112
  • dronkZero
    Igénytelen vagy, faszparaszt, és szövegértési problémáid vannak. És még te akarsz beszólni nekem?
  • rorr
    Osztod az észt mindenki korlátolt csak te vagy okos....
    Leszarom a koreai katonát a Crysis-ben!
    Nekem jó a metal gear solid 4 is.....
    Hiába van minden benne a Crysis-ben (szerinted).
    Az emulátor listából azt látom mégis a gyülölt cég,cégek konzolos játékait nyomod.Tényleg miért nem jelent meg egy játék sem az imádott játékod motorjával?Ez is összeesküvés elmélet?
  • narumon
    hidd el, hogy én nem tudnék olyan szép tájat rajzolni hogy az jól mutasson fullhd felbontásban. Kicsit sok ly-t használsz.
  • muerte2
    Miert irnak egy Konzolokkal kapcsolatos cikkhez hsz-t olyanok, akiknek kozuk nincs a konzolokhoz sott azt hangoztatjak hogy mennyire leszarjak azokat?
    Ti fogadjunk hogy Burdat is megveszitek hogy elmondhassatok hogy elbol leszarjatok a szabasmintakat ugye? :D
  • Sir Ny
    "Rajzolhatok én is egy szép tájat 1920x1080-ba de az attól még nem fog jól kinézni. "

dede. ha szép tályat ralyzolsz - lyól fog kinézni. ha csúnya tályat rajzolsz - rosszul fog kinézni.
  • Sir Ny
    na nézzük. az apple 25%-os árcsökkentése ellentétben van a SONY 25%-os árcsökkentésével. igazad van, mint mindig.
  • cateran
    Te szegény...ne nekem higgy,hanem nézd meg a prezentációt,amit 1 szájba b..ott hatalmas kijelzőn mutattak be..(tuti vmi dzsunka szarral égették magukat) Youtubeon rákereshetsz modern warfare 2 xbox360 gameplay.....
  • muerte2
    Egyebkent semmi ertelme ennek a dronkZero altal inditott flamenak.
  • narumon
    Nos mivel játékról van szó igy játékokra értette, és egyet is kell, hogy értsek vele, ugyanis egy játéknál nem minden a felbontás. Rajzolhatok én is egy szép tájat 1920x1080-ba de az attól még nem fog jól kinézni. A film és fénykép az mástészta, de játékoknál nagyon sokat számit hogy mivel van megtöltve a kép. Erre nagyon jó a PC, rengeteg játéknál észre lehet venni, hogy felrakot Fullhdra a felbontást és semmi nem történik. Nem lesz szebb, nem lesz jobb csak sterilebb (ami kifejezetten idegesitő) és jobban szaggat. És akkor megint visszakanyarodunk oda mint amiről itt megy a vita, hogy a HALO3 technoban meg felbontásban sehol sincs a Crysishoz képest mégis szerintem a legjobb fps, és mivel úgy látszik a tömegeket is jobban érdekli a játék élmény mint a techdemo ezért xbox exkluziv létére eladtak belőle nem is tudom 8x annyit mint Crysisből?
  • zoliapu
    Ezt cateran írta nem én vezettem fel a témát:

"Jogos,ezek sub-HD felbontások (Ps3-on és Xbox360-on is vannak ilyen gamek),mindazonáltal pl. a COD:Modern Warfare 2 is csak 600p-s lesz és mégis büntet.."

