Móricz Krisztián

A kiadó miatt csúszik a STALKER

A fejlesztőcsapat főnöke készségesen válaszolt a Gamemag.ru kérdéseire a késlekedéssel kapcsolatban, így több új információt is megtudtunk.

A Gamemag.ru nevű oldal vette a bátorságot és felhívta Szergej Grigorovicsot, a GSC igazgatóját, hogy végre tiszta vizet öntsenek a pohárba. A lépésre azért volt szükség, mert az utóbbi időben több alkalommal is kétes hírek érkeztek a fejlesztéssel és a kiadással kapcsolatban, amelyet a játékosok nem igazán toleráltak. A fejlesztőcsapat főnöke készségesen válaszolt orosz kollégáink kérdéseire, így sok új információt is megtudtunk.

Az első kérdés a megjelenési dátum körüli mizériára vonatkozott, amire Szergej a következőképpen reagált: "Igen, a dátumot valóban a bejelentett időpontra módosítottuk. A jelenleg is az irodánkban dolgozó THQ producer úgy döntött, hogy ez a lehető legjobb megoldás és ebbe mi nem szólhatunk bele. A játék egyébként a béta állapot jóváhagyásánál tart."

Klikk ide! Klikk ide!

A fentiekből azt a következtetést lehet levonni, hogy minden bizonnyal nem a fejlesztőcsapat követett el hibát - nyilvánvalóan a kiadónak vannak problémái a játékkal. Ezeket pedig orvosolni kell. A napokban játékosok ezrei írták alá azt az online petíciót, amely a GSC embereit szólította fel, hogy néhány kérdésre őszinte és egyenes választ adjanak. Oleg Javorszkij, a másik GSC fejes nem is hagyta annyiban a dolgot:

"Először is engedjétek meg, hogy mindenkinek megköszönjem közreműködését, aki aláírta ezt a petíciót. Ebből is azt tudom leszűrni, hogy motiváltak vagytok a témában, amely nagyon fontos számunkra. A GSC Gameworld önjelölt szóvivőjeként szeretnék tisztázni néhány alapvető dolgot a fejlesztési munkálatok jelenlegi állásával és a megjelenési dátummal kapcsolatban. Anélkül, hogy bármilyen titkos információt elmondjak, az alábbiakat tudom közölni:"

Klikk ide! Klikk ide!

"1. Mi az akadálya a S.T.A.L.K.E.R. Shadows of Chernobyl megjelenésének?
A kiadó véleménye szerint a játék jelenlegi állapotában még nem áll készen a megjelenésre, további javítások és tesztelések következnek. Jelenleg a béta verzió elfogadtatásánál járunk. Amikor a kiadó rábólint a bétára, minden bizonnyal meg fogja határozni a pontos megjelenési dátumot is."

"2. A béta verziót már elküldtétek a kiadónak?
Igen, de az elbírálás még jelenleg is folyamatban van."

"3. Egészen pontosan mit csinál most a fejlesztőcsapat?
Beépíti a játékba a THQ által meghatározott kiegészítéseket, teszteli és egyensúlyozza a játékot, valamint a programhibákat javítják."

"4. Mi történik GSC Gameworld-ön belül és ezen belül a S.T.A.L.K.E.R. csapattal?
A csapat jelenleg is aktív munkát végez. Mindenki megértette, hogy minél korábban készül el a játék, annál jobb. Tesztelőink és programozóink is folyamatosan dolgoznak, a grafikai javítások is zajlanak."

Klikk ide! Klikk ide!

A kiadó megjelenési dátummal kapcsolatos bejelentéséhez szeretnénk annyit még hozzáfűzni, hogy ők döntik el mikor jelenhet meg a játék. Igaz, hogy jelenleg már a béta állapotban van a program, de egyedül a kiadónak lehet joga meghatározni a várva várt dátumot.

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pretorian #35
    Köcsög kiadó! Mit szemétkecccc má'? Aggyad má' ki! Na! lol
  • Misi az ezredes #34
    mi ez a munka

    hát mért kell ezt csinálni
    az idegegeim széttépitek gyerekek
  • waterman #33
    persze nem minden a grafika, de miért van az, hogy a 2- képen pl.: marha szép a szórt vakolat, a bump mapping vagy akármi is az valami eszeveszett jól feszít, míg a "padlók" minősége hát ümm, majdnem ratyi? pl.: a tüzes képen, a karakterek kidolgozása frenetikus, gondolom csontvázmodell meg minden szarsa benne van, míg a föld textúrája majdnemhogy világít le a képről olyan gagyi a többihez képest... valóban jó a hitman 2 grafika is, de az mindenhol kb egy szinten volt.
  • bermuda3 #32
    atinak igaza van. szerintem. ráadásul minek egy játéknak olyan grafika h az országban lévő emberek 5%ának a gépépn fut amikor pl egy hitman 2-s kinézet is rohadtul élvezhető. ha vki a grafikával akarja lenyűgözni a népet az szerintem nem helyes. nyilván fontos h szép legyen de mit ér az ha semmi sztori vagy csak monoton balgomblenyomvatartás egy játék...
  • Sanyix #31
    És végigmentél azon a kőkemény 5 négyzetméteres területen is ahol ilyen grafika van? :D
  • phunky #30
    RELAX
  • Gabesssz #29
    Eh Ati :D lol akkor együt fogjuk majd tolni valszeg ösze is futunk majd a Gameban :) Bár ahogyan kifejted a véleményed ugylátom joblesz elkerülnöm téged mert még megetetnél valamelyik döggel majd a Stalkerban. lol
  • Neurotoxin #28
    Mikor fogják már fel az óbégatók, hogy nem a K**VA GRAFIKA LESZ itt a LÉNYEGááá Nőjjetek már kicsit fel(ez most csak az elégedetlen burzsuj g*ciknek szól, akinek apuka meg anyuka beújítja a legújabb HIGH-END csúcsszuperűberállathúúapámeztkapdki gépet
    Engem maga a sztoryja érdekel és ezért meg fogom venni eredetiben!
    A többi lámer meg mehet WOWozni meg Q4ezni...úgyis az való nekik
    Ennyi.kösz. Éljen a S.t.a.l.k.e.r!
  • phunky #27
    Jah a CS meg televan köcsög csiterekkel. Multkor mesélte az egyik ismerösöm h milyen király,leszedett egy patch-et hozzá,ami abból áll h kilövi a golyót átmegy falon ajtón és fejbelövi az embert. Gratula

    Mellesleg az uccsó két kép nagyon emlékeztet a Call of Duty 1-re.
  • exc250 #26