Ötvös Tibor

Az első Zombi részletek


A Ubisoft jelentősen változtat a ZombiU PC-s portján, mely szimplán csak Zombi névvel jelenik meg.

A Ubisoft a héten jelentette be, hogy a Nintendo WiiU konzolokon sajnos nem túl szépen teljesítő ZombiU megkapja a nagygépes portját. Rögtön tegyük hozzá, hogy a sikertelenség nem a játékon múlott, maga a konzol is mélyen az elvártak alatt teljesít eladások tekintetében.

Mindenesetre a PC-s port Zombi címmel jelenik meg és eléggé átdolgozták a játékmenetet mely azonban nem minden tekintetben lett pozitív. Kezdjük mindjárt a legrosszabb hírrel: a Zombi nem kapott multiplayert. Míg az eredetiben lokális multit kaptunk, melyben az egyik játékos elhelyezte a zombikat a térképen, míg a másik irtotta őket. Ez a mód teljesen kimarad és ez elég sajnálatos. Cserébe a Ubisoft ígérete szerint kiemelt figyelmet fordítanak a szóló kampányra.


Így most térjünk is át a pozitív változásokra. A legfontosabb, hogy az eredetiben szereplő egyetlen krikett ütő helyett immáron több közelharci fegyverünk is lesz. Egészen pontosan kettő: egy lapát és egy szögekkel kirakott baseball ütő. Előbbi távolabbra is alkalmas és egyetlen suhintással több ellenfelet is megsebezhet, utóbbi szintén, de a szögeknek köszönhetően még képesek leszünk vele kritikus sebzést is bevinni.

A zseblámpánk is változott, hiszen ezúttal nem csak a folyamatos világításra használhatjuk, hanem stroboszkóp funkcióra kapcsolva növelhetjük meg az elemek élettartamát. Ha lemerülünk, akkor kerek 30 másodpercig sötétben maradunk, hiszen ennyi idő kell az újratöltéshez. A térkép felkerült a menü-részbe és ahogy az eredetiben, úgy itt sem áll le a játék ha megnyitjuk azt.

"Minden változtatás ellenére a fő célunk ismét az volt, hogy folyamatosan sebezhetőnek érezze magát a játékos" - árulta el a producer, Héléne Henry. "Ha kutakodunk a hátizsákunkban attól még nem áll le a játék. Éppen ezért egy gombot rendeltünk az Inventory-hoz és itt további gyors-gombokat állíthat be magának a játékos." Grafikailag természetesen ne várjuk nagy durranást, de még így is kellemes látványt nyújt a Zombi, mely augusztus 18-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #6
    Mondjuk mar regen nem az.
    A kanadai reszlegre epit .
  • Voltan #5
    KÖZELHARCI fegyver.

    Lőfegyver eddig is volt.
  • Malachit #4
    "Így most térjünk is át a pozitív változásokra. A legfontosabb, hogy az eredetiben szereplő egyetlen krikett ütő helyett immáron több közelharci fegyverünk is lesz. Egészen pontosan kettő: egy lapát és egy szögekkel kirakott baseball ütő."

    Akkor a videóban mit keres 1:10-nél pisztoly és 1:19-nél gépfegyver??
  • Sir Cryalot #3
    Kezd úgy tűnni hogy az ubisofthoz és csapataihoz képest az ea meg a bioware maga a kőkemény profizmus , akkor pedig sötét napjai ezek az európai játékfejlesztésnek.
  • Zozo76 #2
    dehogy
  • heist #1
    Ez de gagyi...