Németh Szabolcs

MMO-t fejleszt a Codemasters: ArchLord

Azt tudjuk, hogy a Codemasters sok területen alkotott már nagyot, elég ha csak a Colin-sorozatra gondolunk. Most valami egészen másba vágták a fejszéjüket és egy MMO-val állnak elő iskolakezdésre.

Már többször hangoztattuk, hogy az internetre épülő játékok olyan busás hasznot hozhatnak a játékfejlesztőknek/kiadóknak, amiről eddig álmodni sem mertek. A Codemaster látván a Blizzard és az NCsoft sikereit, maga is belefogott egy igazi MMO fejlesztésébe. Az ArchLord az ígéretek szerint egyedülálló játékrendszerrel lesz felvértezve. A cég szerint ugyanúgy megtalálják számításukat a szenvedélyes játékosok elleni csatákra vágyók, mint akik az egyjátékos küldetésekre esküsznek. Chantra világa mindenkinek tartogat olyan meglepetést, amiért érdemes lehet a játékba beruházni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Várhatóan a hanghatásokra sem lehet panaszunk, hiszen a Londoni Szimfonikusok adják a kalandok alá a fülnek kellemes zenebonát. A dallamok természetesen világonként valamint helyzetenként változni fognak, tehát senki ne várjon álomba ringató szólamokat miközben épp egy nagy szörnnyel hadakozunk az orkok földjén. A világ az öt alapelemre, a tűzre, az energiára, a vízre, a földre, valamint a levegőre épül. A fejlesztők (szokás szerint) hihetetlenül sokszínű és megunhatatlan látványt ígérnek. Az orkföld fenyegető színei mellett az emberek világa üdítően hat mindenkire a maga gazdag növény- és állatvilágával.

A fajokról és a kasztokról még egy szó sem esett, ezért most álljon itt néhány információ erről is. Elfek, emberek és az orkok közül válogathatunk, amelyek mind-mind nyolc különböző kasztra tagolódnak. A választásnál nagyon kell ügyelni arra, hogy a számunkra legmegfelelőbb döntést hozzuk, hiszen nem egyformán erős egy-egy karakter PvP-ben, vagy a küldetések megoldásában.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A fejlesztők nem rejtik véka alá, hogy a program azoknak szeretne alternatívát nyújtani, akik szívesen játszanak egy több száz fős klánban, de néha - ha úgy tartja kedvük- egyedül is csatangolnának a nagyvilágban kötöttségek nélkül. A programra még várnunk kell pár hónapot: a játékot 2006 harmadik negyedévére ígérik, amit persze a mai világban sajnos már nem vehetünk szentírásnak.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #27
    Nem értem, minek még egy 'tucat' MMO?
    Nem lehetne valami egyedit csinálni? Lehet irigyelni a WOW-ot, de ez van. Ilyen pénzügyi siker nem igen akad, még a szebben kivitelezett MMO-k esetében sem.
  • [SiX] Boci #26
    A Warhammer online szamomra a legigeretesebb versenyzo. A keszitok a DAoC-al mar igencsak megmutattak mire kepesek.
  • QuippeR #25
    dark and lightot felejtsd el, egy nagy ígérgetéshalmaz az egész. (aki játszott sog-gal, tudja mire gondolok...)
  • moRtiZ #24
    Persze en csak egy sz*r wowos vagyok, nem osztom az iget :)

    - Warhammer online
    - The Lord Of The Rings online
    - The Chronicles Of Spellborn
    - Dark And Light

