Ötvös Tibor

Siker az Assassin's Creed II

A Ubisoft meglepő magabiztosságról tett tanúbizonyságot, mikor a Modern Warfare 2 ellenében küldte csatába az Assassin's Creed folytatását.

Anno Altair kalandja is a Call of Duty ellenében szállt harcba és végül derekasan helyt állt. Ám az Assassin's Creedet követő negatív kritikák és játékosi visszajelzések valamint a Modern Warfare 2 körüli hatalmas felhajtás a bizonytalanabb kiadókat elijesztette volna, de a Ubisoft nem ilyen.



A mai számok alapján igazuk is volt. Az Assassin's Creed II kerek egy hete van a piacon és a rendkívül pozitív kritikák mellett az eladások is szépen alakultak. A hivatalos bejelentés alapján Ezio első kalandjából 1,6 millió darabot adtak el, ami 32%-kal magasabb, mint Altair első hetes eredménye. Maga a program is sokkal jobban sikerült, mint az elődje. Kritikánk hamarosan olvasható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Balumann #25
    Ismételten elmondom. Van egy réteg, akik eddig is vettek, később is fognak játékot venni (ez változik persze, nőhet, csökkenhet, játékonként is változik). Ezek nagy része TÖBBNYIRE a konzolos hype, játékkínálat (exkluzívok) és ilyesmik által PC helyett. Akinek nem olyanok az ár/érték arányok, hogy játékokat vegyenek, az nem fog, és konzolon is warezolni fog (más kérdés, hogy legtöbben az általad leírt dolgok maitt IS, meg kényelem miatt is talán inkább PC-nél maradnak). A warez egy játékra nézve akkor fog csökkenni, ha minél jobb ár/értéke van.
    Az előbb említett okok miatt többen veszik meg konzolra a játékot, PC-n ahol amúgy is kevesebb a vevőpiac, kevés játék jön ki amiért a játékosoknak megéri kiadni (példa szinte bármelyik játék...).
    Az egész egy konzolra terelés, amit megpróbálnak mindenféleképpen megmagyarázni (egyszerűség, megbízhatóság, több jobb játék, a pc nem elég hogy elvigye, nehezebb rá fejleszteni, stb.).

    Jobb ha tudod, amiket kiadnak pc-re nem csak azért adják ki, mert olyan rendesek... A helyzet eddig is ez volt, mégis jöttek eddig és, most is, és fognak is jönni játékok. Van vevő rá. Nem azokra kell építeni, akik csak azért játszanak, mert le tudják tölteni... Szerncsére ezt ők nagyon jól tudják, kár hogy az emberek nem gondolkodnak.
  • BaLeeX #24
    Egy elég nagy különbség azért van a két platform között.

    PC-n tényleg rongyosra warezolhatod magad max nem tudsz multizni vagy csak ideiglenesen. Amíg ezt xboxon teszed kibannolnak Live-ról ezzel egyidőben ugrik az Xbox merevlemezére másolás, Media center használata szóval lesz egy félig működő konzolod amivel offline tudsz továbbra is játszani kizárólag lemezről. PC-n nem basszák tönkre a gépedet ha warezzal próbálsz játszani neten maximum nem működik.

    A PC-sek meg majd vagy belátják, hogy nem ártana tényleg fizetni a játékokért, vagy ilyen tttttom-hoz hasonló elmerozzantak majd 1-2 év múlva már azon mérgelődhetnek, hogy ki sem jönnek a játékok PC-re.
  • lac111 #23
    A PC-s verzióknál is általában meg kell venned az eredeti játékot, ha multiplayer(nálatok Live) módban akarsz játszani.

    Az olyan játékokat pedig, amik eredetileg PCre készülnek, sokkal többen veszik meg. Csak képzeld el, hogy mennyire lenne neked kedved kontrollerrel játszani egy eredetileg egérhez és billentyűzethez elkészített játékkal.
  • koschwarz #22
    úgy érted, a MW2 eladások...egy ilyen agyonhypolt "slágerjáték" esetében kicsit furcsának találom, hogy rengeteg (de tényleg, rengeteg) "alig használt" MW2-őt adnak el a játékosok használtan mindenféle apróhirdetős oldalon. ráadásul szopnak, mert ugye a steam acc-ot is adni kell hozzá.

    valószínűleg akik megvették, végigjátszották a single-t, de a multi - hagyjuk hogy miért jó a fanbojok szerint és mások szerint miért nem jó - nem jött be nekik...
  • Vorpal #21
    Lehet én vagyok maradi de nem igazán látom át ezt a konzol PC dolgot.

    Rongyosra warezolhatod magad konzolon is és attól még senki sem szarabb ember, hogy más platformon játszik. Előnyök-hátrányok mindkettőnél vannak, és a piacot sem befolyásolná egyik egyeduralma sem jelentősen. Nem megfelelő minőség a játékok 85% igy is, úgy is.
  • Balumann #20
    A PC-s eladások hűen tükrözik az elszart multiplayert (steam, random bedobálás) és hogy kivették a kihajlást a MW2 esetében.

    Aki tud eredeti játékokra áldozni, nagyrészt átpártolt konzolra (azon biztos elindul gépfejlesztés nélkül, hamarabb kapja meg a játékokat "kiváló döntéséért"). Ha minden játékot kiadnának ugyan úgy PC-re is, igényesebben (sőt, bővítve), normális gépigénnyel (plusszba még könnyű bővíthetőséggel, szerkesztővel), akkor közel sem lenne ekkore eltérés az eladások terén.
    Ettől függetlenül konzolon is van warez rendesen... PC-n nagyon sokan vannak, akik letöltik, aztán
    -ha kipróbálták megveszik (lehet később, ha jó) -> persze előbb kiderül, hogy hamar unalmassá válik, és nem veszik meg, ez is egy ok (demo alapján szinte sose derül ki)
    -lehet, hogy épp hogy kipróbálják aztán törlik is (pl nem tetszik), vagy el se indul a gépükön
    -játszanak vele multiban és lehet, hogy valaki megkedveli, és megveszi, lehet hogy csak a következő részt veszi meg, stb. (legalább 10 ilyen eset volt Hamachis játékaim során...).

    A lényeg, nincs értelme külön nézni a warezt, és eladásokat. Egy játékos társadalom van, akinek tetszik egy játék, és megtudja venni (egyéni ár/érték arány) megveszi. Aki nem ad ki pénzt játékokra, az se konzolon, se PC-n nem fog nagy valószínűséggel. Aki konzolon megveszi a játékokat, az többnyire PC-re is megvenné ha nem lenne konzol.
  • Skyline #19
    Csak a konzolon a warez elhanyagolható méretű a pc-hez képest,ezt a Cod MW2 eladások hűen tükrözik.
  • Atkamon #18
    Hát ja, csak konzolon ha warezolni akarsz, akkor byebye garancia, meg byebye Live.
  • enzim #17
    De azért tény, h jóval kevesebb a konzolos warez... Kiváncsi leszek, h a márciusi megjelenés után a csak PC-re eladott játékok száma is eléri-e majd az 1,6 milliót első héten. Kétlem...
  • lac111 #16
    Értem! ez abszolút logikus állítás lenne, ha a konzolokat nem lehetne feltörni, és nem lenne warezipar ezen terén...
    Aki képes elindítani egy tört játékot PC-n, annak konzolon se jelenthet problémát.