Dojcsák Dániel

Jön az új World of Warcraft kiegészítő!

Úgy tűnik a Blizzard hamarosan felfedi a World of Warcraft második kiegészítőjét, melynek a címe jelen állás szerint Wrath of the Lich King.

Egyelőre csupán apró háttérmozgásokból lehet következtetni a közelgő kiegészítőre és annak tartalmára. A napokban a Blizzard levédette az amerikai szabadalmi hivatallal a Wrath of the Lich King nevet, ami majdnem a cím hivatalos bejelentésével egyenlő. Egy héttel korábban pedig egy terméklistában jelent meg egy bejegyzés ezzel kapcsolatban.

A németországi online szoftver besorolási adatbázisban, az Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle-ben (USK) tűnt fel a World of Warcraft: Wrath of a Lich King "GC-Demo" sor, ami az augusztus végén Lipcsében megrendezésre kerülő Game Convention keretében való bemutatóra utalhatott. Nem sokkal a hír napvilágra kerülése után viszont az említett sor eltűnt mint szamár a ködben, de a szabadalom levédésével együtt már nehéz lenne bármit is tagadni.



Az is előfordulhat, hogy a Blizzard nem is vár a hónap végéig, hanem a napokban esedékes BlizzCon-on rántja le a leplet az új kiegészítőről. Ugyan a gyenge jelek kételkedésre adhatnak okot, de a Gamespot szerint a szabadalmi hivatalba benyújtott kérelem több, mint gyanús. A remélt nevet a Blizzard által forgalomba hozott védjegyként (trademark) jegyezték be július 28-án. Nem is akármilyen kategóriában, hiszen az 1B alapra iktatott védjegyek a használni szándékozott (intent-to-use) kategóriát fedik. Az amerikai törvények szerint viszont aki ilyen védjegyet jegyeztet be, annak egy "esküvel megerősített kijelentést" kell tennie, ami többnyire egy írásos nyilatkozat, hogy a bejegyzett védjegyet a jóhiszeműség határain belül használni kívánja kereskedelmi forgalomban.

Amennyiben a Blizzard valóban a BlizzCon-t használja fel az új WoW kiegészítő bemutatására, nem ez lenne az első eset, hiszen az első kiegészítő, a The Burning Crusade éppen két évvel ezelőtt mutatkozott be ugyanazon az eseményen. Abban az esetben viszont már jó előre tudni lehetett, hogy mire készülnek, főként a fejlesztői oldalon megjelent álláshirdetések alapján. Amennyiben hivatalos bejelentés történik, annak részleteiről biztosan beszámolunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Idum #97
    Sziasztok!

    Szeretnék nektek egy újonnan nyílt fórumot bemutatni! wowforum.forumx.hu a címe. Remélem így majd többen látogatják! Azt is megköszönném, ha csak rákattintotok, és regisztráltok.

    Köszönöm!

    Jó szórakozást!
  • Indigo #96
    Ez csak részben hit kérdése, te barom. (Barmokat amúgy sem lehet hittéríteni, mert nincs meg hozzá a szükséges minimális értelmi szintjük sem. Innentől kezdve minek akarná bárki is téríteni azt a mocskos féreg fajtádat?)
    Most kit is támadtam betegesen, és hogyan? Csupán néhány butaságra hívtam fel a figyelmet, amit a magadfajta pancserek szoktak szajkózni a wow kapcsán...
    Amúgy meg a helyzet az, hogy ha annyira leszarnál, akkor nem válaszolnál a posztjaimra sem. Dehát neked muszály mindenkiben az ördögöt látnod, aki a szellemi leépülésedet elősegítő wow helyett inkább megiszik két üveg sört... És szó sem volt "hullarészegreivás"-ról, szó sem volt "húszkilóméteresfutás"-ról, de a krónikus üldözési mániádból kifolyólag már megint démonizálsz és megint csak végletekben tudsz gondolkodni... Szánalmas vagy.
  • Komolytalan #95
    Váljék egészségedre. Egyébként nem kéne magad egészséges embernek nevezned, mikor betegesen támadsz mindenkit, aki arról ír hogy nem a wow az ördög, meg nem kéne démonizálni. Most őszintén szólva, ki nem szarja le hogy te hogy élsz? Megmondtuk - én legalábbis megmondtam - hogy ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz. Neked többet ér a sörözés mint a wow? Menjél sörözni. Neked többet ér a kocsmában hulla részegre innod naponta magad mint a wow? Menjél, igyad magad hulla részegre. Neked többet ér naponta 20 km-et futni mint helyette wowozni? Menjél baze, fussál. Ki nem szarja le? Csak ne akarjál megtéríteni, mert a hitgyüliseket - a fajtádat - utálom.
  • Indigo #94
    "Aztán ha jön a végelszámolás majd meglátjuk melyikőtök volt életében magasabb a boldogságfaktor szummája."

    o.O van ilyen mérőszám? Akkor majd ha meghalok, rádöbbenek, milyen szar is volt az életem, mert egészségesen éltem? A másik meg hadd cigizzen, kólázzon, zabálja a chipset meg a zsíros fánkot, kurvázzon, vovozzon, 40 éves korától látogassa a kórházakat, 50 éves korában kapja meg az első szívinfarktusát, 60 évesen pedig pusztuljon el agyvérzésben... Hajrá! Meglátjuk kinek lesz magasabb a "boldogságfaktor szummája".
  • Indigo #93
    "a WoW rengeteg embernek jelent közösséget, barátokat, kapcsolatokat... a játékélményen felül. Úgyhogy csak sajnálni tudom a wowot fikázókat."