    ^^^^^^^^^^^^
    Na ezek azok a jatekok amiket erdemes lehet figyelemmel kovetni, mert uthetnek mint ipari aram.
  • moRtiZ #23
    Ez a jatek is olyannak tunik mint mostanaban eleg sok MMO probalkozas: Lineage2 clone. 1-1-be. GFX 100%-ig az tuti.
  • Luminas #22
    Oops, pár kommentet engedjetek meg O_o
    #21 : Enchantot rá lehet tenni bármilyen fegyverre, szinttől függetlenül. Egy worn daggerre is tehetsz crusadert, ha van rá pénzed.
    #20 : A WL jelenleg a legtáposabbnak mondott kaszt, egy 31/20 fire mage mégis 5 másodperc alatt el tudja intézni, ha megvan a ZHM.
    lvl19-es BG most egy divat - imho a legtöbb MMOban előjön az, h egyesek megunták a HLI-ket, és inkább lowlvl altokkal szórakoznak, amiket iszonyatosan feltápolnak. Erre megoldás:
    1, Te is feltápolod az altodat.
    2, Ha célod a lvl60, akkor egyszerűbb odáig felszintezni, és ott BGzni.
    3, Ha új vagy, akkor új szerverre menj. Ott még nincsenek full tier2-es karakterek, sem crusaderes altok.
    #15 Minden népszerű játékra ezt mondják. A HLI-s guildeknél pl. a CS-n00bok, FPS-buzik, stb stb.
    #3 "go2rpn00bkthxbye"

    Imo:
    Nem hiszem, h sok esélye van a jelenlegi mezőnyben egy újabb MMOnak, hacsak nem tud vmi nagyon újjal előrukkolni. Lineage 2, EQ2, GW (fogjuk rá h MMO), SW:G, Wow. Csupa nagy név, és a nem sokan vannak, akik egyszerre kettő MMO-t nyomnának. A WoW-nak is abban volt az előnye, h nem a régi játékosokat fogta meg, hanem újakat szerzett. Ezt nem könnyű megcsinálni
  • TommyGun #21
    Te mégis mijapicsáról beszélsz kolléga...tört szerverről ?
    Akkor ajánlom figyelmedbe az igazit...

    Elöször is a tárgyak enchantja IS mint a használata is szintehz van kötve......magyarul a +22 staminás enchantot max egy lvl58-60-as cuccra lehet rárakni, Kissebbre nem lehet...ugyanúgy hiába veszel doombringert egy lvl15-ös faszinak amíg nem lesz lvl60-as nem tudja használni...
    Teljesen butaságokat beszélsz komám már megne haragudj...lehet tört szerveren vannak ilyenek de féléves wow-ozás után állítom hogy ilyen nincs, nem létezik...és ezt a másik 130 ember is igazolja akik velem egy klánba vannak....van nem egy enchanter és blekkszmisszünk is....sőt én Bőrmíves vagyok és a +40 armort se tudom lvl40-nél kisebb cuccokra rárakni...szerintem tévedsz
  • hopp #20
    na, azért wow-ban sincsenek húdeagyonbalanszolva a kasztok.. sámán mondjuk? warlock, akit nem bírsz megütni, mert folyamatosal fearel, miközben akkorát sebez, hogy megkékülsz? :D

    meg eszetlenmód el van cseszve az, hogy 19-es cuccokra rárakhatod a legbrutálabb enchantokat is.. 19-es rouge 1.5k hp-vel, egyik kezében firey weaponnal enchantolt tőr, másikban meg crusaderrel.. öld meg. és ilyenekkel van tele a battlegrounds, teljesen tönkreteszik a játékélményt akkor is, ha vele vagy egy csapatban, meg akkor is, ha ellene.

    a wow jó játék, pvp része is egész jó, de van pár nagyon idegesítő hibája..

    ez az archlord egész korrektül néz ki, de ez semmit nem jelent egy mmorpg-nél, ott - legalábbis számomra - nem a kinézet a fő szempont. több mint egy évig játszottam anarchy online-nal, pedig már lassan 5 éves játék, elég megkopott grafikával, de a fejlődési rendszer meg a játékélmény az egyik legjobb a piacon, még most is. ha összegyúrnák a wow-val akkor nagyon faja kis játék lenne :D
  • NEOreg3 #19
    #17
  • Goth #18
    #10