Azért a büntet szó, ha egy dzsunka Bejing TV nézzük csak édeskevés...
  • narumon
    Tök egyetértek. Haver múltévben vett Pct 350e forintért, most a fejét veri a falba. Felét éri jó esetben, játék meg nincs amivel játszon rajta, a GTA meg még nála is szaggat.
  • narumon
    A lényegen egyébként nem változtat; beírtad hogy az apple LCDnek kurvajó a képe, ezzel nincs is gond, csak nem csatlakozott a témához és hát bólogatni lehet rá, de itt most amiről mi beszéltünk ott nem volt sok értelme. Szerintem is kurvajó ha ez megnyugtat, de még mindig nem tartozik a játékokhoz (amiről lentebb szó volt)
  • muerte2
    Egy darabig birtam a hszeket olvasni ugyan az az 1-2 arc osztja az esz ezerrel ugy hogy fingjuk sincs imrol beszelnek, konzolt eddig max kirakatban lattak.
    1. Aki konzolt vesz jatekr aveszi nem sovegszerkesztesre meg kiadvanyszerkesztesre vagy a fene tudj amire.
    2. A jatekon kivul mar multimedia eszkoz is, teht siman jo a TV alatt, jobb helyeken IPTV receiver nek is hasznaljak mondjuk a BOX ot.
    3. A konzolok elttartama elmeletileg 5 ev. Addig ami kijon mindig jol fut es jol nez ki rajta.
    4. nem kell semmivel fogllakozni csak leulni a fotelbe es jatszani fekve ulve akarhoyg a TV elott. Joval kenyelmesebb mint az atlag PC-s eger billentyuzet. Mondjuk azt is olbe lehet venni. :D
    5. Amig a konzolos mondjuk 106cm-n tolja 720p vagy 1880p ben a jatekokat akadas mentesen, addig nem erdekli hogy PCn a crisys mit tud egy jo esetben 50cm-s monitoron. de legyen TV-n tok mindegy.
    6. Vicces ahogy egynemely forumtars leg kemennyebb erveleseinek egyike hogy az aktualis PC piacon milyen kemeny hardverek is vannak es hogy megeszik a konzolokat. :) Ez lehet, sot biztos, de ki a picsat erdekel ha nincs fejleszto aki arra a fostaligara fejlesszen? A penz beszel, az meg Konzoloknal van. Persze nehany klasszikusan PC csapat megmaradt esmeg vannak is de ez nem gond, kell a PCs piac is.
    7. Ha mar itt tartunk, egyre tobb ismerosom all at konzolra kaik eddig nem tudtak elkepzelni, hogy mason jatszaak a Mint a Pc. En is PCn jatsozttam egy darabig, ma mar nem vetemednek ra. Meg ha a grafika ne adj isten nem is olyan mint PCn lenne ajatekelmeny nagysagrendekkel nagyobb es hat azert jatszok valamivel nem a grafika miatt. tt jegyeznem meg, hogy Azert Assasins creed vgy forza2 PGR4 hogy ne fris cimeket mondjak meg a mai napig meg lepik a PC hez szokott embereket egy TVn.
    Utoljara egyik volt kollegam allt at konzolra egy eleg eros konfig mellol es azt mondja elete egyik legjobb dontese volt. Ennyi.

• narumon
    ahhan, akkor már be is lehet irni ide a kijelzőket értem én. persze legközelebb egy mobilos hirnél is kezdjünk el konzolokról beszélgetni merthát az oprendszer és a belseje végül is egy tőről fakad, de legalábbis a HDTV-ket biztos hogy ott a legtutibb megbeszélni hiszen minden mobilnak van kijelzője. Jah és mivel hangátvitelről is van ott szó meg videót is tud lejátszani a legtöbb mobil, igy a filmek kritikáit, és az új audio megjelenéseket is vitassuk meg ott.
  • zoliapu
    fórum témát akartam írni a fórum helyett.
  • zoliapu
    Ez nem fórum hanem egy cikkről és vélemény, hozzászólás szekció, aminek a címe gyengébbek kedvért: Módosított konzolokat vár az EA

