Specker Balázs

Emmy-díjat kapott a Playstation

Az Európában immáron tizedik születésnapját ünneplő játékgép az elismerést a 3D poligonalapú játékokkal kapcsolatban elért eredményeiért kapta.

Az amerikai NATAS (National Academy of Television Arts and Sciences, Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája) Emmy-díjjal tüntette ki a Sony Playstationt. Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment vezérigazgatója munkájuk megbecsüléseként értékelte a díjat, és úgy érzi, a Playstation sikere messze túlszárnyalta elvárásaikat.

"A kilencvenes évek elején, amikor a Playstation még csak gyerekcipőben járt, azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a 2D-s számítógépes grafikát egy gazdagabb, valósághű 3D-s környezettel váltsuk fel. Ugyanakkor, a szórakozás egy új formáját kívántuk bevezetni mindenki nappalijába, hogy a Föld minden pontján részesüljenek az interaktív szórakozás nyújtotta örömökben" - foglalta össze az elnök cége sajtóközleményében.

"A különböző technológiák összeolvasztása a digitális játékiparban nagy szereppel bír az emberek szórakozással, illetve játékkal kapcsolatos fogyasztói szokásaiban mindamellett, hogy az elmúlt években folyamatosan a fejlesztések fő forrása volt" - nyilatkozta Seth Haberman, a NATAS videójáték-díjait megítélő testületének elnöke.

A Sony játékgépe már egy évtizede uralja a játékpiacot, hogy a jövőben is így marad-e mindez, azt még senki nem tudja. Az azonban biztos hogy az új generációs konzolok között nagy harc fog kialakulni, mivel már közel az idő, amikor mind a három fejlesztő előrukkol majd új termékével. Míg a Sony a PS3-mal igyekszik tovább vinni konzoljának hagyományait, addig a Microsoft az Xbox 360-assal próbálja meg elhódítani a Playstation rajongóit. A harmadik nagyágyú a Nintendo, aki Revolution gépével igyekszik majd lenyűgözni a játékos társadalmat. Előreláthatóan a Sony és Microsoft között várható a legnagyobb versengés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • onimusha #9
    nemtom mennyire vágjátok, de most néztem meg egy gamespot-os interjú US sony-s johnyval aki beszélt az egész PS kezdetről meg ken kutaragi, sony a nintendonak tervezte ezt a konzolt a kezdetben, csak a végén elálltak a dealtől meg nem tetszet nekik az egész koncepció ezekután a sony úgy döntött, hogy saját maga dob piacra egy game console-t
  • Taxy01 #8
    "Ugyanakkor, a szórakozás egy új formáját kívántuk bevezetni mindenki nappalijába, hogy a Föld minden pontján részesüljenek az interaktív szórakozás nyújtotta örömökben" Ezek azt állítják, h ők találták ki a konzolt! Nekem is teszik a PS, jó irányvonal volt, de azért ne felejtkezzünk meg a régi Atarikról, meg a többiről. A szórakozásnak ezt az interaktív formáját nem a sony vezette be.
  • onimusha #7
    oké játsz is nyugodtan a multiplatform szarjaiddal :D , játék kínálat ? mind a 400ra gondolsz a PS2-es 5000el szemben, jó játékot
  • Ma2ska #6
    Kit érdekel ha a gamek nekem meg jobban bejönnek rajt, sokkal inkább mint a pixelhalmaz ps2 gamek.
  • onimusha #5
    csak a semlegesség kedvéért: Xbox Live Bags an Emmy! ne keverd, az xbox live az xbox-os multi része ami sikeres meg jó meg minden, de nem az van, hogy Xbox bags an Emmy, nem ugyanaz , box nem kapott Emmy-t,ez mondjuk érthető miért díjaznának egy olyan terméket ami a megjelenés óta csupán 1 évében nem volt veszteséges(tavaly termelt előszőr profitot) idén megint nem hoz,
  • BlackRose #4
    Csak a semlegesség kedvéért... az XBOX is ugyanezt kapta...

    http://g.msn.com/mh_mshp/98765?http://www.xbox.com/en-US/news/2005/0913-emmyaward.htm&&HL=Xbox+Live+takes+home+an+Emmy+for+innovation&CM=News&CE=en-us
  • zolo #3
    Még most is jó.Nekem ps1-em van és még most is néha be van kapcsolva a pc mellett.Még most is jó Crashezni és abe-zni egy-két órát...meg a tekken amit nem lehet pc-n játszani hát az nekem nagyon hiányzik a pc-ről..
  • peca #2
    ja..
  • apocalypse0 #1
    Jó is volt...