Demkó Zsolt

Aranylemezen a Close Combat: First To Fight

A Destineer Studios és a GOD Games tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a Close Combat: First to Fight nem jelenik meg az eredeti tervek szerint az év végén. A halasztás okairól nem nyilatkoztak, de ez most már nem is fontos. Hamarosan boltokban a játék!

A játék fejlesztője a Destineer Studios, akik eleddig nem igazán rukkoltak elő igazán maradandó alkotással. Megérzéseim szerint eddig. A Close Combat: First To Fight a mai trendnek megfelelően egy csapatorientált taktikai FPS lesz. Elég sok van már ebből a stílusból a piacon, de újat mindig lehet mutatni. Az első szembetűnő újdonság, hogy ebben a programban a tengerészgyalogosok nem éppen unalmas életét próbálhatjuk ki.

Lesz három csapattársunk, akiknek a segítségével kell megoldani az adódó missziókat. Ezt persze már sok játékban hallhattuk, de aztán élesben a mesterséges intelligencia (AI) keresztül húzta a számításokat. Inkább teher volt a csapattárs, mint hasznos katona. Ebben a játékban "forradalmian" okos társakat ígérnek (amit megint csak hallhattunk már sokszor, de azért legyünk optimisták).

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Különböző parancsokat adhatunk katonáinknak, amiket azonnal el is végeznek figyelembe véve a körülményeket. Példának okáért parancsot adhatunk egy szoba elfoglalására, amit állítólag fedezékről fedezékre hajtanak végre a megbízottak, ahogyan egy jobb akciófilmben megfigyelhetjük. Lehetőségünk lesz ebben a játékban is légi segítséget kérni egy nehezebb akadály leküzdéséhez. Ez azért is ajánlott, mert egy 4 tagú csapatból egy ember elhalálozása igen nagy veszteség. Persze nem kérhetünk egy Lopakodót, hogy dobjon le egy atombombát, de pár rakéta becsapódása is megzavarhatja annyira az ellent, hogy megkezdhessük a beszivárgást.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Erősítés többféleképen érkezhet. Kérhetjük aknavetősök segítségét, akik több mint 5000 méter távolságból tudják a megadott koordinátára ejteni a szeretetcsomagjaikat. Igénybe vehetünk egy profi mesterlövészt, aki 1000 méterről lekapja nekünk a kijelölt rosszarcút. Persze hathatósabb földi egységeket is igényelhetünk, mint az AAV páncélos csapatszállító és az M1A1 Abrams tank. Az utóbbi az egyik legmodernebb és legütőképesebb tank ami jelenleg fellelhető. 120 mm-es lövegei, 7,62mm-es és .50-es kaliberű gépfegyverei eléggé tekintélyt parancsolóak. A már említett légi támogatás egy AH-1/WZ SeaCobra helikopter személyében érkezhet. Felszereltségei között megtalálható egy M197-es 200 mm-es Gatling gépfegyver és 8 BGM-71 TOW antitank rakéta. Bevetése bunkerek és mozgó járművek ellen ajánlott.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Mostanában dívik, hogy a játék fejlesztésében igazi katonák is besegítenek. Ennél a játéknál sincsen ez másképp, ami igen dicséretes. A sajtóközlemény szerint 40 jelenleg is aktív, amerikai tengerészgyalogos működött közre a játék elkészítése körül. Persze egy jó játékhoz és a beleéléshez a realisztikus környezet és a fizika mára már elengedhetetlen. A képeket és a videókat látva azonban úgy érzem megnyugodhatunk. Hogy mennyire lesz maradandó alkotás az április 19-én, a boltokba kerüléskor kiderül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • peti87 #18
    Tudja vki hogyan lehet külső nézetből nézni a fegyvert?
  • C5oNtkov4c5 #17
    ez is ilyen játék lesz.
  • Ferencz #16
    Hát igen...
  • SZEG007 #15
    Close Combatnak a régi részei voltak jok, ez már teljesen más mint azok, és ráadásul jo szokás szerint arabokat kell irtani....
  • Tiby #14
    Mighty - A Full Sprctrum Warrior is jó volt.De szerintem jó game ez is.Egy kicsit Delta Force feelingem van. :)
  • Mighty #13
    Attól tartok, hogy ez is olyan lesz, mint a Full Spectrum Warrior. Azért egy próbát megér.
  • [NST]Cifu #12
    Amúgy a grafika tényleg nem egy nagy szám...
    Plusz a képek előre vetítik a "szokásos" rambo-stílust, hogy megyünk, oszt 4 ember lenyomja a fél közel-keletet... ;)
  • [NST]Cifu #11
    Az az M249 SAW, a tengerészgyalogság rendszeresített könnyű géppuskája, minden fireteam-ben (így hívják ezeket a 4 fős katonai egységeket) van egy géppuskás ilyen fegyverrel.
  • 7evenb #10
    itt mindig két ember ellen kell harcolni?
  • Bucser #9
    meg a jobb legalsó képen a fószer a SAW-t közelharcban használja érdekes:) meg az általad mondott képen olyan mintha az enemy brakeelne.. így nem mozog az ember cover mögött:D