Gyurkity Péter

Módosított konzolokat vár az EA

Az Electronic Arts arra számít, hogy a Microsoft és a Sony is finomít jelenlegi generációján, mielőtt piacra dobnák a következő architektúra példányait. A Nintendo még rejtély.

A neves kiadó kreatív igazgatója nyilatkozott a napokban a Venturebeat online magazinnak, ebben pedig elmondta, hogy nem számítanak a következő konzolgeneráció korai megérkezésére, legalábbis a Sony és a Microsoft esetében erre vajmi kevés esély van. A Nintendo már több kérdéssel szolgálhat, ám itt találgatni is szinte felesleges.

Amennyiben beigazolódik a cég várakozása, a Microsoft részéről először az egyelőre Xbox 560 fantázianéven emlegetett konzol, a Sony oldaláról pedig a PlayStation 3.5 verziószámmal illetett változatára számíthatunk. Ezek nyilván több kisebb-nagyobb módosítást hordoznak majd magukban az eredeti példányokhoz képest (azt nem tudni, hogy olcsóbb, slim verziókra, avagy hagyományos, nagyobb kiszerelésű változatokra érdemes fogadni), ami persze lehetővé teszi majd a játékkiadó cégeknek, hogy még legalább két-három évig jelentős bevételre tegyenek szert a jelen generáció játékgépeiből.

Egy ilyen útvonal a külső elemzők számára is logikusnak tűnik, mivel mindkét cég csak jövőre dobja majd piacra mozgásérzékelő vezérlőit, egyfajta utólagos kiegészítőként. A fő hangsúly tehát ezen technológiákon lesz, az új generáció megjelenése pedig kitolódik a 2010 utáni évekre. A Nintendo azonban, amely eleve ilyen megoldással dobta piacra saját, gyengébb konzolját, vagy egy újabb változattal, vagy egy teljesen újratervezett megoldással készülhet, hiszen a Wii specifikációja már 2004-ben összeállt, így 5 teljes évük volt valami új megalkotására.

Addig persze a Nintendo számára is marad a jelen generáció lehető legteljesebb kiaknázása, minél alacsonyabb gyártási költséggel, lehetőleg a mostani kereskedelmi áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dronkZero #112
    Igénytelen vagy, faszparaszt, és szövegértési problémáid vannak. És még te akarsz beszólni nekem?
  • rorr #111
    Osztod az észt mindenki korlátolt csak te vagy okos....
    Leszarom a koreai katonát a Crysis-ben!
    Nekem jó a metal gear solid 4 is.....
    Hiába van minden benne a Crysis-ben (szerinted).
    Az emulátor listából azt látom mégis a gyülölt cég,cégek konzolos játékait nyomod.Tényleg miért nem jelent meg egy játék sem az imádott játékod motorjával?Ez is összeesküvés elmélet?
  • narumon #110
    hidd el, hogy én nem tudnék olyan szép tájat rajzolni hogy az jól mutasson fullhd felbontásban. Kicsit sok ly-t használsz.
  • muerte2 #109
    Miert irnak egy Konzolokkal kapcsolatos cikkhez hsz-t olyanok, akiknek kozuk nincs a konzolokhoz sott azt hangoztatjak hogy mennyire leszarjak azokat?
    Ti fogadjunk hogy Burdat is megveszitek hogy elmondhassatok hogy elbol leszarjatok a szabasmintakat ugye? :D
  • Sir Ny #108
    "Rajzolhatok én is egy szép tájat 1920x1080-ba de az attól még nem fog jól kinézni. "

    dede. ha szép tályat ralyzolsz - lyól fog kinézni. ha csúnya tályat rajzolsz - rosszul fog kinézni.
  • Sir Ny #107
    na nézzük. az apple 25%-os árcsökkentése ellentétben van a SONY 25%-os árcsökkentésével. igazad van, mint mindig.
  • cateran #106
    Te szegény...ne nekem higgy,hanem nézd meg a prezentációt,amit 1 szájba b..ott hatalmas kijelzőn mutattak be..(tuti vmi dzsunka szarral égették magukat) Youtubeon rákereshetsz modern warfare 2 xbox360 gameplay.....
  • muerte2 #105
    Egyebkent semmi ertelme ennek a dronkZero altal inditott flamenak.
  • narumon #104
    Nos mivel játékról van szó igy játékokra értette, és egyet is kell, hogy értsek vele, ugyanis egy játéknál nem minden a felbontás. Rajzolhatok én is egy szép tájat 1920x1080-ba de az attól még nem fog jól kinézni. A film és fénykép az mástészta, de játékoknál nagyon sokat számit hogy mivel van megtöltve a kép. Erre nagyon jó a PC, rengeteg játéknál észre lehet venni, hogy felrakot Fullhdra a felbontást és semmi nem történik. Nem lesz szebb, nem lesz jobb csak sterilebb (ami kifejezetten idegesitő) és jobban szaggat. És akkor megint visszakanyarodunk oda mint amiről itt megy a vita, hogy a HALO3 technoban meg felbontásban sehol sincs a Crysishoz képest mégis szerintem a legjobb fps, és mivel úgy látszik a tömegeket is jobban érdekli a játék élmény mint a techdemo ezért xbox exkluziv létére eladtak belőle nem is tudom 8x annyit mint Crysisből?
  • zoliapu #103
    Ezt cateran írta nem én vezettem fel a témát:

    "Jogos,ezek sub-HD felbontások (Ps3-on és Xbox360-on is vannak ilyen gamek),mindazonáltal pl. a COD:Modern Warfare 2 is csak 600p-s lesz és mégis büntet.."

    Azért a büntet szó, ha egy dzsunka Bejing TV nézzük csak édeskevés...