Hörcsöki Szabolcs

Pszichológiai thriller a Max Payne alkotóitól

A Remedy-ről rég nem hallottunk. Szerencsére most előkerültek, egy zseniális fejlesztéssel a tarsolyukban: pszichológiai akció-thrillert készítenek Alan Wake címmel.

2003. októberében jelent meg a Max Payne második része, nagyjából azóta nem hallottunk a Remedy nevű, nem kis tehetséggel megáldott finn csapatról. Szerencsére most úgy gondolták, itt az ideje előállni némi információval vagy legalábbis képekkel és egy rövid videóval legújabb projektjükről, az Alan Wake nevű programról.

A játék PC-re és következő generációs konzolokra készül (ebből sejteni lehet, hogy még legalább egy évet kell rá várni). Nyilván sokan csalódottak, hogy Max kalandjai nem folytatódtak. Másrészről üdvözlendő, ha egy cég pénzéhségében nem teszi tönkre korábbi, jól sikerült alkotásait.

Klikk ide! Klikk ide!

A programról egyébként még keveset tudni, erről a hivatalos honlapon is meggyőződhettek. Persze a Remedy azon kevés cégek egyike, akiknél fogadni lehet a végtermék listavezető helyére. A remekbeszabott Max Payne 2 film noir-es hangulata, zseniális grafikája, jó (de nagyon rövid) története, hiteles karakterei sokunk szemében a mai napig példaértékűek.

Sajnos az Alan Wake kiadója még nem ismert, ami nem azt jelenti, hogy nem versengenének érte majd a különböző profitorientált játékgyilkos cégek, mindössze annyit jelent, hogy olyan messze vagyunk a megjelenéstől, hogy ez még szóba sem került. Talán jövőre okosabbak leszünk.

Bemutató videó letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • flashX #8
    Mért? Max Payne is hatalmas..
  • Anteris #7
    mivel be sem jön ha jól "látom"
  • asysoft #6
    Ezt a programot alighanem érdemes lesz figyelemmel tartanom... Max Payne rulez:)
  • MrTressy #5
    lehet vacogni a párna alatt
  • smv #4
    Pszichológiai thriller. Hmmmm. :)
  • hornbali #3
    Túl sok minden nem derül ki a videóból.
  • Inquisitor #2
    A videót belinkelhettétek volna, igaz nem sokat mutat, de még is csak van egy hangulata.
  • Esrohnoil #1
    Végre vmi normális műfaj. :)