Gyurkity Péter

Készül az Xbox 360 Blu-ray meghajtója?

Friss hírek szerint a Microsoft mégis dolgozik a külső meghajtó meghajtó megjelenésén, bár a hivatalos csatornákon keresztül ezt továbbra sem hajlandók kommentálni.

Ezúttal az X-bit Labs számolt be arról, hogy forrásuk szerint a szoftvercég külső partnerek segítségével készítené el a meghajtót, amely végre lehetővé tenné az eddig rivális formátum megfelelő kezelését a konzolon. Állítólag a Toshiba és a Samsung közös leánya alakítaná ki a készüléket, ami már csak azért is érdekes, mert köztudott, hogy előbbi mennyire ellene van a győztes nagy felbontású szabvány alkalmazásának.

A Toshiba-Samsung Storage Technology Corp. az értesülés szerint akár még október vége előtt előállhat az első példányokkal, a Microsoft pedig a lehető leghamarabb alkalmazná azokat saját konzolján, hogy még az ünnepi szezon elindulása előtt készen álljanak a debütálásra. Redmond legszívesebben 100-150 dollár közötti áron adna túl a meghajtókon, ami szerintük pont elég lesz ahhoz, hogy megfelelő alternatívát kínáljanak a PlayStation 3 beépített megoldásával szemben. Azt sajnos nem tudni, hogy a készülék milyen specifikációval érkezne meg a boltokba.

A Microsoft egyébként utoljára májusban, egy akkor felröppenő hír kapcsán tagadta, hogy ilyen terveik lennének, illetve hogy egyáltalán foglalkoznának a gondolattal. Ennek ellenére a pletykák időről-időre visszatérnek, mivel sokan úgy látják, hogy egyszerűen nem engedhetik meg maguknak a távolmaradást. A konzol ilyetén kiegészítése azonban némi ellenszenvet vált ki a redmondi illetékesekből, már csak azért is, mert ez a Sony által erőltetett BD-Java interaktív platform kötelező felhasználását is jelentené, az éppen a Microsoft által korábban kifejlesztett Hdi platform pedig mehetne a süllyesztőbe.

A Sony háza tájáról ugyanekkor olyan hír érkezett, miszerint Japánban is megjelenik az eddig az USA-ban és Európában debütált 80 GB-os PS3. Ez a meglévő 40 GB-os változatot szorítja majd ki, amelyet fokozatosan szórnak ki a készletről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #66
    Tudom hogy nem ugyanaz azért is irtam. És sajnos az ország nagyrészében ez van vagy még nagyobb bengaságok. Sajnos. Első körben ezen kéne változtatni.
  • dez #65
    UPC Digital != UPC Direct
    Az utóbbi műholdas, aminél spórolnak a sávszéllel. Azaz az adóktól kapott srteam bitrátáját (tovább) csökkentik.
  • narumon #64
    Nincs crt tévém. Nálam upc direkt egy hányás az egész, legszivesebben néha csinálnék egy fényképet és beküldeném, hogy mitbasztoke.
  • dez #63
    Jó, tudjuk, hogy nálad annyira nem számít a felbontás, hogy egy 80+ cm-es, 1366x768-as tévén elkezdett játékot bármikor folytatsz egy kisebb crt tévén, de azért ezzel nincs mindenki így. Szobáról szobára sem nagyon szokták hurcolászni a cuccot. Ezen kívül a HD annyira még nem elterjedt, hogy egy lakásban, ha több tévé van, mind HD-s legyen, és a HD-s filmezés sem annyira hétköznapi, hogy minden filmet így néznénk. Ergo, max. egy HDTV szokott lenni egy lakásban, és a család (ha nem túl nagy), akkor vagy filmez, vagy játszik, de általában nem egyszerre.

    Nálam fél éve UPC Digital van (digitális kábeltévé), és eléggé megközelíti a DVD minőséget (legalábbis a csatornák jó része, persze akad alacsonyabb bitrátán adott). Néhány HD-s csatorna is van.

    Én (azon a helyen) HD-ről beszéltem, nem full HD-ről. Van 1280x720-as és 1366x768-as tévé is. (Utóbbin érdemes már full-HD-s anyagot nézni, mert a 720p-t itt már nagyítani kell.)

