33
  • narumon
    Hmm és 2007-ben 4870-est meg E8500-as procit vett? Csőnya volna :))
  • [HUN]FaTaL
    4870en beszaggat a grid?

Full maxon tolom, az E8500al is full maxon ment, haverod valamit rettenetesen elbaszott szoftveresen. :D

GTA4el is játszottam, eldöcögött (a 4 magos CPUval még nem próbáltam), de egy optimalizálatlan, bughalmaz, ami ráadásul még ronda is.
  • Sanyix
    furcsa mert nekem 2 magos procival, hd3850-el erősen simán megy a grid ultra-maxon.

A gta4 egy fos. Az a mai csúcsgépeken se lépi túl az 50 fps-t.
  • koschwarz
    hehe, van olyan játékom, amihez lassan 2 éve nem jutok hozzá, úgyhogy ez nekem nem szempont.
  • koschwarz
    gta sorozat sosem érdekelt, egyébként az pl. egy hírhedten fos port volt. a grid demója meg ment maxon a gépemen (xp-m van, dx9-ben, monitor felbontása 1280x1024). így értettem a maxot, elismerem.
  • narumon
    Arról nem beszélve, hogy a legjobb gamék meg nem is jönnek pcre vagy fél/egyév csúszással.
  • narumon
    2007-ben vetted és maxon megy rajta a GTA4 a Grid és társai? Furcsa mert haver 4870-esén négymagos procival fullon erősen beszaggatnak.
  • koschwarz
    ja, hozzátenném, már akkor sem az akkori high kategóriás gépet raktam össze, hanem erősen közepes volt max...talán csak a 8800gt512Mb volt benne a nagy szám, bár elméletileg az is egy középkategóriás kártya volt akkor (ami majdhogynem verte a felső kategóriákat).
  • koschwarz
    pont ezt akartam írni. a 2007 szeptemberében újított gépem a mai napig minden konzol-származású gammát fullmaxon, akadásmentesen. én örülök ennek a hírnek.
  • NEXUS6
    A minőség dícsérete

Ponyvaregény

• NEXUS6
    Én meg játékra vettem a cuccost, mert szerencsére annyit azért nem dolgozom!:) Nem is keresek annyit, így megnézem, hogy adok ki pénzt. Általában ami drágább az nem véletlenül kerül annyival többe.:D
  • Sanyix
    Neked szerencsére hogy jó sokat dolgozol? :D én meg pont utálom ha sokat dolgozom.
  • Bhalage
    amikro vettem meg dragabb is volt, de szerencsere jo sokat dolgozom es jo penzt kapok erte, így ha megtetszik valami, megveszem.
    igazabol nem is neztem mennyibe kerult, mert leszarom.
  • huanito
    Konzoloknál szerencsére jobbak az arányok, mint PC-n. Erre jó példa a COD 4, ami mind Boxon, mind PS3-on jobban teljesített, mint PC-n, pedig szerintem ott is elég sokan játszanak vele, csak nagyobb a hamisítás aránya. Ha egy cégnek nem térül meg egy játék fejlesztése egy adott platformon, akkor nem ad ki rá több játékot, vagy nem használja ki a képességeit, így ugyanis olcsóbban fejleszthet. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy vajon miért nem használják ki a PC-s videokarik képességeit? És azon is, hogy miért lettek multiplatform játékok a PC-s játékok? Jelenleg úgy néz ki, hogy a konzolok tartják el a PC-s társadalmat, úgyhogy nem érdemes szidni a konzolokat.
  • narumon
    El vagy tévedve erősen.
  • vmiki88
    Miért kellene kidobni? Nekem van egy Xbox360-am és mellette egy PS 1-em (néha napján előveszen :))
    2012? Addig egy csomó játék fog jönni a Boxra
  • NEXUS6
    Avagy másképp megfogalmazva. A konzolok az első 1-2 évben általában a csúcspécé szintje közelében/fölött vannak, de a csúcspécé árának töredékéért, aztán szép lassan elavulnak, de az optimalizálás következtében továbbra is javulnak a rájuk írt játékok. Illetve dúrva beszaggatástól grafikai hibáktól olyan szintű bugoktól, ami egy PC-s játéknál általános továbbra sem kell tartani.
    Egyszer kell megvenni, akkor is viszonylag jó árban, aztán évekig nem kell hardverre költeni, PC-re meg lehet folyamatosan, hogy szinten maradjon.

