Gyurkity Péter

Az EA is olcsóbb PS3-at akar a Sonytól

Sorrendben a második nagy játékgyártó cég részéről jelezték, hogy nagyon várják az árcsökkentést, mivel ennek elmaradása a Sony teljes vereségét eredményezheti a konzolpiacon.

Ezúttal az Electronic Arts részlegeként tevékenykedő Redwood Shores igazgatója, Glen Schofield, nyilatkozott a Sony helyzetéről, mégpedig nem éppen lelkendezve. Interjújában kiemelte, hogy az árcsökkentésre mindenképpen sort kell keríteni, amennyiben a Sony valóban versenyben akar maradni. Félelmeit a PS3 eladási adatai is alátámasztják, ez azonban eddig sem hatotta meg a Sony illetékeseit.

Az igazgató elmondta, hogy a három nagy versenye ideális helyzetnek tűnik. Nem igazán érti, hogy mi zajlik a Sony berkein belül, mivel a cég korábban nagyszerű partnernek bizonyult, a PS2-vel pedig egyértelműen történelmet csináltak, amihez megfelelő kapcsolatok járultak. A PS3 esetében azonban makacs módon kitartanak a még mindig magasnak bizonyuló ár mellett, amiért a stagnáló, illetve visszaeső forgalommal fizetnek. Schofield abban reménykedik, hogy ezt végre ők is belátják, és sort kerítenek a megfelelő lépésekre.

2007 novemberében elsőként az Activision részéről hallhattunk komoly kritikát a Sony politikájával kapcsolatban, mégpedig a cég első embere szájából, aki már akkor hangsúlyozta, hogy a Wii ellen egyedül az árcsökkentés bizonyulhat hatékony orvosságnak. Szerintük mind a Microsoft, mind pedig a Sony részéről a 200 dolláros szint elérése lett volna az ideális - ezt a szoftvercég végül meg is lépte, hiszen az Xbox 360 Arcade pontosan ennyit kóstál, a PS3 ára viszont csak 400 dollárra mérséklődött.

Azt persze nem tudni, hogy a Sony valóban tervezi-e az árcsökkentést - a cég részéről ezt eddig konzekvensen tagadták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #82
    "A wii meg a sötét ló szerepét töltötte be, nem lehetett tudni, hogy az is olyan bukta lesz mint a GC vagy esetleg sikeresebb."
    milyen sötét ló?
  • Sir Ny #81
    Miért nem jenben adják el a Wii-t?
  • dez #80
    Te a Wii sikereitől való elmaradást rovod fel a PS3-nak (emellett úgy próbálod beállítani, mintha az Xbox360 a Wii-vel lenne fej fej mellett, holott sokkal közelebb van a PS3-hoz, mint a másikhoz), és azt szajkózod, hogy az árcsökkentés biztosítaná a hasonló statokat. De ez egy nagy tévedés, az árral nem fordítottan+egyenesen arányosak az eladások. Az Xbox360 olcsóbb, mint a Wii, mégis alig fogy jobban, mint a PS3. A Wii kimondottan drága a képességeihez képest, mégis 2-3x annyira veszik, mint a másik kettőt.
  • trsi #79
    az h. ki, mikor, milyen termekkel jon ki a piacra az egyedul a cegen mulik, szoni is lehetett volna 1. a nextgen piacon, de nem lett. ha valaki jobban teljesit az egyedul onmaganak koszonheti ill. a konkurencia benasaganak. ennek fenyeben az ido mellekes. de egyebkent is m vs s a tie ratio vonatkozasaban neztem, mivel ott az 1 ev launch time diff. miatt, ez lehet mervadobb, a s vs n eseteben az azonos megjelenes miatt inkabb a mennyiseg. (ratio tekinteteben a s gyozott :) )
    ezek a mennyisegek egyebkent lehet h. jok cegekre levetitve, mivel pl. ha en kovacs pista vallalkozo (+8 alkalmazot) eladok 2 ev alatt 3 milla konzolt + 20-30 ceg licencel sok szoftvert ra akkor ez 1 oriasi profitot eredmenyez. ilyen tekintetben talan az n all a legjobban. es meg egyszer sok olcsobb ps3 kellene, h. nagyobb legyen sw eladasi piaca.
    br tekinteteben lehet h. jobban allnak, bar ott is vannak mar olcsobb lejatszok, tehat ......
  • trsi #78
    nincs, a par szaz ezres diffit kene tartani, de ez csak uj huzosabb sw megjelenesekkor van. mondjuk nem a helyezes a lenyeg, akar lehetne utolso is par szaz ezres hatrannyal, (majd nem) epp olyan jo lenne mint ugyan annyival vezetni :). tobb ps3 kell eladni olcsobbert :)
  • trsi #77
    pl. a ps3 eseten az emlitett heten majd nem 1. hely sw eladasokban :). es csak azert nyomta le a wii, mert "sok lud disznot gyozz" efektus volt :). na ezert kene tobb ps3-at eladni (pl. arcsokkentessel), h. jobban fogyjon az sw is, es nem 45nm cellre varni. de mint irtam eleg sz@rban vannak, kicsi az esely h. meglepik.
  • dez #76
    Akartam mondani előző héten. Most meg épp helyet cseréltek. De itt sincs földbe döngölés, mint próbálod elhitetni.

    A nagytotálnál meg ugyebár meghatározó, hogy az X360 egy évvel előbb indult, de mint írtam, nem a múlt számít, hanem a jelen eladások. A Wii-vel meg egyik sem tud versenyezni. Szóval hagyjuk már ezt, hogy a Wii-vel szemben mutatott teljesítményt rávetíted az X360-nal szembenire.
  • dez #75
    Mellesleg a weekly totállal kapcsolatban sincs túl sok szégyellenivalója mostanában a PS3-nak (és ez számít, nem a múlt). Most épp 2., nem sokkal a Wii mögött. X360 meg csak a 4.
  • dez #74
    Term. tudom, mit jelent a totals, igazából azt nem értem, te mit kavarsz. Eddig a toplistáról beszéltünk, illetve 1-1 játék összeladásairól. Nem pedig az összes szoftvereladásról. Melyik konzolnál határozza meg 1-1 játék első 1-2 hete a nagytotált? Szerintem semmelyik.
  • trsi #73
    en annak nagyon orulok, ha konzol reszleg mar pozitiv, igy van mibol a tobbi uzletag deficitet csokkenteni. tovabbra is azt gondolom h. a konzol agnak jot tenne a ps3 arcsokkenese, de szoni gazdasagi helyzeteben ez nagyon-nagyon necces dolog, foleg annak tudataban h. meg az n milliardos profitja mellett is az eros jen miatt arat (kell) novel(nie). az n huzasat is bator dolognak tartom, majd meglatjuk h. mi lesz (lehet h. tobbet fognak kaszalni??!:) )