63
  • dez
    Izé... A gondot eddig sem a proci okozta, hanem a GPU. Az nem változott.
  • MasterChief
    A mostanság a futószalagról legördülő Xbox360 -ok már Falconok. Azaz az X360 javított verziója, új procit kapott a kicsike, mely jóval kevesebb hőt termel és az előállítása is feleanyiba kerül vagyis reménykedhetünk benne, h még olcsóbb lesz az X. Emelett új hűtőrendszert is kapot, és az alaplapon is dolgoztak valamit... Az eddigi visszajelzések nagyon jók, nagymértékben nőtt az X stabilitása, halkabb lett, és eddig még egyik Falcon tulaj sem számolt be a Red Ring of Dead nevű jelenségről. Nekem eddig még nem volt szerencsém egy Falconhoz sem, de amint lehetőségem lesz rá, megkaparintok egyet. :D
  • dez
    "még mindig csak azt tudom mondani amit már korábban is, nem hiszem, hogy aki konzolt akar venni annál 100$/euro döntú érv , akinek kellett már megvan(én :D)"

Akkor esetleg nyisd ki a szemed. LOL. Akinek kellett, annak már van? Akkor ki a fene veszi megjelenése óta növekvő ütemben? Biztos semmit sem számít nekik 100 dolcsi ide vagy oda, ugye ha már fizetni kell, akkor olyan mindegy.
  • onimusha
    még mindig csak azt tudom mondani amit már korábban is, nem hiszem, hogy aki konzolt akar venni annál 100$/euro döntú érv , akinek kellett már megvan(én :D), sztem x360-om ki fogja húzni úgy 2-3 évig, ps3nak kicsit többet adok, Yfel ezért majd úgyis megköveznek, de Halo 3 sztem annyira nem nagy durr, Bioshock nekem jobban bejött, halo nagyon hamar monoton lesz, online gamingből nálam még mindig a Gears Of War viszi a pálmát a jó kis láncfűrészes hentelések miatt :), most tolom a resistance-t, hát a 40fős sniper only-s meccs kicsit kihalt, még nem voltam túl sok mapen, de mintha kicsit túl nagyok lennének még 40fővel is, visszatérve a cikkhez azóta már msáhol kdierült annyiban fog különbözni, hogy: nincs memo kártya olvasó/4 helyett 2 usb/nem tud ps2-es gameokat játszani, ezek közül egyiket sem használtam még, sztem wifit is kihagyhatták volna.
  • dez
    Akkor az Xbox360-at sem veszi senki, mert hetente pont annyi fogy belőle, mint PS3-ból...
  • dez
    "De azért a PS még mindig szar:)"

LOL, és te nem vagy elfogult!? :P
  • NEXUS6

Öregem, te aztán vagy egy arcz!
    Van vagy 100 PS-es ismerősöm, de talán 1X-hallottam hogy valakinek rossz volt a gépe, vagy csak PS-es körökben nem szokás dicsekedni, mint az RRoD-vel? Lehet!;)

Ja azért voltak rosszak mert nem volt konkurenciájuk?
    PS konkurenciái: N64, Saturn, 3DO, Amiga32, Jaguar, pippin stb
    PS2 konkurenciái: DC, GC, Xbox
    Wazze, vagy akkor ezexerint még is csak jógépek voltak?;)))
  • Yfel
    Mint korabban emlitettem a PS3-bol 5-6M kozott adtak el, az X360-bol 8-9M, tehat mindkettonek eleg nagy felhasznalo-tabora van ahhoz, hogy a stabilitasrol kovetkezteteseket lehessen levonni.

A PS3-nak kevesebb mint 1% a meghibasodasi aranya, az X-nek 33%. Ezert fogok PS3-al kezdeni, amig az MS ki nem javitja az XBOX hibait. Pedig a Halo 3 nagyon baban nez ki :o)

Sufni gepnek meg azert nem hivan egyiket sem teljesitmeny szempontjabol.

Y
  • opeca
    Mert nem volt (valódi) konkurenciájuk.

Ennyi.
  • opeca
    "PS3-nál egy darabról sem hallottam még, hogy elromlott."

Hát ez az, azért nem hallottál róla, mert senki sem vesz PS3-at:)
  • NEXUS6
    OK, ha a PS3 szar, akkor kifejthetnéd, hogy a PS meg a PS2 miért volt jó?
  • opeca
    "Marhára nagy rálátásod van a konzolbiznicre mint felhasználó, ha SNES volt az utolsó géped!;))) Csak mondom azóta volt 3 generáció is."