Amúgy most olyan 50-60-ezerért lehet konzolt kapni, hogy ilyen árért még ma sem igazán lehet kapni a konzollal egyenértékű PC-t.
  • amitakartok
    És szerinted ha sikerül olyan jó játékot csinálniuk, hogy 2-3 millióan megvegyék, hányan fogják "illegálisan" letölteni? Nem sokkal járnak jobban bevétel tekintetében. Gépben az a jó, hogy lehet fejleszteni, de a konzolokat néhány évente ki kell hajítani a kukába (és újat venni kemény pénzekért; többért, mint hasonló erejű gép-hardverért).
  • DunDiego
    OFF
    Nem akarom feszélyezni a helyzetet, csupán a személyes tapasztalataimból indulok ki, de akkoriban az a "sz*r" amd éppen rommáverte az intelt, mégpedig az occsu ThinderBird magot tartalmazó procijukkal. Nekem anno egy 1.4GHz ThunderBird magos Athlonom volt, és akinek volt ilyenje, az tudja hogy akkoriban messze ez volt a legjobb processzor. pl.: Hawernak és nekem akkoriban ugyanolyan kategóriájú gépe volt: 256MB 266Mhz DDR, GEF 2 MX400 64MB, ABIT lap VIA-val... A különbség csupán annyi volt, hogy neki egy 1.8GHz-es NortWood magos P4-e volt szemben az én 1.4-es Athlonommal. Több programot (játék, mixer, video encoder, stb..) kipróbáltunk, és az esetek túlnyomó többségében az AMD nyert. Persze most már nincs asztali gépem, csak notijaim, meg konzolok (XBOX, XBOX360, PS2, PSP), abban viszont core 2 duo-k vannak, és elismerem, most jelen helyzetben jobban áll az intel... de ez már egy másik történet...
  • huanito
    Szerintem a következő generáció akkor jön ki, ha jobb minőségű fejlesztő szoftverekkel le tudják szorítani a fejlesztési költségeket.Ma egy átlagos játék fejlesztési költsége 20 millió $, ez az előző generációnál 5-10 millió volt. Ha ilyen ütemben növekszik a fejlesztési költség, egy átlagos játéké 40-50 millió is lehet, ami kb 2-3 millió eladott játéknál térül meg. Nem hiszem, hogy el fogják sietni a gépek fejlesztését.
    Egyébként az Intel tényleg megkereste az MS-t, hogy a Larrabee-t vegye meg a következő konzol grafikus procijának, de arról nem szólt a hír, hogy szerződést is kötöttek volna.
  • Fórumharcos
    Itt csak azXfos't kell fejleszteni a pc're meg költhetsz mer a tescoson nem j?tszol!
  • NEXUS6
    Egy szinten irigyellek, hogy nem zavar hogy 50-ezerért kapsz egy 8-9 éves elavult hardvert.

Én egy kicsit átbaxásnak érzem az árát, de te tudod.
  • NEXUS6
    Ráadásul amiben a PC egyelőre előbb van az max annyi, hogy nagyobb felbontást, részletesebb textúrákat tud mozgatni.
    Poligon számban, fizikában, effektekben a mai konzolok még bírják szusszal a PC-s játékokhoz képest. Optimalizálással meg kb ugyan ott vannak. Lásd pl Cryengine legújabb verziója, vagy a WarDevil alatt futó engine.

Az, hogy mikor jön az újgeneráció, az nem is annyira az évszámhoz, vagy az üzlethez van kötve, hanem a technológiához.

A jelenlegi konzolok grafban hozzák kb azt, amit egy gyerkeknek szóló 3D animációs film jelent.

A köv gennek akkor lesz jelentősége, amikor teljesen élethű lesz a grafika, bár az 2012. tájékán kb stimmel is.

Jövőre az újfajta mozgásérzékelő, meg a 3D megjelenítés lesz a sláger.
    Valszeg az is meg van már, hogy utána még mit hoznak ki ezekre a gépekre.
  • Bhalage
    most Wii-m van, ha kijon majd egy erosebb hardwares wii2, akkor nekem az lesz a nyero.
    jo meg szep a szepgrafikas xbox meg ps3 (bar van pcm... ) de a wii annyira egyedi elmenyt nyujt, hogy en maradok és varom a kovetkezo gen nintendot :D
  • Ruley
    Nem az a lényeg hogy melyiknek meddíg "bírja" a hardver tovább, hanem hogy melyik bírja tovább népszerűséggel. Az erős hardver csak az egyik lehetőség ami elvben népszerűbbé tehet konzolokat a konkurenciánál, és az előző generációnál.

Az a kérdés, hogy a mozgásérzékelőik amik jövőre jelennek meg, elterjednek-e. Mert ha igen, akkor azok lesznek az lesz új generáció, minden játékot azokra fognak 5-6 évig optimalizálni, és az emberek örülni fognak, mert a játékokban lesz valamiféle újdonság.
    Vagy ha nem lesznek sikeresek, akkor ki kell találniuk valami más indokot hogy miért vegynek az emberek új konzolt, mégpedíg gyorsan, mert elé g nehéz elképzelnem hogy a mostani konzolokat még három év múlva sem fogják teljesen megunni.
  • dronkZero
    Ha már bios...
    Beállítottam egy CPU fan alarmot, hogy rinyáljon, ha leáll a ventilátor, meg rábíztam az alaplapra a venti fordulatszámának szabályozását.
    Erre ez a nyomorék alaplap bekapcsoláskor, amikor még szobahőmérsékletű a proci, nem adott kakaót a ventinek, merhogy nem kell, viszont a fan alarm meg elkezdett szirénázni, hogy "jajúristen, áll a ventilátor!!4!". Nagyon okos rendszer, a frászt hozta rám a hülyeségével...