    Én nem kértelek, hogy részletesen leírd, mit hogy csinálsz a pároddal. De ha már leírtad, kicsit furcsa volt, hogy ennyi mindent külön csináltok. Egyébként meg általában mások szokták ilyesmire felhívni az ember figyelmét, jóval előbb, mint hogy maga venné észre.
  • dez #62
    Én nem mondtam, hogy mindenkinek, hanem abban az esetben felelhet meg a többség elvárásainak, ha 1. adott egy HDTV, 2. az illető filmezésre is ki akarja használni.
  • dez #61
    Tudod, vannak, akik egy HDTV-n képesek pl. HD-s ripeket nézni.
  • narumon #60
    "Akkor tehát a hálószobában menne mindig a HD-s filmezés nálatok, és a nappaliban a játék -- vagy fordítva? Mert ugye az volt a fő érved a 2-az-1-ben ellen (PS3), hogy nem lehet egyszerre filmezni és játszani..."

    Ninsc igy meghatározva... Alapból a nappaliban lenne mindkettő, de mivel az x csak a tartó tetején van igy egy mozdulat bárhova átrakni. Mivel jelenleg nincs itthon bd lejátszó (egyelőre tervben sincs, bár előfordulhat hogy a samsungtól kapok egyet ajándékba, de jobban örülnék ha egy klimát adnának :D), ezért nem is kell ilyenen gondolkodnom. Ha asszony tévét néz akkor én beülök a számitógép elé.

    "A Pixmaniával és az eBay-es rendeléssel még nyilván azért nem volt garanciális problémád, mert nem volt garanciális ügyed. Többit lásd fórumokban."

    Pixmanian volt egyszer. Futár jött érte, futár hozta a másikat. Összesen nem volt egy hét az egész.

    "A tévéadással kapcsolatban nem tudom, mire gondolsz."

    Hát talán azt hogy megint itt nyomjuk ezt a HD történetet, amikor a magyarországi tévéadások olyan szarok, hogy ihhaj. Már az is jó lenne ha valamiféle dvd közeli szabvány szerint adnának (minőségileg), mert sokszor egy nagy tévén élvezhetetlen az adás.

    "Megsúgom, a 720p (normális esetben 1280x720) is HD-s formátum"

    Okés ez igy van, de nem full HD, a tévé esetében meg ugye ez 1366x768

    "Az Xbox kukázása úgy jön ide, hogy ma már alig használják, így annak szerepét is az Xbox360 tölti be, sima tévén használva. Közben mint írtam, PS oldalon ha sima tévé, akkor többnyire PS2, HDTV esetén meg többnyire inkább PS3."

    Ezt embere válogatja. Én ha sima tévém lenne akkor is x360-at használnék rajta fényévekkel jobb képe van mint egy ps2nek. (Esetleg próbáld ki)

    "(Azért egyszer kérdezd meg, hogy nem érzi-e kicsit magányosnak magát melletted.)"

    Családi dolgokba ne menjünk bele azt hiszem az már abszolúte nem rád tartozik. Én sem szólok bele a tiedbe, holott elképzelhető, hogy abba jobban bele lehetne kötni. Magyarországon nagyon sokan megirigyelhetnék azt a kapcsolatot amiben mi élünk. Azt hogy egy vannak dolgok amiket külön csinálunk (ami szerintem igy normális), nem hiszem hogy bármilyen szinten bemutatnának egy kapcsolatot, házasságot. Mindenesetre a barátnői például folyamatosan irigyelnek tőle :D (Lehet hogy egyébként meg álompasi vagyok? :D)
  • narumon #59
    Továbbra is azt mondom mindenki azt vesz amit akar, csak ne akard mindig megmagyarázni hogy a ps3 mindenkinek jobb mint egy xbox360 vagy hogy mindenre azt kell venni. Mint emlitettem, ha majd lesznek rá tök jó játékok (amik xre nem), akkor veszek egyet, addig nekem (és még sok más embernek) nem opció. Azt hiszem a beszélgetést lezárhatjuk.
  • narumon #58
    Ó megint azok a formátumok.... az már csak hab a tortán, hogy a BD lejátszóval én BD filmet nézek és nem mást. Dvd lejátszóm is elméletben tud mindenféle formátumot de csak mp3 és dvd megy rajta, más formátum minek?
  • dez #57
    Profile 1.0, nem támogatja a DTS HD-t és Dolby True HD-t (a Sony saját spec-lapja szerint), nincs spéci felskálázás, és egy csomó formátumot nem tud, amit a PS3 igen.