Móricz Krisztián

GT Legends demóteszt

A bejelentés óta vártam már a pillanatot, hogy mikor próbálhatom ki végre én is a GT Legends-et vagy annak próbaváltozatát. A szépen egyenként érkező képek és videók pedig csak tovább fokozták az érdeklődésemet.

Ezek alapján számomra egyértelművé vált, hogy a GTR után a 10Tacle egy újabb remekművel fog elkápráztatni bennünket. Eelkötelezettje vagyok a játéknak, és véleményem szerint a SimBin jól döntött, amikor úgy határozott, hogy megvásárolják az ISI2 motor felhasználási jogait. Az eddig látottak alapján a recept minden bizonnyal az ISI2 motor + GTR + régi versenyek feelingje.

A napokban érkezett demó verzióból pedig már sok mindenre lehetett következtetni. A próbaváltozat közepes méretű, ennek ellenére sajnos mindössze 10 kör erejéig van lehetőségünk versenyezni. Háromféle FIA GTC-65 autót próbálhatunk ki a dijoni pályán, ez utóbbiból pedig két változat áll rendelkezésünkre.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Telepítés után azonnal kigurultam a pályára. Szokásomhoz híven szimulációs módban, minden segítség nélkül, alapbeállításokkal. Sosem vezettem ilyen autókat és így nem is tudom milyen lehet, de irányítás szempontjából a GTR-hez képest ég és föld a különbség. Hosszabb féktávok, gyengébb teljesítmény, kisebb tapadás, sűrű ellenkormányzások jellemzik a körözgetést. Az előző mondatban nyilván nem soroltam fel mindent, de ez a dolog annak köszönhető, hogy az eltérések száma gyakorlatilag nem felsorolható.

Néhány kör után elkezdtem belenyúlni a beállításokba, de sajnos ez a dolog nem vezetett eredményre. Hiába módosítottam a lehetőségeket semmilyen észrevehető változás nem történt. Sem a kocsi viselkedése, sem a köridőim nem változtak jelentős mértékben és ez arra is igaz, amikor a végletekig elállítottam a gépet. Az ellenfelek ettől függetlenül viszont nagyságrendekkel gyorsabbak nálam. Persze nyilván én sem vagyok őstehetség, de korábbi szimulátoros tapasztalataim alapján normális önbizalommal vágtam neki a pályának, ezt azonban gyorsan lerombolták a több másodperces körönkénti lemaradások.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Nyilvánvalóan még sem a setupolás, sem pedig a mesterséges intelligencia beállítása nem történt meg a fejlesztők részéről. Elég rossz érzés belegondolni abba, hogy ezek a dolgok a végleges játékban is bennemaradnak. Nyilván erre nem fog sor kerülni és az észrevételek alapján tovább fejlesztik a játékot. Bár az októberi megjelenésig nem túl sok idő van már hátra, de gondolom ez nem lehet akadálya az optimalizálásnak. A grafikus motor nekem nagyon tetszik, tényleg sokkal szebb, mint a GTR. Emellett az optimalizáció is remekül sikerült, mivel gyengébb teljesítményű gépeken sem okoz gondot a futtatása. Sok helyről viszont azt hallottam, hogy időnként lefagy a program.

A pálya felszereltsége ugyan még eléggé kezdetleges, de egyértelmű, hogy megjelenésig ezen is változtatásokat fognak eszközölni. A sérülési modellről inkább nagyon nem is ejtenék szót, minthogy olyan egyenlőre nem is létezik. Hiába csapódok 150km/h-s sebességgel a falnak, a kasztnin csak néhány gyűrődés lesz látható, esetleg a motorból csapnak fel lángnyelvek és füst.

Szóval elmondható, hogy a demó változat tényleg csak arra jó, hogy bepillanthassunk a játékba, de hosszú távú következtetéseket semmiképpen nem szabad levonni belőle. Várjuk meg az októbert és döntsünk akkor, hogy értékrendünkben melyik pozíciót foglalja el a játék.

A játék demójának letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fenya #23
    szasztok nemtudjátok a gtlegends kódját?
  • Tomfire #22
    Köszi, megpróbálom...
  • K.András #21
    Virusirtot ki kell kapcsolni, ha ugysem megy akkor uninstal virusirto és utána menni fog, sajna ez még ilyen...
  • Tomfire #20
    Hali! Van egy kis gondom, talán ti tudtok segíteni benne. Miután letöltöttem a GT. demót, és telepítettem, de ha indítani akarom a játékot mindig újraindítja a gépet. Miért lehet ez??? A segétséget előre is köszi...
  • M@TriX #19
    én is szeretem a realism dolgokat, de vannak fontosabb dolgok is mint a valósághű modellek és festések...
    az rfactorba majd valaki átlapátolja a modelleket :)
    hasonló az engine ;)
  • M@TriX #18
    reklámért egy szép kis bannt is kaphatnál..., ha kiadják a címed, szívesen vernék rád egy kokit.
  • skydrake #17
    Ez a játék nekem nem jött be. Nekem Ez jön be
  • K.András #16
    Nekem valszeg az a prg is kell majd, csak idegesit hogy egy deka liszensz nincsen benne!Nem igaz, hogy egy DTM vagy egy STCC vagy bármilyen ország tura auto sorozatának valamelyikét nem lehetett volna alapul venni, biztos nem kértek volna annyit mint a nemzetközi sorozatok liszenszeiért, aztán onnantol kezdve lehetett volna akár modokat is csinálni, csak az alap legyen "stabil".
    Ami a GT-t illeti, szerintem unikumnak számitanak az akkori autok-pályák, nehéz lesz ezzel a játékkal elbukni!
  • Toya #15
    Ebben igazad van, de mennyivel jobb is lesz sok érdekes bajnoksággal körözni a rFactorban amikor sorban kijönnek majd a modok (DTM, TPTCC, stb...).

    De te a GT miatt veszel játékot, más meg másért :)
  • K.András #14
    Ebben tévedsz, szerintem ez jobb lesz mint neve sincs autokkal szaladgálni rfactorban...