A cikkhez:
    Akkor most további 3 évig nem kell gépet vennem? Már a mostani is keresztbe lenyel két konzolt egyszerre...
  • NEXUS6
    A múltkor levettem a hűtőventi fordulatot a felére, mert sajna nem tudja automatikusan lekezelni az alaplap (939 foglalat X2 kb. +5000 szintig felhúzva) és meguntam a zúgást. Alapon windózozás közben nem volt semmi gond, csak amikor valami komolyabb játék futott. Onnan vetem észre hogy gond van, hogy a gép szépen leállt magától.

Amúgy nem tartom valószínűnek hogy intel kompatibilis proci jelenjen meg a konzolokban. A Sony/Nintendo-nak valszeg kb eszébe sem jut, a M$ meg nem hülye megtenni, hogy szétvarezolják a gépet.
  • Sanyix
    hát elképzelhető hogy leesik, a mostani am2+-os lapomon a hűtő leszorító keret egyszerűen széttört. Persze csak abból vettem észre hogy furcsán berregett a venti, egyébként a win simán elindult, és le is tudtam szabályosan állítani 4400+-os x2-vel :D

Bár az akkori socket a-nál mivel maga a foglalat fogta le a hűtőt, az még többet bírt.

Viszont a lényeg az a tesztből, hogy ok hogy teszt, de aki a bios hővédelmét kikapcsolta anno, az sikeres ember nem lehetett.
  • Sanyix
    Ja arra ami teljesítményben sem nagyon villogott, az árán meg főleg nem (az kb szívroham előidéző lenne kb).
  • neoG
    OFF:
    Jaaaaaj, az mekkora király teszt volt:)
    Eljátszották, hogy mi történik ha véletlen leesik a proci-hűtés.Húúúú, megsült a gonoszcsúnya AMD.Deszaaaaaar.
    Azon az aprócska tényen viszont simán átsiklottak, hogy előbb fog kiszakadni tokostul a hűtőborda mintsem csak úgy spontán leessen:)))
  • NEXUS6
    Biztos a Larrabee-ra gondolt.

(Mondjuk nekem nem viágos, hogy miért lesz majd jobb egy GPU, ha benne hagynak egy csomó olyat a magokban, amit még az előző CPU vonalról induló architektúrából örökölt a rendszer.
    Az biztos, hogy így a méret, fogyasztás, hőtermelés biztos nagyobb lesz, mint egy sima GPU-é.:)))
  • Sanyix
    Ennyi marhaságot honnan tudsz összehordani? Az intel grafikus vezérlője olcsóbb... mert olyan szar is mint a bűn, (vagy nem számít hogy az ati leggyengébb igp-je is rommáveri az intel legerősebbjét?).
    Tudod az új konzolokon valószínűleg nem pacman szintű grafikára lesz szükség, tehát az intel nem tényező.

"Mindemellett a melegtol az alaplaprol leolvadt intel procit meg nem nagyon lattunk, mig az amd/ati ezt eleg sokszor megjatszotta mar."

Ja egyszer megjátszották egy tesztben egy amd procival (úgy 7 éve), hogy kikapcsolták a bios hővédelmét, és leszedték róla a hűtőt terhelés közben...
    Az akkori intel procikkal nem lehetett(p4), mert a prociba volt építve a kikapcsolhatatlan védelem, de azelőtti intel procival viszont szintén el lehetett volna játszani(p3). Egy ideje már amd-ben is kikapcsolhatatlan. Normális ati gpu is leáll ha gond van.
    De ilyen nemnagyon fordulhat elő ha nem balfaszok használják.
  • kvp
    Az eredeti cikkben azert nem volt ennyi hiba, de azert az is eleg sokat talalgat. Mindjart egy hiba: Az ibm nem a cell miatt, hanem a power architektura miatt (a ket nem sony konzolban nem cell van, de mindharom a power csalad resze).

A tobbi pedig csak talalgatas. A nintendo kihozhatja korabban is es akkor lep a microsoft is. A sony lehet, hogy var valamennyit. Az amd/nvidia harcbol egyelore nem sok biztos, az sem, hogy 2012-ben meglesz a ket ceg. Az intel termeszetes partnere pedig a microsoft, mig az amd es ezaltal az ati konkurense. Tehat akar az is elofordulhat, hogy intel grafikus vezerlot kap egy uj microsoft konzol. Ez egyreszt azert jo, mert ok fejleszthetnek a vezerlore a teljes grafikus kodot ezert nem fuggenenek az ati-tol es folyamatosan fejlodhetne az 'xbox720' directx verzioja a pc-kkel egyutt, masreszt az intel vezerlok hagyomanyosan olcsobbak mint a konkurenseke, a microsoft pedig tobbnyire az olcso beszerzesi arra koncentral. Mindemellett a melegtol az alaplaprol leolvadt intel procit meg nem nagyon lattunk, mig az amd/ati ezt eleg sokszor megjatszotta mar.