Ötvös Tibor

Hiábavaló Left 4 Dead 2 bojkott

Mint arról korábban beszámoltunk, egy rajongói csoport, bizonyos L4D2 Boycott (NO-L4D2) nem igazán volt boldog a hírtől, miszerint alig egy éven belül folytatást kap kedvenc játékuk, a Left 4 Dead.

Akkor a Valve nem igazán törődött a bojkottálókkal, pedig pár nap alatt több, mint 20 ezer tagja lett a csoportosulásnak. Aztán bejelentették, hogy a folytatás ellenére a korábban az első részhez beígért kiegészítőt kiadják, szóval nem igaz, hogy nem támogatják a játékosokat. Ma pedig számszerűsítették a bojkott buktáját.



A Valve nevében Doug Lombardi tett egy nyilatkozatot, melyben elárulja, hogy a Left 4 Dead 2 megjelenéséig még közel 20 hét van hátra, ám már most dupla annyi előrendelést kapta a játékra, mint amennyi az első részre érkezett a megjelenése előtt ennyi idővel. Azért megnyugtatta az "ellenállókat" is, miszerint a Valve természetesen különböző modokkal, skinekkel és letölthető tartalmakkal támogatja majd mindkét részt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #6
    Pontosan.

    Egyébként egy újabb hír is megjelent nem oly rég:

    Doug Lombardi elárulta a Total VideoGames csapatának, hogy a Valve fejlesztői a Left 4 Dead játékok összekapcsolásán dolgoznak.
    Úgy látszik mégis csak van súlya a Left 4 Dead 2 elleni petíciónak, hiszen az immár 38 ezer aláírás nyomására (vagy talán más miatt) a Valve alelnöke, Doug Lombardi a TVG portál interjújában elmondta: a fejlesztők éppen azon dolgoznak, hogy a Left 4 Dead két része összekapcsolódjon, tehát egy úgynevezett cross-gameplayről van szó, ami lehetővé teszi, hogy a játékok résztvevői egy időben ugyanazon a szerveren játszanak.
  • armageddon666 #5
    más játékért kétszer fizet két játékért :) itt kétszer egyért...
  • narumon #4
    "Tulajdonképenn aki megvette az első részt és megveszi a másodikat is az 2-szer fizet egy játékér"

    öööö ez melyik játék esetében nincs igy?
  • Narxis #3
    "Mint arról korábban beszámoltunk, egy rajongói csoport, bizonyos L4D2 Boycott (NO-L4D2) nem igazán volt boldog a hírtől, miszerint alig egy éven belül folytatást kap kedvenc játékuk, a Left 4 Dead."

    Ez már annyira pontatlan, hogy az sg szerkesztőségétől is szokatlan. Nem azért bojkottálják mert jön a folytatás hanem mert az első részhez nem kapták meg a BEÍGÉRT tartalmakat + a 2. rész nem tartalmaz annyi újdonságot, hogy azért az ember a teljes árat(12 ezer Ft) kifizesse + az első rész birtoklói semmilyen engedményt nem kapnak. Nem meglepő ha becsapva érzik magukat. Tulajdonképenn aki megvette az első részt és megveszi a másodikat is az 2-szer fizet egy játékért. És akkor ne is említsük a TF2 tulajdonosait akik ingyen kaptak egy csomó újdonságot, többet is mint ami a L4D2-ben lesz.
  • pixx #2
    Bár 20 ezer már közel 40 ezer SG ha nem veszik meg, akkor nagyon nagy cink lesz. Én is tudom mondani, hogy a Holdon lakom, ha közben nem igaz.

    Letölthető skinekről, modokról, eddig a rajongók biztosítottak minket, kiveve azt az egyet, amit a Valve adott, bár sok értelme nem volt, de nem vártunk mást.
    Nagy égés persze nem lesz, hiszen Valve nem vallja be...
    20 hét? L4D egyet 1,5 éves csúszással sikerült kiadni, csak zárójelben.
  • Ruley #1
    Nyilvánvaló hogy egy folytatást többen rendelnek elő, ettől még simán lehet hogy a megjelenése után meg már fele annyian veszik meg, ha nem elégedettek vele.

    A bojkottnak meg nem az a lényege hogy most pontosan 20ezer ember megfogadta hogy nem veszi meg, hanem hogy meglátszik belőle hogy az embereknek vannak problémái vele. Minden bojkottáló rajongóra juthat tucatnyi nem-rajongó játékos, akik kevesebb fanfárral, de egyszerűen csak kihagyják a játékot a nem elegendő újítás miatt.