Azért mert nem veszek konzolt, még nem jelenti azt, hogy nem tájékozódom.
  • opeca
    Csupán annyi, hogy aki elfogulatlanabb, az kevésbbé indulatosabb egy témában is. Mivel annyira nem fűzödik érdekem egyik oldal fikázásához sem:)

De azért a PS még mindig szar:)

• NEXUS6
    Sufni gép?;D
    Ez jó!
    Biztos azért adtak neki EISA díjat is!

Marhára nagy rálátásod van a konzolbiznicre mint felhasználó, ha SNES volt az utolsó géped!;))) Csak mondom azóta volt 3 generáció is.

Én is marha elfogulatlan ítéletet tudok mondani pl a gyémánt üzletről, asszem 2 éve vettem a barátnőmnek egy gyűrűt, amiben volt gyémánt, és láttam a Dikaprió filmet is, szal kapja be mindenki aki a gyémántbizniszben dolgozik, ja és az égszerészek is.
  • dez
    Egyik legelfogulatlanabb az erősen elfogultak között, vagy hogy érted?
    Mondjuk azt sem tudom, ennek mi köze ahhoz, hogy valaki indulatos-e vagy sem. :P
  • dez
    "Jelen esetre vetítve a tuti befutó az, aki a legtöbb konzolt adja el, hiszen az szerzi meg a piac, arányaiban nagyobb részét is."
    És? Ha így folytatódnak az eladások, mint most (azaz párhuzamosan emelkednek), akkor pár év múlva az lesz, hogy az egyikből lesz mondjuk 50 millió, és a másikból 55. Ez aztán tuti befutás...

És akkor még nem vontuk le az Xbox360-nál a rengeteg tönrement gépet!!! Azaz már most sincs 5 millióval több működő példány a piacon... Állítólag vagy 30% a hibaarány (és úgy tűnik, ez az új pót-hűtőbordával sem sokat csökkent).
    (PS3-nál egy darabról sem hallottam még, hogy elromlott.)

"A Sony-nak csengettek"
    LOLLER. Szépek a tollaid, kis papagáj! :P

"de hát ha neked is van egy ilyen sufni-géped"
    LOL, ha valamelyikre azt lehet mondani, hogy sufni-gép, az inkább az Xbox360... Lásd túlmelegedés, RRoD, házibarkács kinézetű hűtőborda-pótlás, amatőr nyáktervezés, stb.
  • dez
    Az utolsó mondat inkább egyes bértollnokoknak/-ról szólt.
  • opeca
    Egyáltalán nem vagyok indulatos, sőt, én lehetek itt az egyik legelfogulatlanabb, hiszen nekem a legutolsó konzolom egy SNES volt.
  • opeca
    Ember, Te miről beszélsz?

Jelen esetre vetítve a tuti befutó az, aki a legtöbb konzolt adja el, hiszen az szerzi meg a piac, arányaiban nagyobb részét is.

A Sony-nak csengettek, de hát ha neked is van egy ilyen sufni-géped, akkor már értem, miért kardoskodsz itt.
  • Yfel
    Asszem ezt felig rosszul cimezted... en sem emlitettem bukast, azt mondtam, hogy ezt a kort egyik konzol sem fogja olyan folenyesen nyerni mint a PS2 az elozot... Az nem jelenti azt, hogy barmelyik "bukni" fog...

Y
  • dez
    Szerintem egyébként az új verzió apropója a 65nm csíkszélességű Cell. Ez is csökkenti a költségeket -> a Sony is olcsóbban adja a gépet.
  • dez
    Ismétlem: "A PS3 eladások hajszál pontosan úgy alakulnak, mint annak idején a PS2-é." Esetleg az lehet, hogy az X360 nélkül többen vennének PS3-at, mint korábban PS2-t - adott időszak alatt -, de nem feltétlenül sokkal többen. És azt sem lehet tudni, később hogy alakulnak a dolgok.

A másik, hogy adott időszak alatt átlagosan ugyanannyi PS3 fogy, mint X360. Az egy dolog, hogy az X360-nak van egy év előnye, de az ebből adódó különbség folyamatosan csökken.

Ezek után azt mondani, hogy a PS3 bukás, egyszerűen hazugság.
  • NEXUS6
    Ezt a láthatólag nagy tapasztalatról tanúskodó kijelentésedet valami részletes érvrendszerrel is megtámogathattad volna.

