MTI

A Sony nem kívánja csökkenteni a PlayStation 3 árát

David Reeves, a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) nagyfőnöke egy interjújában kijelentette: a vállalat nem kívánja csökkenteni az általa gyártott PlayStation 3 játékkonzol árát, így ez a gép még a Sony szerint is a legdrágább marad a piacon.

Pedig rengeteg spekuláció és pletyka került napvilágra ennek ellenkezőjével kapcsolatban. Michael Pachter, egy külföldön jól ismert játékpiaci és üzleti szakember és elemző szerint a PS3 ára nagy eséllyel csökkenhetett volna 399 dollárról 299 dollárra a közeljövőben, ezzel ugyanis - szerinte - behozhatták volna lemaradásukat a Microsofttal szemben, különös tekintettel a háztartások konzolos ellátottságának tekintetében. A Sony azonban hajthatatlan és nem kíván változtatni a jelenlegi áron.

Sok más elemző is egyetért abban, hogy egy másfajta üzletpolitika nem ártana a Sonynak, hiszen 2008-ban 1,1 milliárd dolláros veszteséggel zárták az évet, ami példátlan a vállalat történetében, különösen, mivel 1985 óta eddig minden évet nyereséggel zártak. A PS3 eladásai egyre csökkennek, David Reeves azonban az Eurogamernek azt mondta, hogy egyáltalán nem aggódik: a PlayStation 3 majd "belehúz" az eladásokba. A Sony szerinte "tízéves ciklusban gondolkozik", tehát a 2006-ban megjelent masina 2016-ban válik csak elavulttá, és akkor váltja majd le a PlayStation 4.

"Nem állítom azt, hogy ne lenne szükség csökkenteni a PlayStation 3 árát, hiszen a gép tényleg drága" - ismerte be Reeves. "Talán ha a gyártási költségek csökkennek, akkor esetleg lehet róla szó, de egyelőre úgy tűnik, hogy ez a közeljövőben nem következik be."

Reeves beszélt még a mostani nehéz gazdasági helyzetről is, amely természetesen őket is érintette. Elismerte, hogy bár gépük tényleg drágább, mint a rivális Microsoft Xbox 360-ja, és emiatt talán kevesebbet is adnak el belőle, viszont a Sony is megtalálja a saját vevőit, hiszen az internetes többjátékos mód a PlayStation 3-on ingyenes (az Xbox esetében fizetni kell érte), van benne Blu-ray-lejátszó, illetve: "nem kell felhívnom a vevőszolgálatot, hogy három vörös fény van a gépemen" - utalt Reeves az Xbox 360 hibájára.

Nehéz megjósolni, hogy az SCEE főnökének optimizmusa mennyire helytálló, az viszont tény, hogy a konzolgépek eladásaiban, a befolyt bevételben, illetve a háztartások ellátottságában egyelőre egyaránt a harmadik helyen állnak a Nintendo, illetve a Microsoft mögött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #49
    "nekem ott bukott be hogy a PS2 tamogatas gebaszos volt eleinte,majd ki is szedtek...rengeteg PS2 sot PS1 jatekot szeretek"
    ha a PS1-es, meg a PS2-es játékokat szereted, akkor vegyél PS1-et, meg PS2-öt.
  • Sir Ny #48
    minden tiszteletem a tiéd, hogy te így holt nyugalommal, szemrebbenés nélkül ki mered jelenteni, hogy mit hisz a Sony.
  • hodobaj #47
    A PS3 nagy,drága és erős igazi amerikai autó lehetne csak ezt a japánok gyártják.
    Sony még mindig azt hiszi, hogy ők az egyetlen konzol gyártók és a többi konzol csak úgy létezik mint amikor kijött a PS2 nem volt ellenfele persze, hogy vették hiába került 80-90k-be.
  • dez #46
    Én meg azt érzékeltem, hogy nem vagy vitapartner.
  • snowkid16 #45
    Kezdjük ott, hogy a játékok árát is lejjebb kellenne vinni, mind pc-n, mind konzolon. Ezért se veszek konzolt, mert utána sokat kellenne perkálni játékért :(. A Másik, gazdasági világválság van. Tehát maradok a pc-nél. Egyébként tervezek venni egyet, egyszer, mikor 10K alatt lesz a játék, vagy hamarabb ha lesz saját keresetem :d
  • narumon #44
    Hát azt már egy párszor érzékeltem, hogy közgadasághoz, pénzügyi tervezéshez, cégvezetéshez semmi közöd, ennek most is tanúbizonyságát adtad. Csak ne akarnád mindig megmagyarázni.
  • Sir Ny #43
    a PS3 is bőven nyereséges.
  • aaasdd #42
    Azért gondolom a ferrari nyereséget termel, nem úgy mint a ps3
  • Dr Justice #41
    A zsigulisok is hogy szídták a ferrarikat hogy drága, és a szar dobozukhoz könnyebb alkatrészt kapni mint a csúcsmodell versenyautóhot, és zsiguliból milyen jól mennek az eladások míg sportautóból alig adnak el valamit és csődbe megy a ferrari gyár.

  • Dr Justice #40
    A hozzád hasonló kis egymás farkára kötött ostoba x-botok még mindig jókedvem elsődleges forrását képezik.