Gyurkity Péter

Készülõben egy újabb PlayStation 3

A Sony benyújtotta kérelmét egy új változat piacra dobásához, ami külsõ források szerint az olcsóbb sorozat lesz. A Microsoft eközben az Xbox HD DVD meghajtóját frissítené.

A Sony kérelmére a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság oldalán akadtak rá a tengerentúli lapok, amelybõl kiderül, hogy a cég CECHG01 jelzéssel egy újabb PS3-változatot szeretne a közeljövõben piacra dobni. A részletekrõl nem derült ki semmi és természetesen a testület sem ad ki semmilyen információt, ezért csak találgatások jelentek meg az új sorozatról.

A szakértõk abból indulnak ki, hogy a cég meglévõ, 60 és 80 GB-os merevlemezzel szerelt változata CECHA01 és CECH01 jelzéssel kerül forgalomba, a most tervezett újabb verzió ezért valamiben biztosan eltér majd a meglévõktõl. Többen arra számítanak, hogy ez valójában a már várt 40 GB-os, olcsóbb készülék lesz, amellyel a Sony szeretné megerõsíteni a helyzetét az ol­csóbb riválisokkal szemben. Az ár ennek megfe­le­lõ­en 400 dollár lesz, ami vala­mivel fogyaszt­ha­tóbb a jelen­legi 500 dol­láros minimumnál.

A gyártás helyérõl, illetve a partnerrõl már megoszlanak a vélemények. A Sky News szerint ezt a tajvani Foxconn végzi majd, amely a PS2 készülékek gyártásáért is felelõs, míg más források úgy vélik, hogy Kínából származik az újabb sorozat. Ez utóbbi esetben a Maintek Computer gyártaná a konzolokat, amely az Asustek kínai leánya.

Az Xbox 360 HD DVD meghajtójával kapcsolatban már a múlt héten rebesgették a változásokat, hiszen egy londoni konferencián a Microsoft egyik munkatársa jelezte, hogy jövõre új változattal készülnek. Érdekes módon a vállalat késõbb hivatalosan is visszavonta ezt a kijelentést, majd jelezték, hogy semmilyen újítással nem készülnek ezen a téren. A szoftvercég mindössze azt erõsítette meg, hogy karácsony elõtt az Egyesült Királyságban is beindul a nagy felbontású tartalmak kölcsönzése az Xbox Live oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #63
    Izé... A gondot eddig sem a proci okozta, hanem a GPU. Az nem változott.
  • MasterChief #62
    A mostanság a futószalagról legördülő Xbox360 -ok már Falconok. Azaz az X360 javított verziója, új procit kapott a kicsike, mely jóval kevesebb hőt termel és az előállítása is feleanyiba kerül vagyis reménykedhetünk benne, h még olcsóbb lesz az X. Emelett új hűtőrendszert is kapot, és az alaplapon is dolgoztak valamit... Az eddigi visszajelzések nagyon jók, nagymértékben nőtt az X stabilitása, halkabb lett, és eddig még egyik Falcon tulaj sem számolt be a Red Ring of Dead nevű jelenségről. Nekem eddig még nem volt szerencsém egy Falconhoz sem, de amint lehetőségem lesz rá, megkaparintok egyet. :D
  • dez #61
    "még mindig csak azt tudom mondani amit már korábban is, nem hiszem, hogy aki konzolt akar venni annál 100$/euro döntú érv , akinek kellett már megvan(én :D)"

    Akkor esetleg nyisd ki a szemed. LOL. Akinek kellett, annak már van? Akkor ki a fene veszi megjelenése óta növekvő ütemben? Biztos semmit sem számít nekik 100 dolcsi ide vagy oda, ugye ha már fizetni kell, akkor olyan mindegy.
  • onimusha #60
    még mindig csak azt tudom mondani amit már korábban is, nem hiszem, hogy aki konzolt akar venni annál 100$/euro döntú érv , akinek kellett már megvan(én :D), sztem x360-om ki fogja húzni úgy 2-3 évig, ps3nak kicsit többet adok, Yfel ezért majd úgyis megköveznek, de Halo 3 sztem annyira nem nagy durr, Bioshock nekem jobban bejött, halo nagyon hamar monoton lesz, online gamingből nálam még mindig a Gears Of War viszi a pálmát a jó kis láncfűrészes hentelések miatt :), most tolom a resistance-t, hát a 40fős sniper only-s meccs kicsit kihalt, még nem voltam túl sok mapen, de mintha kicsit túl nagyok lennének még 40fővel is, visszatérve a cikkhez azóta már msáhol kdierült annyiban fog különbözni, hogy: nincs memo kártya olvasó/4 helyett 2 usb/nem tud ps2-es gameokat játszani, ezek közül egyiket sem használtam még, sztem wifit is kihagyhatták volna.
  • dez #59
    Akkor az Xbox360-at sem veszi senki, mert hetente pont annyi fogy belőle, mint PS3-ból...
  • dez #58
    "De azért a PS még mindig szar:)"

    LOL, és te nem vagy elfogult!? :P
  • NEXUS6 #57


    Öregem, te aztán vagy egy arcz!
    Van vagy 100 PS-es ismerősöm, de talán 1X-hallottam hogy valakinek rossz volt a gépe, vagy csak PS-es körökben nem szokás dicsekedni, mint az RRoD-vel? Lehet!;)

    Ja azért voltak rosszak mert nem volt konkurenciájuk?
    PS konkurenciái: N64, Saturn, 3DO, Amiga32, Jaguar, pippin stb
    PS2 konkurenciái: DC, GC, Xbox
    Wazze, vagy akkor ezexerint még is csak jógépek voltak?;)))
  • Yfel #56
    Mint korabban emlitettem a PS3-bol 5-6M kozott adtak el, az X360-bol 8-9M, tehat mindkettonek eleg nagy felhasznalo-tabora van ahhoz, hogy a stabilitasrol kovetkezteteseket lehessen levonni.

    A PS3-nak kevesebb mint 1% a meghibasodasi aranya, az X-nek 33%. Ezert fogok PS3-al kezdeni, amig az MS ki nem javitja az XBOX hibait. Pedig a Halo 3 nagyon baban nez ki :o)

    Sufni gepnek meg azert nem hivan egyiket sem teljesitmeny szempontjabol.

    Y
  • opeca #55
    Mert nem volt (valódi) konkurenciájuk.

    Ennyi.
  • opeca #54
    "PS3-nál egy darabról sem hallottam még, hogy elromlott."

    Hát ez az, azért nem hallottál róla, mert senki sem vesz PS3-at:)