Gyurkity Péter

Microsoft: hosszú távon is életképes az Xbox

A szoftvercég a jelek szerint abban reménykedik, hogy le tudják másolni a PlayStation 2 életpályáját és az Xbox 360 számára is hosszú, sikeres jövőt tudnak előkészíteni.

Mindy Mount, a cég szórakoztatói részlegének pénzügyi igazgatója a BMO Capital Markets konferencián beszélt a konzol és ezzel együtt a Microsoft terveinek kilátásairól. Beszédében elsősorban a Sony sorozatának második generációját említette követendő példaként, amelyet éppen a napokban tataroztak újra, hogy még tovább kitolják a konzol pályafutását. Redmond szerint lemásolhatják a PS2 útvonalát.

"Nézzük csak a PS2 eddigi életútját: hosszú múltra tekinthet vissza, és igencsak úgy tűnik, hogy biztos lábakon állnak a jövőt illetően is. Pénzügyi igazgatóként úgy vélem, hogy ez nagyszerű eredmény, hiszen minden egyes évvel növelni tudják a nyereségességet" - magyarázta Mount a konferencia résztvevőinek. A Microsoft tehát ugyanazt az időintervallumot célozza meg, amelyet a Sony már kétszer is sikeresen kitöltött. A 7-10 éves pályafutás kétségtelenül nem kis eredmény, bár ehhez nyilván tenni is kell, hogy kitartson a konzol lendülete.

Nagyon úgy tűnik, hogy új vetélytárssal, pon­to­sab­ban egy redmondi utóddal nem kell majd megbirkóznia az Xbox 360-nak, mivel azt Mount is elmondta, hogy jelenleg nem látja értelmét egy újabb készülék piacra dobásának. Véleménye szerint a nagy felbontású változatok elegendő vonzóerőt jelentenek a korábbi készülékek lecserélésére, és jelenleg nincs szükség egy újabb generációra, amely esetleg még többet ígérne a most kapható konzoloknál. Ez már csak azért is így van, mert nincs olyan megoldás, technikai újítás a látóhatáron, amely alapvető változásokat hozna magával a játékok terén.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Microsoft milyen lépéseket tervez a 2005 őszén piacra dobott Xbox 360 életútjának kitolására. Valószínűnek tűnik az apró, inkább kényelmi változtatások, időnkénti felülvizsgálatok sorozata - lásd a PS2 legutóbbi kipofozását -, ám érdemi információ erről még nem jelent meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #41
    En ugy latom a wii meg mindig viszi a palmat. Csak az a kerdes, hogy a pc-ket miert nem szamoljak hozza. A dx9c-s vagy annal jobb kartyaval eladott pc-k szama mellett ezek a grafikonok egy pixel magasak sem lennenek. Ha csak a pc-k felevel jatszik valaki, mar lemostak mindent.

    A vgc adatai szerint, az elmult 2 evben:
    Console Total
    Wii 13,873,993
    PS3 5,751,504
    X360 12,738,974
    XB 1,350,173
    GC 1,950,006
    PS2 21,513,301

    Ezek alapjan ha valaki ma jatszani akar, akkor ps2-est vagy wii-t vesz. A tobbi csak a hardcore gamer-eknek valo, bar oket valoszinuleg semmi nem tudja eltantoritani a sajat markajuktol. (ez olyan, mint apple hivonek azt magyarazni, hogy egy mai apple gep mar csak egy draga pc, amire alapbol macosx-et raktak)
  • dez #40
    (Az EU-s adatokat is érdemes megnézni.)
  • dez #39
    LOL, ugyanaz, csak már benne vannak a múlt heti adatok.
    De ne csak Amerikát nézzük már.
  • trsi #38
    egy kicsit ez frissebb. az x tovabbra is dmenetel csak a wii jobban. a ps3 is erosodni latszik onmagahoz. sw teren az x arat par honapja mar ( nem csak halo3).
  • NEXUS6 #37
    Az Ace Combat egy nagyon jó röpcsis lődözős játék, és mint szinte minden jó az utóbbi 10 évben ez is PS-en indult. Az M$ vásárolt egy kis exkluzivitást, azt mondják csak időlegeset, szal valszeg jön vissza PS-re a gáme.

    Most olvasom, hogy az első két nap az új kiszereléssel a PS3 65 ezret csinált. Ha a Wii sem ugrott meg túlságosan, akkor az az utóbbi hetek gyengélkedését látva valszeg azt jelenti, hogy a PS3 most még őt is lelépi!
    ;)
  • Malbeth #36
    Hali!
    Az az Ace Combat tulajdonképpen milyen játék...?
    Mert még sohasem halottam róla.
  • dez #35
    Amcsiban már másfél hónapig tartott az X "diadalmenete".
  • NEXUS6 #34
    Hát amit a Halo3 nem tudott elérni azt az Ace Combat megcsinálta.;)
    De azért kíváncsi leszek én is az e heti eladásokra.

    Rossz nyelvek szerint eccer még Budán is volt kutyavásár!;)))
  • dez #33
    Ja, bocs, Japánt a másik topikban emlegetted.
  • dez #32
    Japánban sosem előzte meg az X a Wii-t, világ szinten meg két hétre.
    Mi vagy te, koca, hogy mindent megeszel? ;)