Gyurkity Péter

Microsoft: az Xbox nyerhet hosszú távon

A szoftvercég rendíthetetlenül hisz saját konzolja végső győzelmében, bár most a PS3 Slim került lépéselőnybe - utóbbiból a Sony újabb változattal készül.

A Microsoft részéről Aaron Greenberg igazgató nyilatkozott a GameInformer magazinnak, és elmondta, hogy az NPD által közlendő szeptemberi adatokban semmilyen meglepetésre nem számítanak, itt ők is a PlayStation 3 Slim egyértelmű győzelmét várják. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a jelen generáció versenye már el is dőlt volna.

Hosszú távon ugyanis továbbra is kitartanak azon álláspontjuk mellett, miszerint az Xbox 360 végül mégis győzedelmeskedhet a nagy rivális felett. Szerintük erre az éppen nemrég ismertetett közösségi funkciók, valamint a nagyfelbontású tartalmak azonnali megtekintését lehetővé tévő Instant on HD szolgáltatás lesz majd a garancia, bár ehhez külső szakértők rögtön hozzáteszik, hogy a legolcsóbb változat, az Arcade esetében a felhasználóknak le kell mondaniuk olyan fontos technológiákról, mint a Blu-ray, a Bluetooth, illetve a Wi-Fi vezetéknélküli elérés (a Blu-ray nyilván a teljes család esetében hiányzó opció).



A prémium kategóriás Elite változat már 120 GB-os merevlemezzel, vezetéknélküli kontrollerrel, headsettel, Ethernet kábellel, videókábellel és egyéb kiegészítőkkel érkezik, ebből pedig a szoftvercég idén két különleges kiadást is szeretne piacra dobni. Ezeknél már 250 GB-os merevlemezre, egy további vezetéknélküli kontrollerre, valamint egyéb kiegészítőkre számíthatunk, 400 dolláros áron (a tengerentúlon). A Sony viszont a PS3 Slim változatából tervez egy újabb példányt megjelentetni, mégpedig már november elején, szintén 250 GB-os merevlemezzel.

Ez utóbbi 350 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban (vagyis 50 dollárral lesz drágább az első Slim sorozat tagjainál), kiegészítőket viszont nem tartalmaz, ellentétben az európai változattal, amely ugyan 350 eurót kóstál, de vagy a FIFA, vagy az Uncharted 2 játékkal együtt érkezik majd a dobozban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • daemon017 #85
    Nekem már kicsit unalmas ez a konzolháború a Sony a Microsoft és a Nintendo között.. Azok voltak a régi szép konzolos idők amikor még a SNES-el toltuk a Donkey Kong Country-t meg a Super Mario 3-at ,és PS-en osztott képernyőn Crash4-eztünk meg Vrallyztunk
  • Sir Ny #84
    szegényeknek nem fizet MINDEN játékkiadó, aki ps3-ra akarja kiadni a játékát?
  • NEXUS6 #83
    Hát ezt tényleg nehéz lesz megtalálni. Pláne, hogy már vagy 3 éve lelépett, és nem ő vezeti a PS szekciót.


  • huanito #82
    Sajnos nem tudok olyan linket(volt) idézni, amiben Ken Kutaragi elismerte, hogy a PS3 még mindig veszteséges, de majd utána nézek. 5-6év alatt aligha hozzák be a lemaradásukat, mert nincs egy árva buznyák nyereségük sem.
  • NEXUS6 #81
    "hogy nem tudnak annyi gépet eladni, amiből már hasznot is hozna a gép."

    Helyesebben annyi játékot.

    :)))
  • NEXUS6 #80
    Szerintem az első időkben pont ezért a magas árral gyak visszafogták a PS3 eladásokat. A gépet piacon tartották, de csak hogy ne beszéljünk egyfajta bukásról, miközben többé kevésbé nyilvánvaló volt, hogy nem tudnak annyi gépet eladni, amiből már hasznot is hozna a gép.

    A Slimmel viszont alapvető változás jött el. Más kategóriába került az előállítási költség és az ár is, ráadásul már rengeteg játék van a PS-hez. És bárki vág most bele nagy tervekkel egy konzolos fejlesztésbe a PS biztosít számára a legtöbb lehetőséget.

    A Sonynál valszeg az a cél, hogy 5-6 év alatt behozzák a fejlesztési költséget a kiadásokat, és a továbbiakban pedig már termelni fog a gép, valszeg ezért hangoztatják a hosszú életciklust. Rövidebb nem lenne gazdaságos.
    5 év múlva Wii viszont valszeg csak a múzeumban, meg a bolhapiacon lesz.

    A M$ konzolrészlegét viszont nem nagyon kötik, olyan ostobaságok mint nyereségesség, meg költséghatékonyság, apucinak nagyjából mindenre van pénze.
  • narumon #79
    Az a baj hogy mi csak azt látjuk, hogy az lehet győztes aki több gépet elad. Pedig ez badarság mert a konzolokon legtöbbször nincs haszon vagy csak marginális. Tehát ha nagyon sok konzol fogy és kevés játék akkor az még akár gond is lehet, nemhogy nem győzelem.
  • Alien! #78
    persze,a Forzát aláírom,de van ott több is...Egyébként a szoftvereladás vhol teljesen arányban van a 2 gép közti több mint egy évnyi idővel(európában majdnem 1,5),már ami a piacradobást illeti..

    mindegy,majd eldől ki lesz ennek a generációnak a győztese,és győztes-e egyáltalán az,aki a legtöbb konzolt eladja(nintendo-n kívül)...
  • narumon #77
    Azt nem jelenteném ki, hogy a multicimekt jobban fogynak mostmár psen, egykét játék ami jobban ment most el és pontosan lehet tudni azt is hogy miért. NFS Shift, egy hónappal Forza3 előtt jött ki, aki most autósat fog venni az xen forzát vesz. stb stb
    Az attach rate nagyon magas boxnál 8 fölött és összesen 262M eladott szoftver, szemben a ps3 158M szoftverével.
    Nah de mmindegy is mert nagyon elkanyarodtunk
  • Alien! #76
    szép kis vita...Azért az MS már most váltott a stílusán,most már csak hosszabb távú győzelmet emlegetnek,ergo visszavettek kicsit....Ez a generáció korántsincs lefutva...Érdekes,hogy pont abban látják a jövőt,amit Kutaragi az elején megálmodott,egy mindenes többfunkciós konzol sokrétű multimédiás képességgel...

    ami pedig az exkluzív eladásokat érinti,abban Nexusnak van teljesen igaza,a másodvonalban levő sajátfejlesztésű de kevésbé agyonhypolt játékok is mind-mind milliós eladásokat produkálnak ps3-on,és ezekből sincs kevés...Ergo a PS tábor sokkal jobban széttagolt,mint az x-es,akiket főként egy HALO ftanchise nevelt ki...
    Perpill egyre több multiplatform cím fogy már jobban a Sony gépén(NFS:SHift,Fifa10,Batman),ami köszönhető annak,hogy aki Slimet vesz,vagy mostanában bármilyen PS3-at az bizony játszani veszi,nem BD playernek mint a kezdetekkor(gyanítom,hogy 3-4M gép csak annak üzemel még most is)...