Gyurkity Péter

Áprilisban csökkenhet a PS3 ára

Elemzők szerint a Sony tavasszal szánja el magát a konzol árának csökkentésére. A PlayStation 2 eközben továbbra is népszerű választás.

Az esetleges árcsökkentéssel kapcsolatos hírek a Wedbush Morgan Securities elemzőjének előrejelzésén alapulnak, ebben ugyanis erős lehetőségként említik meg a lépést. A szakértők arra számítanak, hogy a visszaeső kereslet miatt újítani kényszerülő Sony áprilisban csökkenti a konzol árát, ezzel pedig a vásárlói igény ismét növekedni fog. A belépő szintű változat ára 300 dollárra eshet, ami megegyezik a 60 GB-os Xbox 360 árával, alig haladva meg a Nintendo Wii szintjét.

A Sony igazán ettől a lépéstől remélheti majd a bevételek növekedését, mivel a vásárlók többségét jelenleg is a konzol viszonylag magas ára tartja vissza a beruházástól, ezen pedig a gazdasági helyzet romlása sem segít. Árcsökkentéssel azonban valószínűleg nemcsak a Sony, hanem a Microsoft is készül, amely egyes vélemények szerint ugyanezen időszakban 250 dollárra mérsékelheti az Xbox 360 Pro árát. Ezzel pedig fenntartanák előnyüket a Sonyval szemben, amely márciusban várhatóan 1,12 milliárd dolláros veszteségről lesz kénytelen beszámolni. Utóbbival kapcsolatban a cég egy rövid közleményt adott ki, miszerint hivatalos adatok eddig még nem láttak napvilágot.

A cég mindenesetre egy nagyon fontos mérföldkőről is beszámolhatott a napokban, igaz ezt a nagy előddel, a PlayStation 2 konzollal érték el, amely alacsony ára miatt tovább hódít. Az immár 9 éves fejlesztés Észak-Amerikában meghaladta az 50 milliós példányszámot, ebből pedig 43 millió az Egyesült Államokban kelt el. Érdemes megjegyezni, hogy az eredeti Xbox 14,5 milliós, a Nintendo Gamecube pedig 12 millió példányszámot ért el, a PS2 tehát egyértelműen lemosta a pályáról egykori vetélytársait.

John Koller, a hardver marketingért felelős igazgató az SCEA részéről kijelentette, hogy a konzol sikere a beépített DVD-meghajtónak, valamint az erős szoftveres háttérnek volt köszönhető - ehhez persze rögtön hozzátehetjük, hogy mindezt a PS3 esetében eddig nem sikerült megismételni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #23
    :D
    Most tök komolyan nekem van egy jópár haverom aki Fps-t még véletlenül sem vesz a kezébe :o
    Killzone-ra vagy kérek kölcsön egy ps3-at vagy kibontok itt egyet sutyiba :D
  • NEXUS6 #22
    Az Fps mindedenkit érdekel, még dzsúlia roberct és ricsárd girit is érdekli, hiszen a ha ló 3-at is ők hirdették!
  • narumon #21
    Feltéve ha egyáltalán érdekli az Fps.
  • narumon #20
    És ez hogy jön most ide? Tán xbox1et akarsz venni vagy mivan?
  • dez #19
    Enyhén rossz példa.
  • Rexhawk #18
    jah meg a netburst és a core microarchitektúra is ugyanaz...
  • Aramir #17
    Betegre is keresi vele magát a Nintendo :D
  • dez #16
    Ja, mert lényegében a Wii alig több, mint egy olyan GC, amiben dupla órajelen jár a CPU és a GPU, és több benne a ram.
  • Aramir #15
    Igen, és a GC joypadját is használhatod ezekhez Wii-n, ha jól tudom.
  • Yv@n #14
    Tényleg, ha már szóba került a visszafelé kompatibilitás.
    Wii viszi a GC lemezeket?