Ötvös Tibor

Rage információk

Az id Software sokáig hírzárlatot tartott a Wolfenstein mellett fejlesztés alatt álló Rage című FPS-ről, ám a napokban feloldotta ezt és végre bővebb információkhoz juthattunk.

A történet szerint egy becsapódott aszteroida szinte az egész emberiséget kiirtotta, ám az Éden Projektnek köszönhetően (földalatti betonbunkerekbe gyűjtöttek össze embereket) a civilizáció nem halt ki teljesen. Mi is egy ilyen lakót játszunk, aki a katasztrófa után nyolcvan évvel kénytelen elhagyni a biztonságot jelentő otthonát. Egy földrengés miatt ugyanis beszakad a bunker és kénytelenek vagyunk kimenni az ismeretlen szabadba.A fenti világban azonban minden megváltozott, a kint maradt "túlélők" közül szinte mindenki mutálódott, ráadásul egy The Authority nevezetű titokzatos csoport tartja uralma alatt a területet. Az id szerint a Rage-ben központi szerepet kap a fegyverépítés és fejlesztés valamint a versenyek is.

A kiadó azt is elárulta, hogy a fejlesztés során elsősorban a konzolos játékosokra gondoltak, így az irányítás a kontrollerekre lett kihegyezve. Persze lehet majd a megszokott WASD + egér kombinációt is használni, de sokkal körülményesebb lesz az irányítás.Ugyanakkor kiemelték, hogy az X360 változat valószínű három kétrétegű DVD-n érkezik meg, ám megpróbálják a két nagy területet valahogy két lemezre rápasszírozni. PS3-on ilyen gond nincs, a BD-re simán ráfér tokkal-vonóval a Rage. A PC-s változat lemezigényéről nincs hír (itt is valószínűsíthető a három lemez), de az biztos - legalábbis John Carmack elmondása szerint - hogy bár a három változat szinte teljesen egyforma, a számítógépes verzió grafikailag szebb lesz a többinél.

A játékmenetről is akadtak új infók. Az életerőnk önmagától termelődik majd vissza, ám ennek oka csak a történetből derül majd ki. A küldetéseket és versenyeket a központi városokban érhetjük el. Utóbbiak leginkább a Death Race-ben látottakhoz hasonlítanak majd, hiszen a futamok során felvehető pakkok lesznek elszórva és ezekben lesznek majd a fegyverek, páncélok, turbók.

A fegyverekkel kapcsolatban már említettük, hogy fejleszthetők lesznek. A nemrégiben lezajlott bemutatón egy nyílpuskával mutatták ezt be. Az alap fegyverre lehetett tenni távcsövet, majd lézeres irányzékot, stabilizátort is. Újdonság, hogy a töltényeknek is több funkciója lesz. Az említett nyílpuskánál például a sima nyílvesszőt felfejlesztve belőtték egy mutánsba, akit ezután pár másodpercig irányíthattunk, majd felrobbant. Tökéletes tömegoszlatás.Egy másik hasznos fegyver a wingstick nevezetű bumeráng, melyet eldobva hatalmas pusztítást végez, majd visszajön a kezünkbe. A látottak alapján olyan lesz, mint a Pengében látott fegyver. De nem kell mindig minden áron harcolnunk, hiszen a készítők szerint a lopakodás is teljesen használható lesz a játékban.

Természetesen a Rage világában is fontos szerepet jelent a pénz, melyet a halottak kifosztása mellett egy Mutant Bash TV nevezetű gladiátorjátékban is megszerezhetünk. A fentieket visszanézve az id Software egy nagyon komoly címet készít útjára indítani - sajnos nem tudni, hogy pontosan mikor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Ny #10
  furcsa, én sem szeretek a szabadban járni. inkább itt ülök a szobában, és hülye fórumokba irkálom a hülyeségeimet.
 • Sanyix #9
  lassan be lehet újítani az aktuális trendnek köszönhetően, és ilyen ellenségek lesznek: gonosz arab terroristák, holokauszttagadók, szélsőségesek (mindenki akinek nem tetszik a mostani világrend), pedofilok, hackerek, fájlcserélők(ők a leggonoszabbak)
 • Sanyix #8
  LOL? Nem tetszik hogy szabadon lehet járni? Ilyenről se hallottam még, valószínűleg egyedül vagy.
 • xido #7
  Nahát...szinte mindenki mutálódott:)..Ha nem a zombik,akkor az űrlények..olyan klassz,hogy változatosak a játékok
 • Broafka #6
  ez tök falloutos, legalábbis a storyja
 • gyuri12 #5
  Hát, a Falloutnak az atomháború az alapja,ebben az nincs.:)
  Amúgy kb tényleg ugyanaz,de ez lényegtelen szerintem. Maga a játékmenet és a tálalás is más.

  Csak77: Nem a szabadsággal van a baj,hanem azzal,hogy a legtöbb ilyen játék túl üres ahhoz,hogy a szabadságnak legyen értelme.
 • Csak77 #4
  A Fallout 3 addig jó, amig ki nem jutsz a szabadba... onnantól egy baromság. Addig tök élvezetem, aztán a szabadban úgy 10 percig birtam. Ez a mehetsz amerre akarsz nagy terepen dolog egy kurvanagy baromság, nem szingli játékra való.
 • Tinman #3
  Szinte az egyben lekoppintották a Fallout sztorit (except earthquake)... ez azért gáz gáz egy ID-től...
 • gyuri12 #2
  Én már inkább ezt a játék várom mint "az igazi 3D-s Fallout"-ot,mert nagyon sok dolog,amit a Fallout3-ból hiányoltam ebben benne lesz.
 • IMYke2.0.0.0 #1
  Totál "Fallout" utánérzésem van...
  [Ja, és nem a Fallout 3-ra gondolok!]