SG.hu

Simpson család konzolon

Az Electronic Arts eredeti Simpsons filmen alapuló játékot fog készíteni a következő generációs videojáték-rendszerekhez.

Az Electronic Arts, a Twentieth Century Fox Television és a Gracie Films hosszú távú együttműködést jelentett be, amely az Electronic Arts számára jogosultságot biztosít a Twentieth Century Fox Simpson család című televíziósorozatán alapuló videojátékok fejlesztésére. Az EA sajtóközleménye szerint a cég szorosan együtt fog működni a televízió-stúdió licencelési és értékesítési részlegével, a Gracie Films munkatársaival, valamint a rajzfilmsorozat íróival. A Fox és az Electronic Arts közötti jelenlegi megállapodás egyben az első olyan szerződés, amely a két fél között létrejön.

A több játékra érvényes megállapodás alapján az első játék a következő generációs játékkonzolokra fog elkészülni, a megjelenés dátumát még nem jelentették be. "A most született együttműködés nagyszerű lehetőséget nyújt tehetséges fejlesztőink számára, hogy a Simpsonok megalkotóival közösen eredeti anyagokat jelentethessenek meg a videojátékok rajongói számára" - mondta Nick Earl, az Electronic Arts Redwood Shores stúdiójának alelnöke és ügyvezetője. "Az Electronic Arts már évek óra érdeklődött egy ilyen lehetőség iránt. Véleményünk szerint a játékok fejlesztése és technológiája most jutott el arra a szintre, hogy a Simpson család szereplői és világa valóban életre kelhetnek ezekben a játékokban."

"A Simpson család az egyik legkiemelkedőbb alkotásunk, és minden egyes új epizóddal páratlan, maradandó kreatív siker születik" - fűzte hozzá Gary Newman, a Twentieth Century Fox elnöke. "A sorozat, emlékezetes figuráival rendkívül népszerű a tizenévesek és a fiatal felnőttek körében, így természetes módon adódik videojátékok témájaként. Úgy véljük, az Electronic Arts jelenti a megfelelő kreatív partnert ahhoz, hogy ebben a közegben életre keltsük Springfield városát."

A játékok fejlesztését az Electronic Arts Redwood Shores stúdiója fogja végezni, melynek jelenlegi munkái között megtalálhatók a From Russia With Love, a Tiger Woods PGA TOUR 06, a The Lord of The Rings: Tactics, a The Godfather és a The Sims játékok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • danyr #7
  szerintem is
 • DEXTER92 #6
  Ez jó lenne, hülye egy mese, azért szeretem.
 • Adam II #5
  Inkáb hajrá Matt Groening
 • PLaci #4
  The Simpsons Hit and run.

  XboX-ra egy könnyedt kis szórakozás, bár nem volt türelmem kipörgetni. (asszem volt PS2-re is)
 • Matyóhímzés #3
  Egyébként már hészül egy Simpson játék, még anno 2000 környékén ha jól emléxem.

  Hajrá Csupó Gábor.
 • Hedgehunter #2
  Homer intelligenciaja igenyel sokat...:)
 • Goth #1
  "következő generációs videojáték-rendszerekhez."

  Mit lehet kiszépíteni a meseszerű rajzolaton annyira, hogy mondjuk PS2-n ne menjen jól?