Németh Szabolcs

King Kong

A történet és már az előzmények is a játékhoz fűződő filmet idézik, lenyűgöző grafikával, ám többnyire lineáris játékmenettel.

A történet és már az előzmények is a játékhoz fűződő filmet idézik. Jack Driscoll, egy "őrült" producer, Ann Darrow-val, megálmodott filmjének főszereplőjével szeretné leforgatni legújabb filmjét Skul szigetén. Aztán, ahogy az már lenni szokott, az élet másképp írja a sorokat. Ann és Jack, valamint néhány tag a legénységből nagy nehézségek árán partot ér. Még arra sincs idejük hogy kifújják magukat, máris rájuk támad egy sereg óriásra nőtt rák százlábú, és kezdetét veszi a hajsza.

Igen, így kezdődik a King Kong. A történéseket legtöbbször Jack bőrébe bújva FPS-látószögben követhetjük figyelemmel - ez a játék az év talán legakciódúsabb címe. Jacknek és barátainak szinte állandó veszélyekkel kell számolniuk: hol hatalmas bőregerek, hol különféle dinoszauruszok karmai közül kell menekülniük, a játékosnak nincs egy nyugodt perce. Természetesen vicces lenne, ha ezt az élet-halál harcot puszta kézzel vívnák hőseink. Shotgunok, MP-k, távcsöves puska és pisztolyok alkotják a fegyverarzenálunkat. De vigyázat! A muníciónk véges, és a szigeten fellelhető dobozokban nagyon kevés utánpótlásra számíthatunk. Nagyon meg kell gondolni, hogy egy adott szituációban használjuk-e a fegyverünket, mert vannak más megoldások is.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A játék során csontokat, sőt dárdákat is hozzávághatunk a nagytestű dögökhöz. Csontokat milliószámra, ám dárdákat csak elvétve vet elénk a sors, így ezzel is spórolnunk kell. A leghatásosabb fegyver a ragadozók ellen a lángoló fáklya. Ettől még a nagyobb testűek is félnek, kivéve a T-Rexet (a játékban V-Rex). Amikor vele hadakozunk, a történet egy ideig csak arról szól, hogy hogyan tévesszük meg és nyerjünk egérutat. Ám Jack később visszavág! King Konggá alakulva külső nézetben nézhetjük végig, ahogy az eddig legyőzhetetlennek hitt bestián halálos sebeket ejtünk, majd kettéroppantjuk. A történet sajnos teljesen lineáris - a fejlesztők megfűszerezték két-három rejtvénnyel, de ezek kimerülnek egy-egy kapcsoló megtalálásában.

A program grafikája lenyűgöző, a vizuális megjelenítésnél már csak a zenei aláfestés jobb. A szinkronról Jack Black, Naomi Watts és Adrien Brody gondoskodik, ez sem nevezhető rossz felhozatalnak. Mind a PC-, Xbox- és PS2-tulajdonosok megvásárolhatják a játékot, sőt nemsokára az újgenerációs Xboxot birtoklók is élvezhetik Jack kalandjait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kongy #28
    KI ÍRTA EZT A CIKKET??? Nos,egy kis felvilágosítás:
    1. Jack Driscoll NEM producer hanem Carl Denham a producer
    2. Jack Driscoll az író akit Carl Denham bérelt fel!
    3. Előbb olvass utána és azután írj cikket!
  • ssx22 #27
    na megvan a tűr lelőhelye végre... bár ott is van egy tűz a vízesés mögött de nem onnan kell kihozni, ott csak a kapunyitó lófasz van, a tűz egy másik barlangban van jó messze, tele van pár kukaccal meg rákkal...:D
  • ssx22 #26
    elakadtam egy helyen, egy hatalmas barlagban, tűz kéne a bozót elégetéséhez a kapunál de csak egy vízesés mögött van tűz és nem bírom kihozni onnan sehogy
  • Kongy #25
    Hát nyomogasd a 4 cselekvés gomb vmelyikét...nekem ez bevált...
    Én meg a fatörzses pályán vok (tudjátok amikor Kong lelök a szakadékba) Nagyon bírom. Főleg amikor én esek le! Ollyan sirály!!! nem akarok innen továbbjutni,annyiszor végignézem hogy elvéresül a kép és zuhanok lefelé.1ébként a játék elég könnyű ahhoz képest h több mint 9000 ft-ba kerül...asszem ha megunom a fatörzses pályát 1 hétvlge alatt kiakasztom...lehet h most hétvégén
  • SFKS #24
    Mit kell ott csinálni amikor Kongal kinyírtam az óriás denevért,de az oszlopot nem tudta eltűntetni onnan. Mit kell csinálni
  • robcsiforce #23
    kö..ög raptorok
  • robcsiforce #22
    remélem tudtok segiteni v hogy
  • robcsiforce #21
    Kéne 1 kis segítség nem tok továbbjutni a brontoszauruszos pályán amikor
    jönnek a raptorok és valamit kell csinálni a tűzzel
  • sanyi150 #20
    Sziasztok!
    Reális áron megvenném a King Kong PC-s változatát.
    Ha valaki megválna tőle, az
    imperator(kukac)freemail(pont)hu címre írjon.
  • Dick #19
    Szeva!
    Valaki tud segíteni?
    A the log vagy az azutani pákyán nem tom, ott akadtam el mikor a kongal vok és dobálnak a bennszülöttek lángoló dárdával, nekem meg le kell dobálnom egy fatörzsel meg egy darab sziklával, remélem igy már vki emlékszik, szóval nem itt hanem asszem a pálya végén vok, a hegy tetején egy ajtóba ütköztem amit egy répa alakú szikla torlaszol el, kong ezt megfogja de nem tudja felemelni(hiába nyomogatom az akcíó gombot), meg a csaj se segít semmit csak gubbaszt a kapu mellett.
    ha vki tud kérem segítsen!!!