Mint tudva levő az EA igencsak fejleszt PC -re úgyhogy ez egy PC -t érintő írás is erősen, mivel a specifikációk a kül. hardvereknek hasonló. Ua az a proci, videókártya gyártója és az oprendzerek is majdnem, de legalább is egy tőről fakad közvetlen.
  • narumon
    (Jah meg ofcorsz xbox 1 ami tök x86 architektúra) emulátorral is csak odáig jutottak, hogy a halo képernyője betöltődött oszt kész. Ennél tovább soha nem jutottak pedig az lett volna a legegyszerűbb emu a világon.
  • narumon
    Vannak olyan konzoljátékok amikért önmagában vesz az ember egy gépet. Ha ilyen egyszerű lenne az emuláció akkor már megcsinálták volna hidd el. És még mindig ott a kérdés, hogy a ps2 ami tényleg egy ótvarrégi hardver és küzdenek is küzdöttek is az emulációjával még mindig nem megy. Ez miért van?
  • narumon
    Akkor még jó, hogy egy konzolos topicba irogatsz.
  • narumon
    "Tehat egy xbox360-as emulalasahoz egy 25%-al nagyobb pc kell."

Nah és akkor hol az az emulátor? Nagyon jól jönne otthon meg haveroknál.
  • zoliapu
    Engem meg velem eggyütt igen sokmindenkit, nem érdekelnek a konzol játékok...
  • kvp
    "PC-vel olyan 5 év késéssel lehet faszán követni a konzolokat emulátorral."
    "Akkor nyolccal. Kurvára mindegy egyébként. Olyan másfél generáció."

Az xbox360-as egy modositott windows-t futtat, csak ppc-n. Ez egy jit-es forditoval kb. 25%-os lassulas aran fordithato x86_64-es kodra. Meg a macosx-be is raktak ilyen emulatort a regi ppc-s programok futtatasahoz. A grafikus hivasokat pedig nem kell forditani, az emulalt gep directx hivasait siman feldolgozza a host directx retege. A win7 is kap egy ilyen emulatort (csak nem ppc-set hanem x86_32-est), jelenleg az ingyenes vmware server kepes erre windows alatt. Tehat egy xbox360-as emulalasahoz egy 25%-al nagyobb pc kell.

A ps3-as mar mas dolog, mert az egy linux es vannak spe-k is, tehat egy linux-os ppc-t kell emulalni elso korben, aztan egy gf7900-ast (ez egy eleg regi videokartya), tovabba az spe-ket. Ha egy jobb mondjuk gf8 vagy gf9-es kartya van a gepunkben, akkor ezek opencl vagy cuda feluleten at kepesek az spe-k emulalasara es meg marad is eleg ero bennuk a videofunkciok megvalositasara. A dologban az a nehez, hogy a linux-os spe library-hoz (ez nyilt forraskodu, kiadta a sony) csinalni kell egy shader wrapper-t es abban leforditani az spe-k utasitaskeszletet shader kodokra. (mondjuk az add nagyjabol mindenhol egyforma, de vannak nem trivialis utasitasok, de szerencsre a videokartyakban mindig tobb a lokalis ram es joval tobb a mag, tehat a dolog megoldhato)

Wii-t meg barki tud emulalni, mert gyakorlatilag ket gamecube, ami nem igazan igenyel nagy szamitasi teljesitmenyt. A cpu egy nagyon regi ppc, a videokartya meg szinte azonos a gamecube-eval csak gyorsabb es tobb a memoriaja.

Miert nem latunk annyi emulatort?
    -az xbox360-as jatekok jo resze kijon windows-ra is, csak jobb minosegben mert a pc-k mar erosebbek, igy itt egyszerubb varni
    -ps3-ra nem nagyon van olyan exkluziv jatek ami miatt megerne vacakolni vele
    -a wii meg annyira olcso, hogy egyszerubb venni egyet ha tenyleg kell valami (a virtualis konzolos jatekai pedig ott is csak emulatorban futnak, azok mar eddig mentek pc-n is)

