Gyurkity Péter

Sony - érkezőben a PS3 Slim?

Ismét felerősödtek a pletykák egy újabb PS3-változat esetleges megjelenéséről, miközben a cég Japánban a kisebb változatot fokozatosan kivonja a piacról.

Ezúttal egy belga lap számolt be a hírről, miszerint még a hónap vége előtt új PS3 konzol érkezésének örülhetnek majd a rajongók. Egészen pontosan a PS3 Slim névre keresztelt vékonyabb változatról van szó, amelynek debütálásáról már hónapokkal korábban napvilágot láttak egyes pletykák, ezek azonban nem váltak valóra.

A lap értesülése szerint a Sony a Köln városában esedékes Gamescon rendezvényen jelentené be az új változat érkezését, ami több okból is furcsa a külső megfigyelők számára. Egyrészt a japán óriás számára mindenképpen érdekes megoldásnak bizonyulna, ha az E3 helyett egy helyi jelentőségű kiállításon mutatná be legújabb készülékét, másrészt pedig a hardveres specifikációról továbbra sem tudni semmit, miközben a pontos megjelenési időpontot is megjelölték a jól értesültek. Ez augusztus 18. lenne, a készülék pedig egészen pontosan 299 eurót kóstálna, amely 300 dolláros kereskedelmi árat sejtet a tengerentúlon.

Amennyiben ez valóra válik, a Sony valóban csökkenteni fogja a konzol árát, a kérdés csak az, hogy ezzel egy időben milyen változtatásokat hajtanak majd végre a hardveres oldalon. Továbbra is kérdés ugyanis, hogy az állítólagos új változat nagyobb merevlemezt hordoz-e majd magában, illetve hogy nélkülözni fog-e bizonyos összetevőket, mint például a beépített kártyaolvasót, avagy a Wi-Fi kapcsolatot lehetővé tévő kártyát. Két hét múlva kiderül, addig marad a pletyka.

A Sony eközben Japánban már elszánta magát a változtatásra, igaz ez egyelőre csak annyit takar, hogy a kisebb, 80 GB-os merevlemezzel szállított változatot fokozatosan visszavonják, kivonják a boltokból, ehelyett pedig a 160 GB-os háttértárolót kapott példányokat részesítik előnyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ismanka #33
    teljesen igazadvan az xfos-os és a pc-ésekkel szemben,csak azt nem értem hogy miért akarnak mindenfélét tenni a playstation 3-ra
  • NEXUS6 #32
    Az biztos, hogy 100%-os emulációt akkor lehet csinálni, amikor hw-es okok miatt az emuláló rendszernek már nincsenek szűk keresztmetszetei. Ez kb 10 év meg kitudja hány generációs különbség alatt tud megvalósulni általában.

    Amikor a PS2-őt is elkezdték egyre alacsonyabb szinten programozni, nem szabványos programozói felületeket (API-kat) használni, azzal gyak elkezdték fűrészelni az emuláció alatt a fát.

    Másrészt amikor kijött a PS1-es emulátor, akkor még olyan Penyó MMX-es szint volt, meg az első generációs 3d kártyák ennek ellenére elég jól futott az emu rajtuk.
  • dez #31
    Biztosnak nem biztos (megoldhatatlan technikai akadályok is lehetnek, lásd pl. amit írtam), csak nagyobb az esélye.

    Már az első PS3 hw-es PS2-kompatbilitása sem volt 100%-os, a későbbi félig szoftveres meg még kevésbé.
  • neoG #30
    Viszont ne felejtsük el, hogy az emulátorokat nem a Sony fejleszti.Ha ők nekifeküdnének, minden playstationra vonatkozó tudás birtokában, biztos megoldható lenne jó sebesség mellett az összes játék futtatása!
  • dez #29
    Elég sok játák nem megy vele, vagy túl lassan... link
    Thread a lassúságról: link
  • NEXUS6 #28
    Hú akkor ez most fake?!

    Igaz, hogy van 1-2 grafikai hiba, de azért láthatóan műxik a dolog egy PC-n. Akkor nehogymár ne lehessen egy PS3-ra megírni!?
  • dez #27
    Sajnos a full szoftveres PS2 emuláció nehéz ügy, nem bízom benne, mert az egyik PS2-es chipben lévő embedded ram sávszéle mai szemmel is igen nagy, így nagyon nehezem emulálható a dolog. A Cell prociban meglenne hozzá a belső sávszél, de 4MB helyett csak 2MB belső ram van.

    A modularitás itt nem hiányzik (egységes hw a fontos), de egy memóriabővítési lehetőség azért belefért volna... (Apropó, korábban voltak hírek egy 1-2GB ramos, HTPC szerű változatról, de azóta semmi.)
  • cateran #26
    Hat pusztan a modding miatt en is:D
  • NEXUS6 #25
    Kedvencem, egyenesen a Halálcsillagról, kedvező áron!;D
  • Hober Mallow #24
    hát azért ilyen 20-25k-t eléggé sajnálnék egy gépházra...