Demkó Zsolt

L.A. Rush decemberben PC-re is

Az amerikai illetőségű Midway tegnapi sajtótájékoztatójának alanya az L.A. Rush című autós játékuk, az állítmány pedig a stuff konzolos verzióinak aranylemezre kerülése volt.

A Midway Games főhadiszállása Chicagóban található, de van irodájuk többek között San Diegóban, Seattle-ben, Austinban, Dallasban és Los Angelesben is, és már az európai kontinensen is megvetették a lábukat, szóval nem egy poros irodában tengődő fejlesztőcsapatról van szó. Fejlesztéseik elsősorban konzolokra készültek, de 2005-től nyitottak a PC-s platform felé is. Az első játékuk idén márciusban jelent meg Area 51 címmel. Elég szép értékeléseket söpört be, és nem is alaptalanul.

Jelenleg az EARTH 2160 és a Rise & Fall: Civilizations at War stratégiai és a már említett L.A. Rush játékon dolgoznak. Az L.A. Rusht egyébként a Pitbull Syndicate Limited csapat kezdte el fejleszteni, de a Midway szépen felvásárolta őket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Visszatérve a bejelentésre, kissé vegyes érzelmekkel lehet tekinteni arra, hogy a játék PS2-es és xboxos verziója már lassan megjelenik, de a PC-s verzióra azonban még pár hónapot várni kell. A rossz az természetesen, hogy várni kell, a jó pedig az, hogy foglalkoznak is a PC-s verzióval, és remélhetőleg nem egyszerű konverziót készítenek majd.

A játék címéből azonnal ki is derül a cselekmény helyszíne, ami Los Angeles lesz minden ismerősen csengő részével egyetemben. Az események Hollywood, Downtown, Beverly Hills, Santa Monica, Venice, Little Tokyo, Long Beach negyedekben zajlanak, de perszer lesznek kommerszebb helyszínek is, mint például a kikötő. Igen nagy területet modelleztek le a srácok, sok száz négyzetkilométert fedezhetünk majd fel. Természetesen gyalogszerrel nehéz lenne megtenni ezért kapunk 50 licencelt verdát (Mitsubishi, Cadillac, Chevrolet, Nissan Skyline GTR, Dodge Magnum RT, Lotus Elise, Nissan 350Z, Dodge Charger R/T, Chevrolet Camaro...).

Nagy újítás lesz a játékban, hogy az autókat rommá is törhetjük, amit eddig tudtommal - mivel a gyárak figyelnek termékeik biztonságára - hivatalos PC-s játékban még nem tehettünk meg. Persze a kor színvonalának megfelelően nemcsak amortizálhatjuk, hanem csinosíthatjuk is majd kedvenceinket. Nem is akármilyen névtelen alkatrészekkel, hanem a West Coast Customs termékeivel. Ígéretes a koncepció, az már biztos.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az idei E3-ra készült trailerből azt szűrtem le, hogy egy Grand Theft Autó-s világban, Need for Speed-es autókkal, Street Legal-os töréssel cirkálhatunk egy Driver 3 részletességgel kidolgozott városban. Mint az egyik képen is látható, a forgalom sem elhanyagolható, mint sok hasonszőrű játékban. A fejlesztők szép történetszálat igérnek, amelyből ugyan nem sok információ szivárgott még ki, de a fent említett trailerrel kapunk egy kis kóstolót a hangulatból.

Többjátékos része is lesz a játéknak, osztott képernyő, bár abban nem vagyok biztos, hogy a PC-s verzióba is belekerül. A fejlesztők szokása ezen jó tulajdonság kihagyása az asztali gépekre készülő konverziókból. Amúgy nem mellékesen az L.A. Rush lesz az első olyan alkotás, amit az MusicTV kötött szerződés értelmében közös marketingkampánnyal kívánnak népszerűsíteni. A pontos megjelenési dátum december 12.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M@TriX #11
    érdems átnéznia topikjába, ott vannak korábbi szebb képek, ja de majd meglátjuk, inkább új képekre érdemes várni, meg majd meglátjuk milyen lesz.. az a biztos nem a képek.
  • VRSDM #10
    de ovatosan, mert akkor még más néven futott a project
  • VRSDM #9
    sztem mielőtt irsz, jobblenne ha megnéznél, egykét, képet máshonna, mert ott, garantélom hogy jobb képeket találsz, mint itt. jobbakat mint egy nfsmw
  • NuCLEARScoRp #8
    Hát grafika alapján nem egy Most Wanted szintű játék... sokkal inkább GTA.. de azért biztosan nem lesz rossz!
  • M@TriX #7
    tudtommal november 8-án fog megjelenni... (2005)
  • MrPrise #6
    "Jelenleg az EARTH 2160 és a Rise & Fall: Civilizations at War stratégiai és a már említett L.A. Rush játékon dolgoznak."
    Az Earth 2160-on szerintem már nem dolgoznak, hacsak az esetleges patch-ek elkészítését nem számítjuk...
  • állat #5
  • sweech #4
  • Akuma #3
    remélem a megjelenéséig bőven kitart majd a Most Wanted ;)
  • DKm #2
    Jól néz ki a game!