MTI

Több mint fele hibás az Xbox 360-konzoloknak

Ötször anny Xbox 360-as videojátékgép romlik el, mint a konkurens Sony Playstation 3 készüléke - mutatta ki a Game Informer magazin.

A legjellemzőbb - és egyben legnagyobb botrányt kavaró - hibajelenség, a "vörös halálkör" majdnem minden egyes elsőszériás Xbox 360 konzolt érintette. A jelenséget azért nevezik így, mert amikor az érintett készülékek már majdnem teljesen elromlottak, akkor a főkapcsolónál megjelent egy vörös kör, amely a hibára figyelmeztetett. Ilyenkor pedig már más nem segített csak a konzol cseréje - bár gyakran a cseregép is áldozatul esett a gyári hibának. A későbbi szériákban a "vörös halálkört" már megjavították, helyette viszont újabb szériahibák jelentek meg - igaz, már sokkal ritkábban.


A 2005 novembere óta gyártott konzoloknak így is összesen 54,2 százaléka hibás. Ez a szám meglehetősen szégyenteljes: a rivális Sony Playstation 3 készülékénél ez a szám 10,6 százalék, a Nintento Wii-k esetbéen pedig mindössze 6,8 százalék. A Game Informer magazin összesen 5000 géptulajdonos olvasó megkérdezésével végezte el a számításokat. Azok értelmezésénél azt is figyelembe kell venni, hogy az Xbox 360-at sokkal többet használják naponta, mint a két rivális gépet. A játékosok 40,3 százaléka naponta 3-5 órát játszanak mindennap az Xbox 360-nal, míg ez a szám a PS3-nál 37 százalék, a Wii-használük 41,4 százaléka pedig naponta kevesebb mint egy órát játszik.

Ugyanakkor az Egyesült Államokban a Microsoft vevőszolgálata a legrosszabb minősítést szerezte meg, mivel a legtöbbször több mint egy hónap átfutási időre volt szükségük a meghibásodott konzolok javításához vagy cseréjéhez. A Nintendónál ez általában egy-másfél hétig tartott. Az Xbox vevőszolgálatát a vásárlók mindössze 37,7 százaléka találta segítőkésznek - a Sony ügyfélszolgálatának esetében ez a szám 51,1, a 56,1 százalék. Meglepő fordulatként azonban a rossz tapasztalatok ellenére is az Xbox 360-tulajdonosoknak mindössze 3,8 százaléka jelentette ki, hogy sosem vesz többé a Microsoft termékéből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muerte2 #74
    Azer BOx ra sem a PCrol ismert cimek vannak, sott a huzo cimek pont nem azok.
    Monjuk most a Wii re jon nehany europaibb izlessel is fogyaszthato josag
  • muerte2 #73
    Eleg erdekes szekat lattam. :)
    Az 50%os mghibasodas nem igazan valos meg az elso szeria eseten ami a legrosszabb szeria voltt sem volt 50% a meghibasodas es ez csokkent minden szeriaal, a Falconok mar jol birtak, a mostani gepek 10% alatt hibasodnak meg. Tehat ha szmaolgatunk hogy eleinte 35-40% volt hibas utanna geyre kevesebb hogy jon ki az ossz 50%os eredmeny? Nekem sehogy.
    En a masodik BOX omat hasznalom mert elso behalt es bizony az en hibambol nem tudtam gariztatni, a komam aki nem butykolte meg csomagkuldovel elkuldte 5nap vagy 7nap mulva hoztak neki vissza komplett alaplapcsere utan, a MS garancialis igyintezese kifogastalan, legalabb is amikkel en talalkoztam es a kozvetlen kornyezetem. Nem kell VS kedni nincs ertelme. Ez agenervio =re minden baja ellenere az MS fele billen most meg mjd kesobb meg kiderul. A hardverek kozti elmeleti teljesitmenykulonbsegen is felesleges agyalni, mar sokan sok helyen leirtak a PS3 miert nem alkalmas az ereje kiaknazasara, es nem en irtam le, hanem hardver es szoftverfejlesztok, mind emellett szerintem nagyon jo gep es ha majd olcsobb lesz aBOX melle veszek egyet a BR miatt.
    Mind harom ceg afogyaszto zsebere jatszik, ezt kellene megerteni, senki nem csinal jofejsegbol egy termeket, itt nincsnek jofejek meg jo cegek, itt termekek vannak. Ennyi erovel lehetne vitatkozni, hog a Fa vagy a Baba szappan a jobb kinek mi tetszik
  • peat666 #72
    Rengeteg olcsó cím is van az említettek között, pl dead space lebutítása, az umbrella megvolt de nagyon rövid volt és zárt, gyakorlatilag csak kattingatás volt azt kész és sajnos még sok címmel van problémám. Számomra x360-on valóban többszöröse a száma a jó játékoknak. Wii-n nekem metroid volt a nyerő és a nintendo játékok igényesek és ha nekem pl nem is tetszenek maximálisan elismerem a minőségüket, de a külsős fejlesztésekre igen is áll a 10-ből 9 silány minőség. Erről nem a konzol tehet, félre értés ne essék.

