Németh Szabolcs

Alan Wake újdonságok

A Remendy már 2005-ben is elhozta az E3-ra az Alan Wake-et, és már akkor is hatalmas érdeklődés övezte a játékot. Egy évvel később ismét itt vannak újabb képekkel és egy videóval.

Az Alan Wake amelyik naptári évben megjelenik, annak 365 napjának legjobb játéka lehet. A Max Payne vonalát követő pszicho-horror még a megedződött borzongókat is meglepheti majd szokatlanul durva történetével. Sam Lake-ben biztosan nem kell csalódnunk és ha egy kicsit is belepillantunk a történetbe máris borsódzni kezd a hátunk, nem is véletlenül. Alan Wake bőrébe bújva olyan kalandokban lesz részünk, hogy kiugrunk a gatyánkból, az egészen biztos.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A történet szerint a főhős egy szánalmas és tehetségtelen író, aki kétes minőségű horrornovellák írásával keresi kenyerét, amíg egy napfényes napon be nem toppan az életünkbe egy végletekig szelíd, aranyos hölgyemény, akibe természetesen mi rögtön bele is szeretünk. A kellemes légyottokat, a kiegyensúlyozott boldog kapcsolatot azonban valami egészen különös dolog egyre jobban beárnyékolja. Minden éjszaka rémálmok gyötörnek minket, amiket egyre többször papírra vetünk. Karrierünk a csúcson tündököl.

Egy nap aztán eltűnik a kedves, és bennünk megszakad valami, aminek felkutatására bejelentkezünk egy klinikára, ahol nem tudnak kikezelni minket az álmatlanságból, sőt megismerkedünk egy másik lánnyal, aki egy az egyben a régi szerelmünket idézi fel bennünk. Itt kezdődnek az igazi bonyodalmak. Az eddig mindössze a fantáziában megjelenő rémségek, éjszakai szörnyek valóban az életünkre törnek, és megindul a hajsza és az igazság elkeseredett keresése az életben maradásért…

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A grafikáról azt hiszem nem kell mondani semmit. A képek, no meg a trailer magáért beszél. Magáról a játék menetéről nem rendelkezünk információkkal, de egy ilyen jó történet megkreálása után szinte kizárt, hogy olyat bakizzanak a fejlesztők, ami a játék bukásához vezetne.

Összefoglalva az elmondottakat, egészen biztosan hatalmas sikert arat majd az Alan Wake, ha végre valahára megjelenik.

A játék E3-on bemutatott videójának letöltése
A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Klub #18
    Jaja és karácsonykor mi is belevehetjük magunkat a buliba.
  • zachi #17
    a grafika ijesztően jó
  • Andris #16
    Hát ezek a képek nem rosszak, de nem az ő érdemük... Minden képen vagy a dinamikus fények+árnyékok, vagy a víz, vagy a HDR lightning az amitől jól néz ki. Mindhárom dolog videókártya feature, és nem programozási csoda.
    Persze ettől még lehet jó a játék... csak nem szeretem amikor úgy mutatják be a grafikát mintha most valami nagyot alkottak volna.
  • Dakkon #15
    azonban a crysis csak egy agyatlen hent lesz..najó kicsit több....de nem sokkal és szép graffal. A Graf Nem Minden! sztem...
  • R0n1n15 #14
    akkor menj az ő topikjába ;)
  • Amon Serrano #13
    Mocskosul jobban mutat a Crysis...
  • Amon Serrano #12
    Jópofa!:)
  • VRSDM #11
    nemtudom sztem egyáltalán nem olyan beszarósez a graf nem azt mondom hogy nem összefolyikanyálammegalukamisbegörcsöl gyönyörű, de az nagyon is lehetséges SŐŐT több mint az, hogy igy fog kinzéni... számomra ennyi a post
  • irkab1rka #10
    :)
  • irkab1rka #9
    "A grafikáról nem kell mondanom semmit"?

    LOL

    nézd csak meg a prerenderelt screenshot-ot (Hid uttal). Akkora törések vannak az útban, hogy ihaLY. A faszért nem lehet íveket renderelni.
    Arról ne is beszéljünk, hogy megint egyetlen mozgó alkatrész lesz: maga a játékos. Rajta kivűl senki nincs a screenshoton.

    Allan Wake.... biztos azt kell majd nyomozni, hogy hova tüntek az élőlények.. HA HA

    kow83: te meg ne köss bele a cikkíróba: ha azt írta, hogy "egy szánalmas és tehetségtelen író vagyunk" akkor tekintsd Szabolcs önvallomásának és ne buzeráld.

    És azoknak, akik azt hiszik, hogy ilyen lesz a játék, mint a shotikon:
    30 fps fölött akarod futtatni minden szituációban?
    2 procis opteron 2 duál core procival + SLI-s alaplap, mindegyik vidkari duál grafikus mag.

    szevasz bazmeg