Ötvös Tibor

Outlast II előzetes


Az Outlast folytatása végre szakít a klisés ódon kastélyokkal, intézetekkel és a nyílt terepen hozza majd ránk a frászt.

A Red Barrels 2013-ban megmutatta, hogy bár klisékkel dobálták tele az Outlast címet kapott horrorjukat, de mégis képesek voltak ezt a jól ismert elegyet olyan módon tálalni elénk, hogy az mégis kellemesen fogyasztható legyen. A siker nem maradt el, kaptunk egy kiegészítőként szolgáló fejezetet is a Whistleblower képében és idén végre megjön a hivatalos második rész is. Az Outlast II a múlt héten kapott pár érdekes videót is, melyekben bepillantást nyerhettünk a játékmenetbe, de szerencsére hétvégén magát a programot is kipróbálhattuk.

Igaz, mindössze 20 percet tölthettünk a "szabadban", de így is képet kaphattunk arról, mi is vár majd ránk az év végén. A helyszín az Egyesült Államok délnyugati része, ahol titokzatos gyilkosságok történtek és minden jel arra mutat, hogy egy titokzatos vallási csoport áll a háttérben. Ahogy azonban haladunk a nyomozásunkkal (az ügyet vizsgáló két oknyomozó újságíró egyikét alakítjuk) egyre több érdekes részlet derül ki a történésekről és rájövünk, hogy itt bizony sokkal komolyabb dolgok zajlanak.


Talán nem meglepő, de miután csak a kameránkkal leszünk "felfegyverkezve", így a hozzá található elemek lesznek a legfontosabbak kalandjaink során. Az eszköz ugyanis világításra is szolgál és éppen ezért folyamatosan választanunk kell, hogy mikor is kapcsoljuk be a fényforrásunkat. A legtöbb ellenfél elől ugyanis csak elbújhatunk, küzdeni nem tudunk majd, de legalább azt jó tudni, pontosan mikor is közelítenek felénk.

A környezet szerencsére nagy változásokon esett át. Már a demó indulásakor is egy üres városka utcáin találjuk magunkat és a végén eljutunk a korábbi videóban már látott kukoricamezőre is. A hangulat egyébként remek, a város szinte teljesen kihalt és akik még ott vannak, azok cseppet sem hiányoznak az életünkből - azaz ellenséges szándékkal lépnek fel irányunkba. Az azonban már biztos, hogy ebben a pár percben ismét bizonyította a fejlesztő csapat, hogy képesek emlékezetes rémisztgetésre.

Az Outlast II elvileg az év végén jelenik meg és a látottak alapján megéri majd várni rá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!