    A szokásos "közösség, barátok, bla-bla-bla" duma... :) Sajnálni nem kell a fikázókat, valószínűleg a nem-vovozók nem verik magukat a földhöz unalmukban, van nekik családi és társadalmi életük... Igaz, ez "csak real-life", dehát nem lehet mindenki ork vagy elf... :)
  • Indigo #92
    "Egy családapa meg ha ki akar kapcsolódni inkább otthon wowozzon mint üljön a kocsmába :)"

    Inkább vovozzon? Én inkább kimegyek a Nagyerdőre haverokkal és barátnőkkel, és megiszunk egy-két üveg hideg sört miközben jókat dumálgatunk... Ezt semmilyen játékért nem cserélném el! Ez az igazi élmény, ami nem csak a következő login-ig tölti fel az embert boldogsághormonokkal, hanem élete végéig elkísérik az emlékek.

    (Komolytalan: igazad van, öreg... A vov egy napra 133 HUF-ba kerül, míg két üveg jobb minőségű sör kb. 400 HUF-ba... Mivel 133 < 400, te nyertél... A vov jobban megéri, hát inkább vovozzál...... :))))) [Már bocs, de te szoktad erőltetni ezeket az ostoba összehasonlításokat... ])
  • Indigo #91
    "Tudni illik sokszor csak belépek és nem csinálok semmi mást csak chatelek. Kínaikkal, horvátokkal, szerbekkel, argentínokkal olaszokkal és ennyi."

    Erre jó pl az msn, vagy egyéb chat-programok... Nem kérnek érte havidíjat sem :) Ráadásul nem csak kockavovosokkal lehet lol nyelven kommunikálni rajtuk keresztül :)

    "Sose kötött le az npc-k scripttelt futkározása a csicsás háttér előtt..."

    Miért, a vovban nincsenek scriptelt npc-k csicsás háttér előtt? Ne ferdítsél már...

    "és hol van itt a többi játékos? Max ha felmész egy szerverre, ahol együtt gyakhattok, roppant kreatív."

    Így van, fel kell menni egy szerverre, ahol együtt gyakhatnak az emberek. Ácsi! Csak nem ugyanígy van ez a vovban is? Nahát, milyen érdekes hasonlóság...

    "A II-világháborús témától pedig már hányok."

    Neked a pap, másnak a papné... Van aki a fantasy-től hányja el magát...

    Ha pedig a primitív hozzászólások dühítenek, akkor légyszives ne írsogálj össze mindenféle ostoba elméletet a vovot fikázó emberekről, mert annak semmi értelme nincs... Hacsaknem ezek az légbőlkapott magyarázatok megnyugtatják a lelkedet...
  • Komolytalan #90
    "Örültél-e már valaminek abban a 18-20 kemény évben amióta élsz? :
    -- az inkább 29 ."
    Legalább ne vágj fel rá, ha 10-el kevesebbnek tűnsz a gondolkodásod alapján. 18-20 évesekre jellemző ez a "szar a világ üssük pofán" gondolkodásmód. 30 évesen az ember inkább a "tudom hogy szar a világ, de nem tehetek semmit" szinten szokott járni.

    "Vagy tényleg minden szar?
    --Nem. De szerinted ha a Cola, Cigi, Wow jó akkor neked vagy súlyos meszesedésed lehet a vastagbeledben vagy egyszerűen dinka vagy már bocsi."
    Szerintem arra akart célozni, hogy őt nem zavarja ha te fűrészpor ízű korpás kenyeret eszel, meg valóban finom, de kilónként 4ezer forintos bioszőlőt, és napi 28 órát dolgozol mindezért (esetleg dolgoztatod a lányokat, vagy sikkasztod az állam pénzért, tökmind1), mert ő másik utat választott. A másik út neve pedig az, hogy próbálja jól érezni magát, és ami nem közvetlen életveszély azt leszarja. Vagyis iszik colát, wowozik, meg talán rá is gyújt egyszer-egyszer. Aztán ha jön a végelszámolás majd meglátjuk melyikőtök volt életében magasabb a boldogságfaktor szummája.
  • Oblivion 5 #89
    van, alap:)
  • kobozo #88
    van benutató videója az újj kiegészítőnek?