Ötvös Tibor

A Kickstarteren gyűjt pénzt a Friday the 13th

Elindult a Péntek 13 játékváltozatának Kickstarter kampánya.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Gun Media egy Péntek 13 játék fejlesztésébe fogott, mely végre igazán érdekesnek is tűnik. A tegnapi napon el is indult a projekt Kickstarter-oldala, ahol 700 ezer dollárt kérnek a fejlesztők. Ebből, jelen pillanatban 271 ezer dollárt raktak össze a támogatók, ami szép mennyiség egyetlen nap alatt. Az oldal elindulásával ráadásul elég sok információt is megkaptunk a játékról, melyek alapján reménykedünk, hogy valóban elkészül a játék.

A játék 1v7 felállással bír, azaz Jason Voorhees kontra 7 ártatlan táborozó a Crystal Lake Kempingben. A hivatalosan Friday the 13th: The Game címet kapott alkotás hozza magával az összes, a filmsorozatban megismert egyediségét. Azaz Jason mindig gyorsabb, még sétálva is mint a menekülők és igen nehéz végezni vele (érdemes megjegyezni a játék indítása előtt a rettegését a víztől). Ereje hatalmas és maga a program is nagyon brutális lesz, így Jason simán felkaphat egy táborozót és többször a közeli fába verheti a fejét.


Éppen ezért van szükség a Kickstarter-kampányra, mert a készítők bevallása szerint bár az utóbbi időkben azért jelentkeztek kiadók az esetleges támogatás miatt, de ők nem szeretnének engedni ebből a kendőzetlen gore-horrorból és nem akarják, hogy megkössék a kezüket. Ezzel pedig a Péntek 13 rajongók is elégedettek lehetnek, hiszen volt olyan kiadó, aki T, azaz 12 éven felülieknek! besorolást akart a programnak.

A lehetőségek közül egyébként a Filmelőzetes tűnik a legérdekesebbnek, melyben egy adott játék legjobb pillanatait foglalja össze a program és ezeket majd a neten is megtekinthetjük. A Friday the 13th: The Game az Unreal Engine 4-et használja, így a grafikával nem lesz gond és maga a játékmenet is nagyon hangulatosnak tűnik. Szóval reménykedünk az adakozókban és utána a fejlesztőkben is, hogy normális, a rajongók elvárásainak megfelelően tér vissza Jason Voorhees.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atisz #1
    Nagy ötlet... ha egy Alien Isolation kaliberű dolgot sikerült kihozniuk belőle a fejlesztőknek, már tuti a siker.
    Egyébként már $ 336 ezernél jár a befolyt összeg.