Gyurkity Péter

NXE: mozifilmek az Xbox konzolokon

A New Xbox Experience néven elindult, jelenleg tesztelés alatt lévő program immár az összes jelentkező számára elérhető, több kisebb-nagyobb újdonsággal, valamint mozi- és televíziós stream szolgáltatással.

A Microsoft kedden jelezte, hogy az NXE-program a hét közepétől immár nemcsak az eddig kiválasztott felhasználók, hanem mindazok számára elérhető lesz, akik a konzolazonosító megadásával sikeresen jelentkeztek az előzetes kipróbálására, ezt követően pedig az Xbox Live összes tagja megkapja a frissítést. Ezzel természetesen jelentős mértékben kiszélesedik a felhasználói bázis, így érdemes sorra venni, hogy a szoftvercég mit is kínál a hangzatos név mögött.


Szerencsére a fontosabb újításokat egyetlen oldalon sorolják fel, így nincs nehéz dolga azoknak, akik ezután érdeklődnek. A listából kiderül, hogy többnyire a dashboard, vagyis a kezelőfelület kisebb-nagyobb módosításáról, kibővítéséről van itt szó, ide tartozik az avatárok létrehozásának lehetősége, az új sémák megjelenése, a privát chatek kialakítása, valamint a Marketplace - utóbbi az Xbox.com oldalon bukkan fel, lehetővé téve az online vásárlást azoknak is, akik éppen nem a konzol előtt tartózkodnak. A dashboard külön opciót kínál a játékok merevlemezre történő feltelepítéséhez, emellett pedig a közösség tagjai által készített játékokba is belekóstolhatunk, a Community Games címszó alatt.


A legérdekesebb újítás kétségtelenül a Netflix szolgáltatásának megjelenése, ez ugyanis teljes mozifilmek és televíziós sorozatok megtekintését teszi lehetővé stream formájában. Ez az opció a Gold besorolású Xbox Live felhasználók, valamint a cég meglévő előfizetői számára lesz elérhető külön díj nélkül, ők minden további nélkül válogathatnak a mintegy 12 ezer alkotás között. Az anyagokat természetesen a konzolon keresztül a televízióra küldhetjük ki, megfelelő méretben élvezve azokat. A Netflix tervezi a meglévő kínálat kibővítését, a hagyományos, valamint a mintegy 300 nagyfelbontású film esetében egyaránt.

Októberben egyébként az Egyesült Államokban ismét a Wii győzedelmeskedett, amely tovább javított eredményén és riválisainak összesített eladási adatait is meghaladva végzett az első helyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cortex #7
    Amúgy az új dashboard tényleg jól sikrült. Ha hivatalos lenne nálunk is a Live, s lenne Netflix is, akkor lenne tökéletes.
  • Cortex #6
    Igen, egy újabb remek cikk pontatlan információkkal. Ja, és Azért látszik, hogy az SG milyen naprakész... Gratulálok Gyurkity Péter úrnak ehhez a cikkhez.
  • aKIRAkechi #5
    Nekem 19.én feltette az Experience-t. Utánna ment rá a Fable 2 a merevlemezre (Fuji dvd-ről). Sokkal halkabb igy hogy nem dolgoztatja a lemezt. 6,3 gigát foglal el (le kellene cserélni a 20 gigásat). Sokkal jobb mint az elöző dashboard volt. Játékból se kell kilépni a beállítások megváltoztatásához. Az Avatárok is jók.
  • freemanone #4
    háth... én várom ezt a frissítést egy ideje, de az enyém cseszik rá hogy updatelje magát.... (nincs megbontva)
  • narumon #3
    MHm Nov 19 óta tudtommal mindenki számára elérhető az NXE tehát nem tudom melyik kedden jelentették be a fentieket, mindenesetre nov 19-én a box automatikusan updatelte magát, ez gondolom másnál is igy volt.
  • zola2000 #2
    Filmeket eddig is lehetett éetölteni ms pontokért...
  • gam87 #1
    Azért azt is tegyük hozzá, hogy CSAK USAban és KANADÁBAN élő barátaink férhetnek hozzá a 12 000 alkotáshoz. Mégha US címmel is regeltél, nem látsz semmit a filmekből.