Demkó Zsolt

Készül a Driver negyedik része

A Reflections Interactive fejlesztőcsapat gőzerővel fejleszti a Driver sorozatuk 4. részét, amellyel vissza próbálnak térni a gyökerekhez. Az új rész címe: Driver: Parallel Lines lesz, és a hangsúly újra az autós akciókon lesz.

A Driver első része a maga idejében forradalmi volt, részletesen kidolgozott városokkal és olyan törésmodellel, illetve fizikával örvendeztetett minket, amilyet még néhány mai játék sem tud felmutatni. A játék során nem lehetett kiszállni a járműből, renderelt átvezetővideók mesélték nekünk a történetet. A második rész csak konzolokra jelent meg, a harmadik viszont már PC-re is. Sajnos sok köszönet nem volt benne, ámbár ha kocsikázni szeretnék egy kicsit még virtuálisan, akkor ezt a játékot szedem elő. A fejlesztők nem felejtették el a jó fizikai beállításokat és a törésmodellt, de a TPS (külsőnézetes lövöldözés) részt nem nekik találták ki.

Klikk ide! Klikk ide!

Éppen ezért vissza is vettek ebbő,l és az első rész sikeréből élve újból az autózásé lesz a főszerep. Egy német újságnak sikerült pár információt kiszedni a játék kiadójából, az Atariból. A játék 80%-ban autózásból és 20% egyéb tevékenységből (kis lövöldözés, rohangálás) fog állni, ami elsőre jól hangzik. A történet elszakad Miamitól, New Yorkban ugorhatunk bele egy 18 éves srác bőrébe. A neve The Kid (T.K.), azaz Kölyök.

Mint tudjuk, New York elég nagy város, a játékban is 5 régióra lesz bontva (Manhattan, Bronx, Brooklyn stb.). A nevezetességeket is megtalálhatjuk majd (pl.: Times Square, Empire State Building), bár ahogy a képeket látom, erősen ugyanazt a motor használják majd, mint a 3. részben. Remélhetőleg erős bugtalanításon és optimalizáláson esik át, mielőtt terítékre kerül.

Klikk ide! Klikk ide!

Mint említettem, a vezetésé lesz a főszerep, ezért ebben a részben már ki is lőhetünk majd a kocsiból. Hiányoltam a harmadik részben a forgalom sűrűségét, úgy tűnik ezt a fejlesztők is érezték, mert tripla akkora forgalmat ígérnek. (Szóval most már nem egy autó lesz előttünk hanem 3? Juhéjj :) Na jó, ez csak rosszmájúság volt.)

A missziók mellett lehetőségünk lesz pénzért versenypályákon is versenyezni (pl.: roncsderbi, városi versenyek), amit új autóra költhetünk, vagy a meglévőt alakítgathatjuk és tuningolhatjuk. A játékban több mint 80 jármű lesz, bár ha jól számolom ezzel az adattal már a 3. rész is büszkélkedhetett.

Klikk ide! Klikk ide!

Még egy nagy újítást ígérnek, az pedig nem más, mint a többjátékos mód! Egyszerre nyolcan is lavírozhatunk majd a városban, vagy rendezhetünk roncsderbit. Erről a részről még nincs túl sok információ, majd meglátjuk, mi sül ki belőle. A megjelenés - ha nem következik be csúszás - 2006 márciusában várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rayden3 #44
    Remélem jo lesz, mert ha nem...
  • Lioness #43
    kiváncsi vagyok mit fognak kihozni a 4ből
  • M@TriX #42
    hát egy évvel tovább készült a a PC-s verzió, de attól függetlenül tényleg összecsapták :)
    amúgy a kocsiban nyomulva én meg vagyok elégedve a gémmel ;) lehet zúzni rendesen...
  • andrewjr22 #41
    nekem úgy tűnt, minha egy kicsit összecspták volna a driv3r-t .. tele van buggal.... viszont a játék fizikája tetszett.... talán a 4. rész jobb lesz egy kicsit.. bár nem várok tőle túl sokat
  • Solidus #40
    Az első két rész,jó volt,a harmadik,minek ide 4?
  • NEOreg3 #39
    túl optimista vagy
  • R3GiD0N #38
    Hihetetlenül jol sikerült a 3-dik rész nem tudom mért utáljátok
  • johnz #37
    driver3
    driver 4
  • jointeer #36
    :/
  • LEO 13 #35