Hörcsöki Szabolcs

Max Payne is vászonra kerül

Beigazolódtak az E3 óta tartó pletykák: Max Payne megfilmesítésének jogát felvásárolta a 20th Century Fox, és már vadul keresi a szereplőket.

A játékipar történetében meglehetősen ritka gyöngyszem, ha egy sorozat ellent tud állni az egyre gyengébb minőségű folytatásoknak, más médiába tett kalandozásoknak, és a harácsoló, profithajhász kiadóknak. A Remedy által fejlesztett May Payne 1 és 2 ilyen volt, a finnek gyakorlatilag etalont alkottak a magas minőségű produktummal. Pillanatnyilag épp pihentetik a sorozatot (nagyon helyesen) és helyette egy új legenda, az Alan Wake című pszichológiai thrillerbe fektetik minden energiájukat.

A defaultban Max Payne-rajongó persze csillogó szemmel figyeli az eseményeket, tudja, hogy kedvence még visszatér, addig is ott figyel majd Alan Wake. Azonban a fejlesztő eddigi hibátlan termékstratégiáját kikezdő pletykák kaptak lábra a májusi E3 konferencián: Max Payne történetéből film készül. A pletyka igaznak bizonyult, mert ma a Róka is (20th Century Fox) és a projektet irányító Collision Entertainment is bejelentette a filmesítés hírét, jelenleg épp a szereplők válogatása zajlik.

Mivel a film sikere szinte csak a címszereplő személyén múlik, a szaksajtó már most vad találgatásokba kezdett, vajon ki is játssza Max szerepét. A film története egyébként nagyjából fedi az eredeti verziót: a New York-i rendőr, Max Payne családját lemészárolják egy Valkűr nevű drog miatt. Mivel Maxnek már nincs vesztenivalója, beépül az alvilágba, hogy megtudja, ki a mészárlás felelőse.

Csak emlékeztetőül: Max alakját Sam Lake forgatókönyvíró találta ki, egy bizonyos Timothy Gibbs alakította. Max csinos partnerét, Mona Saxot pedig Kathy Tongról mintázták.

A játék egyik rajongói honlapja

Infók Kathy Tongról

Timothy Gibbs

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hittler #40
    ez igaz! ezek jó szereplők lennének
  • Kicsikiraly #39


    Egy másik Max Payne 2 - the movie topicból van. sztem nekik kéne játszaniuk. már ha van szinészi tehetségük.
  • gordonmail #38
    Nagyon király elgondolás, hogy némely király gameket vászonra visznek :) így tovább emberek!
    - király lesz
  • Waterhorse #37
    Igazad van:)
    Az jó volt
  • Esrohnoil #36
    Kb. úgy nézne ki, mint a Visszavágó c. film. Azt láttad? :D
  • Waterhorse #35
    amúgy ez a topic nem inkább a filmes kategóriába tartozik?:)

    Nekem nagyon bejönne Sam Lake, de mint már többnyire megszokhattuk az ilyen adaptációktól, sajnos bődületesen megváltoztatják a szereplők külsejét és a történetet is. Maga az ötlet sem a legeredetibb, hogy ebből csinálnak filmet. A játékban még elment a "kinyírják a családomat és a bosszúvágytól fűtve, módszeresen, rangtól függően, szépen felfelé haladva lemészrolom az egész maffiát egyes-egyedül." Ez még játéknak elmegy, de hogy nézne ki mindez filmvásznon? Mind1, ha megcsinálják, mindenképpen Sam Lake legyen Max, és a játék zenéjét nagyon meg kéne tartani.
  • Waterhorse #34
    Ez egyáltalán nem ettől függ. A Megtorló, egy hihetetlen sikeres és színvonalas képregény, csakúgy mint a Max Payne game:)
  • Goth #33
    lukas film
    meg az lsd
  • Goth #32
    huszadikszázadi róka
  • Shodan #31
    Szerintem is Sam Lake ,egyértelmű.