A konzolok jelenleg teljesitmenyben egy-ket generacioval el vannak maradva a mai pc-ktol. Itt lenne az ideje kihozni egy uj konzol generaciot, most mar dx11-es grafikus kartyakkal es sokkal tobb rammal. Hivhatnak oket mondjuk xbox370-nek es ps3.1-nek is. (a wii hd meg nemsokara amugy is jonni fog)
  • zoliapu
    Szerintem többet is ki lehet adni egy átlagkonfigra olyan 150 000 Ft...
  • narumon
    Te nagyon nem vagy képben. A kijelzők minőségét nem ebben a topicban beszéljük meg. (Főleg, hogy ugye a konzolt bármire rá tudod kötni, akár az általad istenitett Apple kijelzőre is)
  • narumon
    Maradjunk annyiban, hogy a ps2 még mindig nem megy tökéletesen, pedig az 9 éves. És nehogymár felhozzuk érvként hogy 10 év múlva futtatható egy konzoljáték pcn.
  • dronkZero
    Akkor nyolccal. Kurvára mindegy egyébként. Olyan másfél generáció.
  • muerte2
    Te baromira nem vagy kepbe haver. Uj engine-t csinalnak, olyat ami minden plattformon futtathato es nem utolso sorban jobb lesz mint az elozo.
    Tudod rajottek hogy nehany olyam fanatikus mint te nem kepes eltartani oket. A Jatekpiacot mara a Konzolok uraljak es azokhoz igazodik, ezt el kell fogadni. Puffoghats rajta de ez van. Az uj Cryengine meg jobb les zmint az elozo nezz csak utanna
  • zoliapu
    Játkokban nincsenek képek? Ja, hogy vannak, csak nem látunk a szemünktől.
  • narumon
    Bocsi, még mindig játékokról beszélünk.
  • narumon
    "PC-vel olyan 5 év késéssel lehet faszán követni a konzolokat emulátorral."

Háhhháhhááhhááá.. ez megint a hét vicce volt.
  • zoliapu
    Az most mindegy, írhattam volna képeket is. A Sony Bravian mit akar kötzelében sincs az Apple -nek, nem is jegyzik sehol. Tényleg nem láttál még igazán szép képet, bocsi.
  • cateran
    En csak azt nem ertem,hogy mi koze a pc only jatekoknak a konzolokhoz? Senki sem fogja vissza a fejlesztoket,hogy csinaljanak 1 uberfaszabrutal fizika,grafika,anyamkinja jatekokat pc-re..vagy varjunk csak...a Crysis roppant lassan futott fel odaig,hogy kifizetodo legyen (a hardvernek utol kellett ernie..nem a csucs hardvernek,hanem a mainstreamnek,ugyanis meglepo modon 1 grafikara kihegyezett jateknal a loteri doglott kutyat nem erdekli a skalazhatosag es hogy hogyan nez ki medium settingsen...)de meg igy is ippeghogy megerte (mennyi ment el belole? 1-1,5 millio? "Picsafust"...)
    Persze hogy jobban megeri a fejlesztoknek, ha multira csinaljak a jatekot es eladnak belole 3-4-5-8 milliot, minimalis plusz befektetessel...(penzehes disznok,de azert valahol megertem oket...)
  • dronkZero
    Ja, akkor még azt a végére hozzáteszem, hogy van még az asztali gépem mellett egy torrentezős laptopom, meg egy meló-zene-film laptopom, kis otthoni hálózatra illetve wifire kötve. Telefont meg ugye USB-ről töltöm játékkal-zenével. Vagy akár Bluetoothról...

Kell a fasznak konzol. Nincs is tévém. :P De a következő "gépbővítés" lehet, hogy egy 32" vagy 40" FullHD tévé lesz.
  • dronkZero
    Én szeretem azt a szart. :P De mindegy, egyébként elég fárasztó ezt művelni, nemtom meddig tartok még itt mesedélutánt nekik... :D
  • dronkZero
    "Az itt a félreértés, hogy a játékok nem a technológiai iparban vannak, hanem a SZÓRAKOZTATÓIPARBAN!"

A Forma-1 is, mégis a technika és a fejlődés számít ott is elsősorban.

