Ötvös Tibor

Bezár a Tomb Raider eredeti fejlesztőgárdája

A jelek szerint végérvényesen véget ér a jelenleg Rebellion Derby, korábban Core Design néven futó fejlesztőcsapat története.

A csapatot a Rebellion 2006-ban vásárolta meg az SCi-től és rögtön átnevezte. A fejlesztők azonban nem tudtak élni a bizalommal, hiszen mind a Shellshock 2 mind pedig a legutóbb megjelent Rogue Trooper gyalázatos kritikai és játékosi visszajelzéseket kapott és mindkettő meg is bukott a kasszáknál.

"Nagyon örülünk, hogy az oxfordi stúdiónk (az Aliens vs. Predator fejlesztői) szép lassan terjeszkedik és ugyanez a helyzet Runcornban is" - áll Jason Kingsley, a Rebellion vezérigazgatójának frissen kiadott sajtóközleményében. "A fejlesztés néha fájdalmas lépésekkel jár és ez a mai helyzetben különösen igaz. Stratégiai okokból átnézzük a derbyben lévő csapat szükségességét és már folynak a tárgyalások és egyeztetések is a fejlesztőkkel."



A Core Design csapatát 1988-ban (!) alapította az egykori Gremlin Graphics stábja. Számos kultikus Amiga és C-64 játék fűzödött a nevükhöz (Chuck Rock, Rick Dangerous, Bubba 'N' Stix stb.), de a fénykor 1996-ban, az első Tomb Raider megjelentetésével jött el. Ekkor már az Eidos berkeibe tartozott a csapat és ettől kezdve szinte csak és kizárólag Lara Crofttal foglalkoztak. 2006-ban kerültek a Rebellion szárnyai alá és a jelek szerint 2010-ben véget ér a 22 éves történet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!