Ízlések és pofonok, másrészt van aki szerint pl a Linux is egy rakás, persze aki szart sem ért hozzá, annak a kezében valóban az is.;)
  • NEXUS6
    A jelenlegi PS3 verzió valóban túl sokat tud, és valóban túl drága. Alapvetően a HC gamereknek, meg techbuziknak készült. Csakhogy ugye ha a Sony 1 éve bejelenti, hogy lesz majd egy olcsóbb verzió, akkor ki vette volna meg eddig?

Az új verzióról kiszsivárgott infók szerint 1-2 dolgot fejlesztettek benne, (hálózat, Wifi), ráadásul kb 10%-kal fogyaszt kevesebbet, mint a jelenlegi típusok, és valszeg az előállítása is lényegesen kevesebbe fog kerülni a Sonynak. Vásárló szempntjából, meg az első bekezdés miatt van rá szükség, hogy többen vegyék meg.
    A pletyi szerint okt 12-én jelentik be hivatalosan.

A te értelmezésedben mi a atuti befutó amúgy: üzletileg rentábilis, vagy sok profitot is hozó, vagy a piac jelentős részét birtokló, vagy a piacon monopol szintet képviselő? Szerinted melyiket célozta meg a Sony, vagy szerinted melyiket kellett volna megcéloznia?

Amúgy köszi, már lassan féléve van egy, de jó ötlet valszeg karácsonyra meglepem egyel az öcsémet, amúgy meg nem tiplizek odébb!!!;)))
  • Yfel
    Mar most mutatkozik. 8-9M 360 vs. 5M PS3. Igaz, hogy a 360 mar ket eve van a piacon a PS3 pedig egy, de a PS3 nem fogy sokkal gyorsabban mint az MS konzolja.

Arrol nem is beszelve, hogy itt Eszak Amerikaban eleg gyengen all a Sony... itt az XBOX-nak nagyobb piaca van (mas kultura, erosebben nyomjak az akcio-lovoldozos jatekokat, kevesebb a japan stilusu, Final Fantasy fele jatek, stb).

Igazsag szerint most mindeki mondhatja a magaet, te is meg en is, de az igazi verseny csak a mostani karacsonyi szezonban fog elkezdodni. Jovo ev vegere mar tobbet fogunk tudni. Es addigra eleg olcso lesz mindketto, hogy meg lehessen oket venni anelkul, hogy az ember masodik kolcsont venne fel a hazara...

En a 360 minosegi problemai miatt valoszinuleg PS3-al fogok kezdeni es amikor kijon a 65nm alapu XBOX (CPU _es_ GPU) akkor veszek azt is... remelhetoleg addigra megoldjak a RRoD problemakat.

Y
  • dez
    És? Mikor fog ez megmutatkozni az eladásokban?
  • Yfel
    Az erv egyszeru: a PS2-nek nem volt igazi konkurenciaja az XBOX-ig. Most van.

Y
  • dez
    Hát inkább te tűnsz erősen indulatosnak, és aki csak löki a sódert tények nélkül, nem Nexus6...
  • opeca
    Egyébként meg a PS szvsz egy rakás sz@r:-)
  • opeca
    Ember, túl sokat lököd a rizsát, kevés a tény!

Egyet magyartázz meg! Minek akar a Sony most megint egy újabb PS-verziót piacra dobni, ha tudják úgyis majd tuti befutó lesz?

De egyébként is, minek pattogsz itt ennyit, főleg ilyen indulatosan? Nem olyan mindegy neked, kinek mi a véleménye a PS-ről?

Ha Te annyira oda vagy érte, akkor vedd meg, aztán tiplizz odébb.
  • dez
    Jaj, igen, én is ismerem ezt a MS PR részleg által kimunkált szöveget, kösz.

"ezt a újgenerációs konzolháborút az Xbox360 fogja megnyerni!"
    vs.
    "ezért el fogják veszíteni azt a hegemóniát amit a ps2-vel birtokoltak." [nem közel 100% lesz a részesedésük]

Te nem látsz itt némi eltérést? :) Szóval az mitől is olyan világos, hogy az X fog nyerni, sőt a Sony épp hogy csak talpon marad?

Azokra a játékokra nem lesz jó hatással a megosztottság, amiket eleve úgy fejlesztenek, hogy mind a kettőre, sőt PC-vel együtt mind a három platformra kihozzanak...

