Berta Sándor

Agytréning Nintendo konzollal

A Brain Age nevű program célja, hogy játékosan segítsen az idős emberek memóriájának frissen tartásában.

Egy új játékot dobott piacra a Nintendo. A Brain Age Japánban rendkívül sikeresnek bizonyult, így most Európában és az Egyesült Államokban is megismerkedhetnek vele az idősek. A játék kifejlesztésének és piacra dobásának célja elsősorban az volt, hogy a Nintendo találjon egy olyan területet, amit a többi konkurens cég még nem fedezett fel magának és így jókora szeletet hasíthasson ki belőle azelőtt, hogy a többi vállalat észbe kapna.


A Brain Training for Adults nevű program működéséhez csupán egy Nintendo DS hordozható konzolra van szükség. A számokból és kirakósokból álló csomag elsősorban abban segíthet, hogy a nyugdíjasok is megfelelő mértékben edzhessék az agyukat és a memóriájukat. A játék alapjául szolgáló feladatok egy Japánban rendkívül népszerűnek számító könyvből, Ryuta Kawashima kutató egyik művéből származnak. A játékosoknak egyszerű matematikai feladványokat kell megoldaniuk, szövegeket kell hangosan felolvasniuk és az érintőképernyőn lévő rajzokat kell megfejteniük.

A játékot Japánban többek között kórházakban és háziorvosoknak alkalmazzák sikerrel. Részben folyamatosan feladatokkal látja el a várakozó betegek agyát és memóriáját, másrészt segít a várakozási idő hasznos eltöltésében. A kiotói Ushida kórház orvosai például azt javasolták pácienseiknek, hogy vásároljanak egy Nintendo DS-t otthonra is, így bármikor edzhetik az agyműködésüket és a memorizálási képességüket.


A gyártó grafikája szerint az egyszerű feladványok és az olvasás látványosan megdolgoztatja az agyat

Japánban eddig 3,3 millió Brain Training for Adults talált gazdára. Ezért döntöttek úgy a Nintendo vezetői, hogy a játékot Brain Age néven az Egyesült Államokban és Európában is kiadják. A program az USA-ban április 17-től lesz kapható, míg az európai boltokba júniusban kerül majd.


A Nintendo DS-nek két kijelzője van, ezek egyike egy érintőképernyő, ugyanakkor nem hiányozhat a beépített mikrofon és a WLAN-adapter sem. Már tervezik a konzol internetböngészővel és tunerkártyával való felszerelését is. A készülékből Japánban eddig 6 milliót, a világ többi részén pedig 8,73 milliót adtak el. Pont emiatt van is most egy kis probléma, ugyanis a népszerű konzolból a Nintendo nem tudja kielégíteni a keresletet. Az időseknek tehát kicsit várniuk kell a Brain Age kipróbálására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #17
    Adam II:

    igen és? Hagyd már meg a hülyéknek azt, hogy azt szidhassanak egy fórumon, amit akarnak :))
    Aztán szépen benyomják a tv-t és megnézik azt a szart, amit szoktak: amerikai license alapján készült, gagyin megvalósított szemetet. És tetszeni fog nekik :DD
    Mert a Vágó olyan inteligensen kérdez.
  • fawcet #16
    Aki hülye az örüljön, aki meg nem hagyja őket békén.
  • zachi #15
    meg ilyen hogy 1+1=
  • zachi #14
    valahogy ílyesmi lehet hog ha bodri minden este beszél a gazdájával akkor mit csinál bodri minden este??? (nagy ész kell hozzá)
  • dez #13
    adult != idős
    adult = felnőtt
  • mrgenya #12
    nekem meg tetszik ez az agytorna. nekem is szűkségem lesz rá 40 év múlva
  • pentium419 #11
    az életmódjuk teszi OLYAN TÍPUSÚ hülyévé amilyenek. más népeket meg a saját életstílusuk tesz hülyévé(pl.: Mari néni és a csirkéi). csak az amcsi életstílus már nemzetek kárára van jelen, és ezt nem bírják felfogni és ez a baj SORRY AZ OFF-ért
  • Adam II #10
    Jajj bameg már minden topicban Amerikát szidják.
    MOst olyan kurva nagy divat lett ez kis hazánkban. Nem mondom ,hogy nincsenek hülyék Amerikában de ha belegondolsz mindenütt találunk hülyéket ha keressük őket. És azért mert Bush az elnök és a média kiemeli a leghülyébb amerikaiakat azért nem ítélhetünk meg egy egész országot ahol eleve több ember van és így a hülye is több. És ,hogy van az ,hogy az utolsó paraszt is hülyézi az amikat aki még sose járt ott tuti fel lenne háborodva ha egy ami szidná a magyarokat.
    Én nem pártolom Amerikát de ennyi erővel a japánok hülyék ,a franciák hülyék ,az angolok hülyék ,a németek hülyék és mi magyarok is azok vagyunk.
  • drizzt1666 #9
    Még egy példa az amerikai hülyeségre, de sztem ez viszi a pálmát:
    Paris Hiltont megkérdezték, h hol van Kanada, és nem tudta!!!
  • MC Stich #8
    Mi ez az ökörség ? ?