    A hírhez meg annyit, hogy tervezési hibás az x360, maguk a számok még kedvezőnek is tűnnek számomra, mert a mai gépek is hajlamosak elromlani. A garanciával a valóságban viszont ezt a hatalmas hibaszázalékot nagyon szépen lekezelte ms, ez van ha sarokba szorítják, akkor úgy néz ki tud megfelelő döntéseket hozni ez az amcsi banda. Most a sony van sarokban, jön is az olcsóbb slim verzió és biztos jobban odafigyelnek a következő generációra. Szóval ha botlik az egyik az csak nekünk jó, most nagy verseny van, így pár év múlva biztos hogy mindenki megtalálja majd a maga konzolját mert szerintem mind3 remek gép lesz. A mostaniak közül egyik sem emelkedik ki, mert mindegyiknek vannak hibái.
  • huanito #71
    Mivel összesen ötezer embert kérdeztek meg, nem fog kiderülni, hogy ebből mennyi volt a Boxos, mennyi a PS3-as és mennyi a Wii tulaj. Ráadásul, mivel a Boxot kezdték el legelőször árulni jóval öregebbek is vannak. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy négy éves gépnek törvényszerűen tönkre is kell mennie. A napi, vagy heti játékkal töltött órák számát, pedig megjelenése óta a Box vezeti.
  • Horus 13 #70
    OK,de benne van a cikkben is,hogy az x360-at sokkal többet használják naponta nyilván több is megy tönkre.Az 5000 géptulajdonos (a te adataidalapján 100millió tulajhoz képest)az rohadt kevés egy ilyen statisztikához./szerintem/
  • zola2000 #69
    Mivel egy videojáték magazin által szétküldött kérdőívről van szó, ezért mind az x360, mind a wii, mind a ps3 meghibásodási arány komolyabb játékosok tapasztalatán alapul.
  • Horus 13 #68
    A 30 millió boxot mind játékra vették,viszont a 20 millió ps3-ból 10 milliót
    csak a BR miatt vették meg,abba hogy megnéz heti öt filmet nehezen megy tönkre.Akkor mennyi ps3-on a 10,6% aránya azokhoz képest akik játékgépnek használják!
  • zola2000 #67
    Mellesleg (hogy ne csak offoljunk) ez a "több mint fele hibás" gondolom olyan dolog lehet, hogy az első szériás gépek 80%a, a későbbi gépeknél más csak 30%, a legújabbaknál meg 20%, már azért sokat javíthatott az ms a melegedés problémán.
  • zola2000 #66
    Ja meg még kb ugyanennyi gc exkluzív játék, a wii azokat is lejátsza.
  • zola2000 #65
    Akkor neked se mostanában lehetett wiid, vagy nem tudtad, hogy mit keress, wiire is pont annyi jó játék van, mint bármelyik konzolra a sok közül, annyi különséggel, hogy nem a pcről ismerős címek, mint pl amik boxra vannak, ha jó játékot akarsz wiire, ezek közül válogass:


    Star Wars The Clone Wars: Lightsaber Duels, Super Smash Brosh Brawl, Mario Kart wii, Super Mario Galaxy, The Legend Of Zelda Twilight princess, Okami (ps2ről), No more heroes, Resident evil umrella chronicles, Resident Evil: Darkside chronicles, "Resident evil archives" sorozat, Trauma Center: Second Opinion, Metroid Prime 3:corruption, The Conduit, Samurai Warriors: Katana, Tales of Symphonia: Dawn of the New World, Super Paper Mario, Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers, Monster Hunter 3, Final Fantasy Crystal Chronicles: My life as a king, Opoona, Battalion Wars 2, Fire emblem radiant dawn, SimCity Creator, Harvest Moon: Tree of Tranquility, Sonic and the Secret Rings, Wario Land: Shake It!, Endless Ocean, Endless Ocean 2, Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure, Lost in Blue: Shipwrecked, Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3, wing island, Animal Crossing City folks, Tenhu 4, Fatal Frame 4, castlevania judgment, mad world, no more heroes 2, klonoa: Door to Phantomile, final fantasy crystal chronicles: echoes of time, another code, sin and punishment 2, Dragon Quest 10, Samurai Warriors 3, Calling, Dead Space: Extraction, Fragile, Broken Sword: The Director's Cut, Cursed mountain, Deadly Creatures, Forever Blue 2: Beautiful Ocean, Pikmin 3, Red Steel 2, Rune Factory Frontier, Rygar: The Battle of Argus, Star Wars Battlefront III, Swords of Legendia, Manhunt 2