Ötvös Tibor

Újabb őrültek a játékvilágban

Sajnos vannak olyan esetek, melyekre - főleg Amerikában - könnyen ráhúzható a "biztos a játék miatt tette" zsargon és emiatt talán soha nem is derülnek ki az elkövetők valódi szándékai.

Ráadásul a több száz millió játékost is megbélyegzik ezzel, hiszen a szakértők véleménye alapján mindegyikük potencionális gyilkos. Most újabb két eset történet, ám "szerencsére" ezúttal csak az egyiknél merült fel eme vélemény. A kultikus Dungeons & Dragons játék viszont most megkapta a magáét.

De először látogassunk el Manatee városkába, Florida államba egy bizonyos James Swan miatt. A 27 éves férfi édesanyjával és három testvérével lakott együtt egy házban. Swan megszállott World of WarCraft játékos volt és a történtek előtt is épp kedvencével szórakozott.



Este 10 órakor édesanyja bement szólni fiának, hogy kicsit halkabban kommentálja a játékot, mert testvérei nem tudnak aludni, ám Swan nem vett vissza a hangerőből, így az asszony másodszor is rászólt. Ekkor valami elpattant a már alkoholos befolyásoltság alatt álló fiúban, mivel válasz helyett megragadta az 50 éves nő haját és átdobta az asszonyt az ágya felett.

A hangra bejött az egyik öccse is, aki hasonló sorsa jutott. Anyja közben megpróbálta a konyhai telefonról felhívni a rendőröket, ám Swan kitépte a falból a készüléket, majd lefejelte a telefon helyét és utána elkezdte fojtogatni a nőt. Ekkor bukkant fel a nagypapa, aki rögtön a fegyveréért nyúlt, mikor is a 27 éves férfi rávetette magát. A pisztoly azonban eldördült és eltalálta a fiút, méghozzá a fülénél.

Ekkorra kiértek a rendőrök is, akiket a szomszédok hívtak ki és miután Swan nem akart kórházba menni, rögtön bevitték a kapitányságra. Ott kimutatták, hogy magas a véralkoholszintje, ám ezzel természetesen nem menti fel magát az "Emberölés kísérlete" vádpont alól.



A másik eset múlt hét pénteken történt az Alabama egyetemen. Amy Bishop, az egyetem professzora az egyik tantestületi gyűlésen fegyvert kapott elő és megölt három embert. A külföldi sajtó nem foglalkozott azzal, hogy esetleg gyenge idegrendszerrel rendelkezett a tettes vagy talán elmebeteg volt, hanem a hobbijára vetették rá magukat, mely a Dungeons & Dragons volt.

Amy férje, James Anderson határozottan kijelentette, hogy a D&D játékosok nem őrültek valamint feleségének már 2002-ben is volt egy különös esete, mikor is összeverekedett egy nővel egy étteremben az utolsó gyerekülés miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Robi546 #31
    szal miről van szó?? :D
  • Kojiro #30
    Én eddig 19 ember öltem meg, szerencsére nem tudták rám bizonyítani.
    De a szerepjátékkal még nem próbálkoztam. Asszem kipróbálom, mert ezek szerint nekem való hobbi lehet :))
  • kvp #29
    Na ez tipikus peldaja annak amikor egy ujsagiro meg csak a kozeleben sincs az igazsagnak. A wow-os srac csak reszeg volt, ha tv-t nez eppen akkor is igy reagalt volna.

    A tanarno mar durvabb eset. Azert lovoldozott, mert nem kapta meg a veglegesitett kutatoi allast, pedig mar evek ota probaidon volt. A kollegai nem szerettek az eroszakos stilusa miatt, pedig jo kutato volt. A rendorsegi aktajaban szerepel, hogy jopar evvel korabban veletlenul lelotte a testveret egy vadaszpuskaval. (aztan veletlenul ujratoltott es ujra lelotte) De akkor felmentettek, mert a szulok pozicioban voltak. Szoval semmi kozel a jatekokhoz, a no egyszeruen futobolond volt, csak a ferjenek ez valamiert nem tunt fel. (van par gyerekuk) Az eredeti angol nyelvu hiradasokban egy szo sem volt semmilyen jatekrol, kapasbol mindenkinek a korabbi lovoldozese ugrott be. Az egyik kollega felt is tole mar korabban, hogy a vegen ot lovi le, de o speicel meguszta, mert eppen nem volt ott. Egyebkent korabban volt mar egy eset amikor levelbombat kuldott a felettesenek, de azt nem tudtak rabizonyitani.

    ps: Sajnos ismerek hasonlo embereket, de itthon sem hajlando senki cselekedni, hiaba tart az illeto illegalisan fegyvert es fenyegetozik allandoan, ha a szulo miatt nem banthato a 'gyerek'. A rendorseg meg addig nem akar lepni amig nem ol meg valakit, ugyanis a srac nem politizal, tehat nem lehet terrorista, ezert nem ernek ra az ugyre. (azert jo lenne ha nem engem vagy szamomra kedves embert olne meg a srac amikor a jovoben bekattan)
  • Bandew #28
    Jaja, ráadásul a varázslás istenellenes!
  • sathinel #27
    Ha egy gyilkos komolyzenét hallgat akkor az újságokban az lessz hogy a komolyzene miatt tömeggyilkolt???

    Már mindegy mekkora állatságot mondanak csak szerepeljenek a hírekben???

    http://en.wikipedia.org/wiki/Dungeons_&_Dragons
    1974 volt az első kiadás. Azóta nem volt vele gond csak most:D Ezek marhák. Fogadjunk valami extrém elvakult keresztény nyomta ezt a dumát mert még életében nem játszott vele.
  • BCS pixel #26
    ebben a két történetben semmi nincs aminek köze lenne bármilyen játékhoz

    félre csúszott emberi életek akik pluszban még idegbetegek is és rombolnak maguk körül, a cigányság jó részénél ezek minden napos esetek
  • Kensin #24
    "...kitépte a falból a készüléket, majd lefejelte a telefon helyét..."
  • Komolytalan #23
    Középkorban nem volt se WoW, se TV, mégis mennyi embert megöltek. Aki megszületett kb 1:1 volt az esélye vagy rosszabb hogy erőszakos halált hal. Most meg ez kb van 1:1000000. Akkor meg mit hisztizünk?
  • Szefmester #22
    Ha elmeorvosi vizygálat kellene az életbenmaradásukhoz akkor ezek meghalnának.. :)
    Minek játszik az ilyen ember?