Point'n'clickről annyit, hogy telefonomon fenn van a ScummVM az összes fontosabb kalanddal... Teljes CD-s DoTT (kicsit sajna szaggat a beszéd :P), meg ilyenek. Full Throttlét még nem ástam elő, de tervbe van véve.
  • SG
    Teljesen érthető amiket leírtál, mégsem érdekli a nagyközönséget egy cseppet sem,
    mert egy szar(nem grafikailag) játékot hoztál fel példának, és abba jogosan kapaszkodnak bele. A 15 év alatt 6 konfig példád pedig remekül szertefoszlatott sok konzolos mendemondát-legendát. Én megfejelem még azzal, hogy eddig soha az életben nem vettem komplett gépet óriási összegekért, mégis mindig az aktuális csúcskonfig közeli masinával rendelkeztem. Hogy ez hogy lehet, nagyon egyszerű a megoldás, és a legtöbben tudják is, csak lusták vele foglalkozni: bartel, apró, és egyéb cserebere dolgok. Az sem normális(hacsak nincs eleresztve anyagilag rendesen) aki képes kiadni több százezer forintot egy konfigra. Ez természetesen a "munkagépekre" nem vonatkozik, ott ha meg kell venni a bika gépet és a méregdrága legális szoftvert, plusz nincs idő bűvészkedni, akkor kell és kész.

Hagyd abba a Crysis hájpolást, és a többi érveddel nem tudnak mit kezdeni, csak kötni az ebet a karóhoz.
  • Ruley
    Vennék én, de sajnos nincs, mert a fogyasztók érdemi többségének nem kellett...

"Grafikabuzi nem vagyok. De technikabuzi igen. Számítástechnikában kevesebb dühítő dolgot találok, mint a fejlődésképtelenséget, illetve a szándékosan visszafogott fejlődést."

Az itt a félreértés, hogy a játékok nem a technológiai iparban vannak, hanem a SZÓRAKOZTATÓIPARBAN!
    Mindennek az értékét az határozza meg, hogy milyen jól látja el a funkcióját. Ez pedíg játékok esetében, (de még az elsősorban játékra készült hardvernél is) az, hogy szórakoztató élményt adjanak, és ebben nem csak a grafika, de az egész technológiai háttér csak egyetlen tényező. NEM a fejlettség, igényesség, minőség elsődleges mérőegysége.

Az persze teljesen rendben van ha számodra ezek elég fontosak, és nem is arról akarlak meggyőzni (én legalábbis), hogy ne szeresdd a grafikát/technológiát, de talán kevésbé lennél dühös a világra ha úgy fognád fel hogy a tiéd csak egy lehetséges megközelítése az "igényességnek", és a játékok nem *visszafelé* fejlődnek csak más irányba, másféle igények szerint igényesek.

Persze így is szar ügy a személyes ízlés szempontjából, de például én sem kezdek el szarevő légynek nevezni minden gamert amiért elhagyták a régi, jó, művészi kalandjátékokat a pergős cselekményért. Meg a 80-as évekből megmaradt nosztalgikus platformer-rajongók sem fognak engem szarevő légynek tartani, még ha sajnálják a saját divatjuk elmúlását.
    Mert bizony ezek az idők mind elmúltak.

Talán neked is jobb lenne szoktatni magad a gondolathoz hogy a Crysis egy korszak tetőpontja volt, és még ha lesznek is hasonló játékok, immerzív környezettel, nagy realizmussal, stb, nem ez fog dominálni.

Legalábbis ahogy az iparágat nézem, minden nagyon effelé mutat.

• Gyuszopapa
    Te szenvedsz a BF-el mert én nem,akkor minek játszol vele.Van rengeteg más játék is.Honnan tudod hogy én mivel játszom?Amugy sok játékot nyomok a BF2 mellett:GOW multi,Crysis Wars,TDU,Project Torque,COD-ok,2142BF.
    Nem azért jelenik meg annyi konzolonly játék mert nem vinné a pc,hnem az egész az üzletröl szól,ezzel próbálják a jónépet a konzol irányába terelgetni.Aki meg nem veszi észre ezt a terelgetést.1-2 jó játékért nem fogok konzolt venni.
  • dronkZero
    "A többiek leosztottak itt helyettem, de mielőtt megint szétoldanád a Boxot, nézd meg mikor jött ki, és mi volt akkor pc-n a csúcs. A 512-es videokaritól mindenki kikészült a 3 magos procitól még inkább. A pc-s világ köpi nyelni nem tudott."