(A Halo 3-ról nem nyilatkozom, engem spec. nem érdekel, mint ahogy egyik FPS sem.)
  • Malbeth
    Szia dez!
    Mitől világos...?? Attól ,hogy a sony egyértelműen rossz üzlti stratégiát alakított ki a ps3 piacradobása kapcsán...,egy sor rossz döntést hoztak,és ezért el fogják veszíteni azt a hegemóniát amit a ps2-vel birtokoltak.
    Én ennek örülök is egy kicsit,a vásárlók jobban járnak ha nem egy cég dominál egy területen.
    A HALO 3 megjelenése egyébként óriási jelentőséggel bír,hiszen ps-re sohasem fog megjelenni egy ehhez fogható játék!
  • dez
    Lassan kiderül, hogy az X számukra nem más, mint egy a konzolbiznisz szétzilálására létrehozott projekt. Talán így akarják visszatéríteni az embereket a PC-hez, ill. leginkább az ő szupi Windowsukhoz, és az ott fellelhető kapkodva és egykaptafára készített, optimizálatlan játékokhoz.
  • dez
    Erm, te hiányoztál, amikor azt tanították a suliban, hogy a mondanivalót érdemes bekezdésekbe foglalni. Talán többen olvasnák tovább a harmadánál. :)
  • dez
    A PS3 eladások hajszál pontosan úgy alakulnak, mint annak idején a PS2-é. Ha ez így marad (és miért ne maradna így) akkor ha ugyanannyi idő múlva jön a köv. gen, mint az előző esetben, akkor kb. ugyanannyi PS3 fog elkelni, mint eddig PS2-ből, azaz 100 millió felett.
  • dez
    LOL, no és mitől olyan világos? Hát ja, ha valakinek csak az érem egyik oldalát mutogatják, és a zavarba hozó tényeket pedig nem...
    Jelen állás szerint éppenhogy úgy néz ki, hogy tök egálban lesz a két konzol. Mivelhogy a heti eladások átlaga egyforma, és így a kezdeti különbség (hogy az x előbb indult) elenyészővé válik.
  • dez
    Jaj, de imádom az ilyen embereket, akik nem látnak a saját szemükkel (még az eléjük rakott tényeket sem), csak szajkózzák amit mások (pl. szenzációhajhász újságírók) a szájukba rágtak.

"2. 1 db legyártott ps3 után mennyi minusza is lesz a sonynak? (Ha olcsóbb lesz még több minusz)?"
    Ez is a régi mondóka. Valójában ezév végén már egálban lesz, és utána már nyereséget is termel még a hw is.
    (Közben a MS meg a milliárd dollár fölötti tervezési hibából adódó pluszkiadáson füstölög.)
  • Tekken5
    Imádnivaló: )
  • NEXUS6
    Egy szinten elég dúrva amit a M$ csinál. A Sony az előző generációkban a saját fejlesztő csapatai által fejlesztett exkluzívokkal is megtámogatva, sok sok pénzt belefektetve felépített egy márkát. Ehhez csatlakoztak a külsős csapatok is jól felfogott érdekükktől hajtva erősítették a platformot az exkluzív játékaikkal. Hiszen nekik is jobb egy erős paltformra 1X fejleszteni mint 3 gyengére 3X.

Na most gyak a M$ nem csinál mást mint rombolja a brandet, gyakorlatilag nem épít saját stúdiókat, nem ír alá hosszútávú szerződéseket, nem hossszú-hosszú fejlesztéseket támogat, hanem a játékiparbn még mindíg eszméletlen pénznek számító 10 milliókkal dobálózik.

A cégek meg nem fogják fel, hogy OK hallgathatnak a pénz szavára, de ugye ha gyengébben sikerül a termék, akkor egy olyan multi piacon kell megmérettetniük, amivel lehet nem bírnak el, mert nem fogja az exkluzivitás védeni őket. Aztán egy haldokló címnek már nem biztos hogy lesz még egy dobása, kezdhetnek megint új brandet felépíteni.

A M$ láthatóan nem is erölteti, hogy túl sok fejlesztő stúdiót hosszútávra magához kössön, ergo ha a M$ kerül fölénybe majd mindenki versenyezhet az M$ kegyeiér egy sokkal erősebb versenyhelyzetben.
  • onimusha
    lehet félreérthetően fogalmaztam, a kieg ide vagy oda ugyanazt a minőséget fogjuk kapni x360/ps3on is GTA IV szempontjából