogy a komolyzene miatt tömeggyilkolt???

  Már mindegy mekkora állatságot mondanak csak szerepeljenek a hírekben???

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dungeons_&_Dragons
  1974 volt az első kiadás. Azóta nem volt vele gond csak most:D Ezek marhák. Fogadjunk valami extrém elvakult keresztény nyomta ezt a dumát mert még életében nem játszott vele.
 • BCS pixel #26
  ebben a két történetben semmi nincs aminek köze lenne bármilyen játékhoz

  félre csúszott emberi életek akik pluszban még idegbetegek is és rombolnak maguk körül, a cigányság jó részénél ezek minden napos esetek
 • Kensin #24
  "...kitépte a falból a készüléket, majd lefejelte a telefon helyét..."
 • Komolytalan #23
  Középkorban nem volt se WoW, se TV, mégis mennyi embert megöltek. Aki megszületett kb 1:1 volt az esélye vagy rosszabb hogy erőszakos halált hal. Most meg ez kb van 1:1000000. Akkor meg mit hisztizünk?
 • Szefmester #22
  Ha elmeorvosi vizygálat kellene az életbenmaradásukhoz akkor ezek meghalnának.. :)
  Minek játszik az ilyen ember?