Gyurkity Péter

2012-ben jöhet az új konzolgeneráció

A globális gazdasági helyzet miatt sem a Microsoft, sem pedig a Sony nem sieti el az új konzolok kifejlesztését és piacra dobását - erre legkorábban három év múlva kerülhet sor.

A Fudzilla iparági forrásokra hivatkozva számolt be a hétvégén arról, hogy az új generáció első példányai - a Microsoft és a Sony jóvoltából - várhatóan 2012-ben bukkannak majd fel a piacon. Korábban ugyan megvolt az esély arra, hogy még az évtized vége előtt napvilágot látnak a fejlesztések, ám erről nyugodtan lemondhatunk.

A két nagy rivális ugyanis a gazdasági helyzetre való tekintettel legalább két évvel elhalasztotta saját új generációjának bemutatkozását, ezen a téren pedig meglehetősen nagy az egyetértés közöttük. Az elemzők szerint nem is nagyon kell elkapkodniuk azt, hiszen a játékok még mindig szépen festenek az Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokon, ezen a téren igazából csak a Wii-re férne rá némi ráncfelvarrás (amely azonban soha nem a külcsínre, a grafikára helyezte a hangsúlyt, ehelyett inkább az élményt tolta előtérbe).


A grafikus vezérlők szegmensében nyilván az AMD és az nVidia vetélkedik majd egymással, ők igyekeznek majd megkaparintani az új szerződéseket. Amennyiben az Intel végre előáll Larrabee kódnevű fejlesztésével, ők is beszállhatnak a versenybe, ám a konzolok terén nem igazán lesz esélyük labdába rúgni, ehelyett (egy új partnercéggel közösen) megpróbálhatnak saját konzolt elkészíteni és piacra dobni, ami egyáltalán nem lenne meglepő a piaci elemzők számára. A paramétereket illetően nyilván még találgatni is felesleges, itt mindössze annyira számíthatunk, hogy az IBM jó eséllyel uralja majd a központi processzorok szegmensét, nyilván a Cell jóvoltából.

Korábban a Wedbush Morgan egyik elemzője úgy nyilatkozott, hogy az új generáció megjelenése egészen 2013-ig kitolódhat - a nem túl távoli jövőben megtudjuk majd, miként látják ezt maguk a gyártók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • narumon #33
  Hmm és 2007-ben 4870-est meg E8500-as procit vett? Csőnya volna :))
 • [HUN]FaTaL #32
  4870en beszaggat a grid?

  Full maxon tolom, az E8500al is full maxon ment, haverod valamit rettenetesen elbaszott szoftveresen. :D

  GTA4el is játszottam, eldöcögött (a 4 magos CPUval még nem próbáltam), de egy optimalizálatlan, bughalmaz, ami ráadásul még ronda is.
 • Sanyix #31
  furcsa mert nekem 2 magos procival, hd3850-el erősen simán megy a grid ultra-maxon.

  A gta4 egy fos. Az a mai csúcsgépeken se lépi túl az 50 fps-t.
 • koschwarz #30
  hehe, van olyan játékom, amihez lassan 2 éve nem jutok hozzá, úgyhogy ez nekem nem szempont.
 • koschwarz #29
  gta sorozat sosem érdekelt, egyébként az pl. egy hírhedten fos port volt. a grid demója meg ment maxon a gépemen (xp-m van, dx9-ben, monitor felbontása 1280x1024). így értettem a maxot, elismerem.
 • narumon #28
  Arról nem beszélve, hogy a legjobb gamék meg nem is jönnek pcre vagy fél/egyév csúszással.
 • narumon #27
  2007-ben vetted és maxon megy rajta a GTA4 a Grid és társai? Furcsa mert haver 4870-esén négymagos procival fullon erősen beszaggatnak.
 • koschwarz #26
  ja, hozzátenném, már akkor sem az akkori high kategóriás gépet raktam össze, hanem erősen közepes volt max...talán csak a 8800gt512Mb volt benne a nagy szám, bár elméletileg az is egy középkategóriás kártya volt akkor (ami majdhogynem verte a felső kategóriákat).
 • koschwarz #25
  pont ezt akartam írni. a 2007 szeptemberében újított gépem a mai napig minden konzol-származású gammát fullmaxon, akadásmentesen. én örülök ennek a hírnek.
 • NEXUS6 #24
  A minőség dícsérete

  Ponyvaregény