Demkó Zsolt

Boiling Point - indulhatunk a pokolba

Az orosz Deep Shadows hosszú vajúdások után úgy tűnik befejezte a fejlesztését a Boiling Point: Road to Hell című FPS-ének.

A játék kiadója, az Atari azt ígéri, hogy még ebben a hónapban megérkezik a boltokba a dobozolt verzió. A Deep Shadows fejlesztőcsapat már 2001-ben letette a névjegyét a játékvilágban a Codename: Outbreak című taktikai FPS-sel. Sajnos maradandót nem sikerült alkotniuk, mert nem volt túl szerencsés a megjelenés időpontja. Akkortájt jelent meg a Return to Castle Wolfenstein, a Ghost Recon és a Red Faction hogy csak nagyobbakat említsem.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

De a Deep Shadows azért nem adta fel, hiszen az újságok többnyire 80% felé értékelték az alkotásukat. Azonnal neki is kezdtek egy új játék fejlesztésének, amelynek a Nexus munkacímet adták. Pár év után ebből lett a Boiling Point: Road to Hell.

A játékban Saul Myers-t irányíthatjuk, aki egy nap hívást kap attól a magazintól, ahol a húga dolgozik. 10 napja nem kaptak hírt felőle. Hősünk aggódni kezd, ami nem annyira alaptalan, hiszen a testvér Dél-Amerikában tévedt el valamerre. A dolgunk annyi lesz, hogy mentsük meg és nem mellékesen maradjunk is életben.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékban csak egy terep lesz: a helyszín. 25 x 25 km-es területet kell átkutatnunk, aminek feltérképezésében nagy segítségek lesznek a gép irányította karakterek (NPC) és a járművek. Az NPC-k nem adott helyen várakoznak, hanem többnyire éppen haladnak valamerre határozott céllal. Érdemes kérdezősködni, mert a legtöbb információt belőlük szedhetjük ki. Persze nem csak barátságos emberekkel hoz majd minket össze a sors. Összefuthatunk a maffiával, a rendfenntartókkal, a CIA-val vagy a helyi lázadókkal is.

A problémák "megoldására" 20 fajta "gyógyír" található. Ezeket részletesen nem árulták el, de lesznek kések, pisztolyok, gépfegyverek és egyéb finomságok is. A fegyverek elromolhatnak és használódnak is. Ezeket karban kell majd tartani, javítani és tisztítani kell őket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A járművek széles skálája vonul el majd előttünk, amelyeket igénybe is vehetünk. Lesz motor, sportkocsi, terepjáró, tehergépjármű, helikopter és hajók is. Állítólag amit megpillantunk az vezethető is lesz. A játékban lényeges szerepe van az RPG elemeknek, a karakterünknek 30-féle jellemzője lesz amiket fejleszthetünk.

Még az év végén megjelent képek és videók alapján kétségeim voltak a játékot illetően, de az új képek és a videók már biztatóak. Persze a puding próbája az evés, hamarosan kiderül. A kiskanalakat már lehet készíteni, mert a "puding" május 20-án érkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • forgoszek66 #35
    Nekem is már az elején kiírja, hogy TEXTURE NOT ASSIGNED még a játék betöltéskor!!! Ha lenterezem akkor meg kilép a játékból!!!!!!!!!!
  • NEOreg3 #34
    #30-ben már leírták, na mind1:P
  • NEOreg3 #33
    "A játékban Saul Myers-t irányíthatjuk, aki egy nap hívást kap attól a magazintól, ahol a húga dolgozik."

    Nem is a húga hanem a lánya...
  • tyukol #32
    nekem már a legelső töltésnél azt írja ki hogy TEXTURE NOT ASSIGNED és valami hibát írki a widows ez miért van?
  • Gabesssz #31
    Iszonyat jo game én most kezdtem el nemrég . De patch kel hozzá állitolag mert buglik annélkül. Amugy ha valaki véletlen a nem Magyar verziót vete volna meg :
    - telepítsd a játékot
    - telepítsd fel az 1.1-es patch-et
    - telepítsd fel a 2.0-ás patch-et
    A 2.0-ás patch-ben benne vannak a magyar nyelvi fájlok (csak szöveg), amit úgy tudsz előcsalogatni, hogy a patch-ek telepítése után a "skin/inventory" mappában található mappák mellé létrehozol egy "10"-re elnevezett mappát és belemásolod a "0" nevű mappa tartalmát.
    Aztán a "textures\hud" mappában is az ott található mappák mellé létrehozol egy "10"-re elnevezett mappát és belemásolod az ottani "0" nevű mappa tartalmát.
    Ezután megkeresed a "GAME.INI" fájlt, amit megnyitsz egy szövegszerkesztővel (pl. Notepad) és a "Language" értékét "0"-ról írd át "10"-re (Language=10).

    Ezután már többnyire magyar nyelven indul el a játék.
    A megoldás szépséghibái:
    - a fömenü továbbra is angol marad, mert ott grafikus elemek vannak, de a menü pontjain belül már magyar szöveg van
    - pályabetöltéskor a folyamatjelző grafikája helyén egy "TEXTURE NOT ASSIGNED" feliratot fogsz látni, de nem kell foglalkozni vele.
  • Adam II #30
    Nem is a hugát kell megkeresni hanem a lányát.
    sister=lánytestvér
    daugther=lánya (valakinek)
  • SirLord #29
    najonem
  • SirLord #28
    szar
  • circa #27
    Nem tudja valaki, hogy az első maffiás küldetést hogyan kell megoldani?
    Azt amikor a főnök elküld egy dossziéért a katonai bázisra, de ha elemelem, lőni kezdenek a katonák, ha megölöm amelyk bent van, akkor is lőnek, valahogy halkan nem lehet megoldani? Vagy mindenképpen lövöldözés lesz belőle?
  • démonigyerek #26
    mé nem szép?
    aszittem tetszik