Ma meg keresztben lenyeli. És előre láthatólag még évekig így is marad. Erről tépem a szám. A faszom a stagnálásba.

"Amúgy ha neked nem fontos a grafika, akkor miért rinyálsz, hogy a konzolok miatt visszafogják a grafikát..."

Grafikabuzi nem vagyok. De technikabuzi igen. Számítástechnikában kevesebb dühítő dolgot találok, mint a fejlődésképtelenséget, illetve a szándékosan visszafogott fejlődést. De tenni ellene egyébként úgysem tudok semmit. Legfeljebb hogy én fogyasztóként jó helyre teszem a pénzem.

"Crysis játék egy tech bemutató, ami a motort hívatott eladni. A játék szar, a motor pedig nem kell senkinek, hiszen nagy gépigénye van. Erről ennyit."

Egyébként végigjátszottad a Crysist? Csak úgy kérdem... Mert nekem egyik kedvenc játékommá vált, és leginkább a savanyú a szőlő hozzáállást láttam mindenhol, ahol fikázták. Sztori átlag B hálivúd, de a lövölde jóféle nagyon. A fegyverek jók, az irányítás teljesen a helyén van, a nanoruha kúl, lehet vele lopakodni. Az meg a kedvencem, ha lehet játékot sunyin tolni, akkor úgy csinálom.
    A motor meg akkor majd jól kiszolgálja őket. Far Cry-t sem licenszelték sokan. Nemtom, még a Far Cry topikban, meg a Crysis topik elején volt egy csóka, aki rendesen belemászott a részletekbe, feltúrta a Far Cry grafikáját az egekbe. Nekem abból olyan benyomásom támadt, hogy ez a motor mondjuk egy ID-, vagy Epic-féle motorhoz képest _bonyolult_. Lehet, hogy a "hülye" németeknek annyira más gondolkodásmódjuk van, hogy egy átlag fejlesztőbanda számára nehezen kezelhető engine-t sikerült összehozniuk, és nem szeretik. De ez csak ilyen fura fíling, igazából semmi infóm nincs róla.
    De egy MMO(!) licenszelte, bétája már megy. Mondjuk CryEngine2 ellenére meglehetősen randa.

"Nem vagyok hülye pc vásárlás terén, én reklámfilmekkel és ezek trükkökkel foglalkozom. Nekem sajnos közel a legjobb kell mindig, viszont hamar visszajön az ára."

Akkor meg azt nem hiszem el, hogy nem látod a különbséget.
    Meg azt nem tudom akkor megérteni, hogy egy amúgy is csúcson tartott platform mellé minek vettél egy másikat? Nekem csak PC-m van és azért nem unatkozom. :) PC-vel olyan 5 év késéssel lehet faszán követni a konzolokat emulátorral. Régen még a SNES meg a Sega Genesis is nyögvenyelős volt. Most PS1 már sima ügy, PS2-ről fogalmam sincs, annyira nem érdekel. Amúgy is multizok mostanában.

Na mindegy...
  • cateran
    Hozzatennem, hogy high-end kornyeki pc-m volt egeszen 3 honappal ezelottig...csak eppen rajottem, hogy qrvara felesleges 1 desktopot tartogatni 2 jatekert,amit raadasul a laptopom is elvisz siman..igy eladtam..(az elmult evekben nem jelent meg 5 olyan pc only jatek,ami erdekelt volna..)
    Konzolt meg azert nem veszek,mert szvsz mind3 1 elbaltazott szar a szememben...majd talan a kovi generacio(bar a Heavy Rain naaagyon szimpi...)