MTI

Aggasztja a politikusokat a Modern Warfare agresszivitása

A kritikusok ugyan igen pozitív értékelésekkel díjazták az Activision cég Call of Duty: Modern Warfare 2 című akciójátékát, a kedden megjelent új játék brutalitása azonban kiverte a biztosítékot brit politikusok körében.

Keith Vaz, a munkáspárti kormány korábbi európai ügyekkel foglalkozó külügyi államminisztere egyenesen arra szólította fel a kabinetet, biztosítsa, hogy a játék ne kerülhessen gyermekek kezébe. "A brutalitás olyan jeleneteit tartalmazza, hogy még a gyártó is tanácsokkal látja el a játékosokat arról, miként tudnak átugrani egyes jeleneteket" - hangoztatta a brit parlament alsóházában elhangzott felszólalásában.

A játék főszereplője egy speciális katonai egység tagja, amely egy orosz ultra-nacionalista terrorista csoportra vadászik. A küldetések többek között Oroszországba, Afganisztánba, Kazahsztánba és Brazíliába is elkalauzolják a játékosokat, akiknek az egyik pályán civileket kell lemészárolnunk egy repülőtéren.


A belsőnézetes akciójáték elemzők szerint a médiatermékek történelmének legnagyobb bevételt kasszírozó címe lehet: 11-15 milliót adhatnak el belőle az év végéig. Világszerte tömegek tolongtak a boltokban azért, hogy kedden, amint elütötte éjfélt az óra, azonnal megvásárolhassák saját példányukat. Eddig a Grand Theft Auto IV (GTA IV) tartotta a minden idők legjobban eladott médiatermékének rekordját, azonban most nagyon úgy tűnik, hogy a Modern Warfare 2 (MW2) meg fogja előzni.

Nagy-Britanniában például a HMV áruházlánc előrejelzései szerint több mint egymilliót adnak el a játékból csak az első héten, ez 20 százalékkal több, mint a GTA IV-é. Még nagyobb különbségről ír az Amazon online áruház: pusztán az elővételekből 50 százalékkal több kelt el, mint az eddigi csúcstartó GTA IV-ből. Az Activision szerint csak Nagy-Britanniában a játékból karácsonyig - nagyon óvatos becsléssel - 3 millió példány találhat gazdára, elővételben ugyanis már 750 ezer elkelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LordLoss #57
    "Én szeretek civileket ölni, sőt igazából mindegy mi az csak pusztuljon."
    Ugyan már az ilyen játékok nagy része Amerikában készül mert így az ottani fiatalságot már a sereg előtt képzik ha valaki nem ért egyet nem baj de én ezt gondolom. Nálunk is képzi az ifjúságot csak itt éppen valószínűbb hogy a kedves politikus (elvtársak) ellen fordul a fegyver csöve. Ha az ország nem kezd valami javulást mutatni és a belső konfliktusok amiből sok van nem csillapodik bizony keserű jövő elé nézünk. Szerintem egy újabb lázadás sincs kizárva.
    És én is imádom az ilyen játékokat Prototype volt ilyesmiben eddig a követendő példa ha embereket lehet gyilkolni de ott a cod és az EA BF sorozata is.
    És ezeknek e káros dologiknak annyi a valóstégtartalma mint pl: a Kárpátia (zenekear) rasszista, a víz a legegészségesebb (a szart az is tele van szennyezésekkel). Kíváncsi vagyok közülünk hányan lesznek gyilkosok ugyanis ezek a játékok fejlesztik a térlátást reflexszel stb és levezetik a feszültséget és stresszt amit így nem a való életben PL
    verekedéssel vezetünk le.
  • sambauer #56
    Ez az ?
  • Gamecube86 #55
    Nem mintha egyébként a mai gyerekek teljesen normálisak lennének.
    Legalábbis a mi szemszögünkből vizsgálva. Én személy szerint a doom-on és a quake-en nőttem fel. Még sem lett belőlem elmebeteg mészáros. Pedig kedves édesanyám egyedül "nevelt" és szinte alig volt otthon. Személy szerint a játékokban imádok mészárolni ideig óráig de legtöbbször hamar megunom.
    Gta3-ban is imádtam a fagyis autóval a járdán közlekedni miközben szólt a kocsi dallama. Ehhez képest a való életben sosem kezdeményeztem verekedést vagy provokáltam embereket, még részegen sem. Hol vannak a játékok azokhoz a filmekhez képest amik rendkívüli módszerességgel mutatják be hányféle képen lehet megölni egy embert...
  • uwu #54
    Én szeretek civileket ölni, sőt igazából mindegy mi az csak pusztuljon.
    Azért ellenséget kicsit jobb.
    De csak játékokban.
    A valóságban jámbor lélek vagyok és kis híján pacifista, csak virtuálisan szeretem a vérengzést.
    Szerintem több ilyen játék kéne. Jobb így embert ölni mint a valóságban.
    Aki ennek hatására válik állattá azzal amúgy is van valami gond.
  • johnsmitheger #53
    Ettől sokkal durvább a Pac-Man, ahol egy sz@rrá gyógyszerezett evőgépet üldöz pár naggyon undorító szörny és lehet, hogy elevenen felfalják! És ott van még a Piroska és a Farkas, ahol mamát felfalja a farkas, aztán durván kimaszkírozza magát. Ezek sokkal rettentőbbek.

    Ezt az üveg politikiust gyerekek kezébe ne adják!
  • VinczeLacz #52
    Ezeket mi nem aggasztja? Kezd már kicsit unalmas lenni..
    Ennél sokkal brutálisabb játékok is vannak, azokról bezzeg semmi hír, csak hogy valami befut, akkor már egyből lehet oltani..
  • Spudlingus #51
    Én nemetbe vettem meg a játékot és én ezen a pályán nem tudok civileket ölni...hiába vettem rá az elején,h jöhet a cucc. :D Lehet,h a nemet pc-s verzióbol már kivették ezt a dolgot,h ne pampogjanak az itteni szintén nagyon okos politikusok :)
  • mrzs #50
    szerintem hitchcock pszihojat is be kellett volna tiltani annak idejen,ha igy gondolkodnak a naplopo politikusok
  • blessyou #49
    engem meg éppen, hogy elgondolkodtatott ez a jelenet. Tehetjük a szépet, és szemet hunyhatunk a világ szörnyűségei felett, amik a mi elkényelmesedett világunkat nem érintik, de ezek a dolgok bizony megtörténnek, és a valóságban még szörnyűségesebbek. ez a pálya bepillantást engedett a terrorizmus valóságába. Én pont az ilyen magával ragadó jelenetekért szerettem meg a CoD-ot.
  • Blas109 #48
    Jópár FPS-t végigtoltam már,szeretem is őket,az MW2 szerintem egy iszonyatosan hihetetlen jó játék lett.
    Ezt a pályát is megcsináltam persze,de valahogy nem volt kedvem lelőni a civileket..roszul éreztem volna magam kicsit:S . De 1-2 goylot lőttem a civilekre össz,szóval ha még a pályán mész is,akkorse muszály őket megölni. A katonákat persze igen,de az már más...szővel nem olyan durva ez.
    A szülők meg igenis FIGYELJENEK ODA a gyerekükre,mivel játszik meg mivel tölti az idejét. Akinek erre kevés az ideje tartson KUTYÁT vagy macskát és ne szüljön gyereket...