Németh Szabolcs

Ghostbusters - jön, jön, jön!

A '80-as évek egyik legnagyobb kasszasikere, a Szellemirtók 2008 őszén a létező összes fontosabb platformon megkezdi hódítását.

Az 1985-ben Ivan Reitman rendezésében a világot meghódító misztikus, poénos történet emberek millióit varázsolta el. Ehhez persze kellett Rick Moranis, Dan Aykroyd és Harold Ramis zsenialitása is, akik pazar forgatókönyvvel fűszerezték a rendező munkásságát, és Bill Murayyal, Ernie Hudsonnal kiegészülve karaktert adtak a történetnek.

A második rész is nagyon jól sikerült, de azért a legtöbben egyetértenek abban, hogy az első sikerét, változatosságát nem sikerült ismét a vászonra varázsolni. A kilencvenes években még nem jöttek divatba az úgynevezett trilógiák, hogy csak azért is, ha kell ha nem egy bűn rossz résszel töltsék fel a kasszát. Talán most, lassan húsz év után érdemes lenne ismét elővenni a történetet, mert a mai technika segítségével sosem látott minőségben lehetne életre hívni a szellemeket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékpiac most hamarabb ébredt, konkrétan a Vivendi gondolta úgy, hogy véget vet a huzavonának, és megbíz két tehetséges gárdát, hogy kooperációban készítsék el a világsiker játékadaptációját. A Red Fly a PlayStation, a Wii, és a Nintendo DS-re megjelenő játékért, míg a Terminal Reality az Xbox, és nagy örömünkre a PC-s verzióért felel.

Természetesen nem létezhet semmiféle átirat az eredeti hangok nélkül, ezért a legtöbb filmbeli szereplővel már megegyeztek, sőt, a játék történetét, és az elhangzó párbeszédeket is a film forgatókönyvírói vésik papírra. A sztori nem is játszódhatna máshol, mint New Yorkban, földrajzilag egész pontosan Manhattanben, ahol békés polgárok ezreit háborgatják a szellemek. Mi, mint új tag kerülünk a Szellemirtó Kft-be, hogy különleges fegyvereinkkel, társainkkal közösen térdre kényszerítsük a gaz riogatókat.

A két mozifilm összesen mintegy 580 millió amerikai dollár bevételt hozott, és a számtalan, torzabbnál torzabb ajándéktárgy is milliárdos összeggel gyarapította a jogokat birtoklókat. A több platformon érkező játék sikere nem lehet kérdés, hiszen nagyon sokan ezeken a filmeken nőttek fel.

Ghostbusters: The Video Game

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szvini #17
    Nem
  • CyrSyS #16
    Azért annyira nem gagyi a grafika, látszik csak a szidásig értesz a dolgokhoz.
    Kérdésedre meg már megadták a választ, de tennék fel neked egy kérdést:
    Hasznavehető ember vagy a társadalomnak?
  • HöfEE #15
    Csak szét ne vessen az a sok ész amivel az isten megáldott!
  • bandee1 #14
    Várjuk !!
  • szvini #13
    egyetértek veled, én sem fogok konzolt venni, mert amit szeretek az mind mind pc-n is van, meghát amennyi időm van elég is a PC :), ezért jöjjön csak ki PC-re.
    Meg igy többet el tudnak adni, ha mindenre megjelenik, vagyis gondolom én.
  • Olmütz #12
    Azért, kedves barátom, hogy akinek nincs konzolja, csak PC-je, az is tudjon vele játszani. Vágod?
  • szvini #11
    poén lesz, gyermekkrom egyik kedvenc meséje :D, kivivok, remélem jo lesz a játszhatóság legyen a grafika csucs szuper vagy gyengécskébb is
  • jin #10
    Hányadék PC-s graika, minek ilyen játék pc-re, mikor ott vannak a frankó konzolok?
  • jeti00 #9
    kell kell kell! Jöhetnek az ilyesmik :D nosztalgia :)
  • feamatar #8
    szvsz szellemet írtani mindenki szeret. az idősebbek úgyis vágják a filme, a kevésbé idősek a régi rajzfilmet, a még kevésbé idősek meg az új rajzfilmet, egyik se volt rossz szvsz, úgyhogy nem annyira elfeledett franchise az.