Gyurkity Péter

2013 előtt nem jön az új konzolgeneráció

Elemzők biztosak abban, hogy a nagy versenyzők az elkövetkező 4-5 évben nem készítik el a konzolok új generációját, mivel ehhez hiányzik a szükséges motiváció.

Az internetes magazinok Michael Pachter, a Wedbush Morgan Securities elemzőjének véleményére hivatkoznak, a játékok területére fókuszáló szakember ugyanis a napokban elküldött hírlevélben leszögezte, hogy a nagyobb vállalatok egészen biztosan nem dobnak piacra egy újabb generációt.

Pachter azzal kezdte összegzését, hogy 2010-ben nem várnak új konzolokat, a következő generáció első példányai pedig 2013-ig nem fognak felbukkanni - már ha egyáltalán lesz új generáció a hagyományos, játékra kiélezett otthoni készülékek esetében. Mindössze egyetlen frissített változat érkezése tűnik valószínűnek az elkövetkező években, ez pedig a nagy felbontású tartalmakkal is gond nélkül megbirkózó Nintendo Wii lesz, amely a jelen generáció technikai szintjére emeli a készüléket, legalábbis a videólejátszás terén.

A "késedelemnek" egy, nagyon világos oka van: a nagy cégek továbbra is megfelelő profitot látnak a jelenleg elérhető hardverben, így nincs különösebb okuk siettetni a fejlesztést, különös tekintettel az ezzel járó óriási költségekre. Mivel a játékok forgalma az elkövetkező években is stabil, 6-10 százalékos növekedést produkál majd, a bevétel biztosítottnak látszik, arról nem is beszélve, hogy a kiadók még mindig saját pénzük után loholnak, hiszen a jelenlegi generáció fejlesztési és gyártási költségeit sem sikerült eddig maradéktalanul megtéríteni - így mindenképpen szükség van újabb bőrrétegek lehúzására, mielőtt nekifognak az újabb hosszadalmas munkának.

Ez a vélemény kellő teret ad tehát a Sonynak, amely 5 éven belül vezetné győzelemre a PlayStation 3 konzolt - meglátjuk, a vetélytársak tartogatnak-e valami meglepetést számukra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vogel #30
    Rise of Flight, I. VH-s repszim. Nem arcade, hanem repszim. máj 07én jelent meg.
  • mans #29
    2012 be úgyis világvége,tök mindegy már
  • muerte2 #28
    En ketlem hogy nem jon, az MS nem engedi ki a kezebol a megszerzett elony amit a mostani generacio korabbi kiadasa jelentett nekik. Sony meg persze erre kell hogy reagaljon valamit.
    Aki a hir kapcsan Konzol Vs PC vitat indit vagy beszall, az meg hulye.
    Meg kell nezni a szoftver eladasokat es hogy melyik plattforma hany uj Akatgeorias cim jon ki es mikor. Ez mindent megmagyaraz. csak a tenyek..
  • Hegi90 #27
    hát ez borzalmas. Nem is tudom hgoy fogom kibírni.... ha még egy évig ezt a bűnszar fost kell néznem, inkább felakasztom magam, annyira szar.
  • kryst #26
    Hát a jelenlegi középkategóriás Pc simán elviszi a játékok 95%-át, egy 1280-as felbontásba. Egyébként meg HD Ready felbontásba, 720p-be, is gond nélkül mennek a játékok Pc-én. És szerintem egy 82-es LCD TV-én lehet nyomatni a játékokat, mint X-box-al. Ha, meg valaki ágyból szeret játszani, Pc-hez venni kell, vezetéknélküli billentyűzetet, meg egeret. Itt sem kell a gép előtt ülni. Én próbáltam egyébként, Ps3-on a legújabb NFS-et, szerintem borzalmasan néz ki rajta. Alig ismertem rá, Pc-és grafika után. A textúrák összemosottak voltak, olyan mintha, Pc-én fullra lebutitottam volna. Meg a pad számomra borzalmas, egér és bill után használhatatlan. Nem kritikának írtam, de aki valaha is játszott Pc-én, nem tudom elfogadni, hogy a játékok ugyan olyan minőségűek mint Pc-én. Mert, nem az. Olyan mintha vissza utaztam volna kb.5évet az időben grafika terén. De, ahogy kinéznek a játékok konzolon, úgy egy mai középkategóriás Pc is elviszi, 1366x768-ba. 88GT, 5200+X2, 4GB RAM társaságába. Nem fikázásnak írtam félre ne értsétek.
  • vasziszdasz #25
    A konzoloknak leáldozott.
  • WW3hereWEcome #24
    OMG pedig már gyűjtöttem új Xboxra, vagy PS-re XD...Gépen utálok játszani, mert elmegy rajta minden, de inkbb ledőlök a puha ágyra és ott Xbox-ozok vezetékek meg esetleges Software problémák nélkül... ^^
  • hol9672 #23
    Van azért pár jó gáma konzolra is, szimulátorok, pl Ace Combat, nomeg a Gran Turismo, csak ps2-re van meg nekem pár, de az is rulez - PC-n sincs sajnos nagy választék új repszimekből.

    Ha elég olcsó az adott konzol, egyszerűen megveszi a zember a pöcöje mellé, és széthekkeli, hogy menjen rajta a sok gamma, amit letölt. Ennyi.
  • Julius Caesar #22
    hát kb. kedvenceim:
    -kell új cs, mert a source grafja már nem jó.
    -a halo 3 azért jobb, mert szebb a grafika.
    -nekem 80fps-sel megy a crysis!

    ez mind szép és jó, de kit érdekel, hogy hány fps-ed van (kivéve ha téma vagy kérdezik, kérdezed) és komolyan... mintha a grafika = játék. holott egy nagy szart. van erre egy rakat példa, pl nekem már a crysisok is 1 hetes fps-ek voltak. semmit nem nyújt...

    egyedüli jó példa a grafikára a team fortress 2! na az ott van: újszerű, illik a játékba és egy gyengébb gépen is eldöcög. a játék meg kiváló!
  • schrank #21
    istenem itt még mindíg vannak olyanok a grafikára verik a ...szukat , hát azért ez elég szánalmas nemdebár