Demkó Zsolt

Télen jön a TOCA Race Driver 3

A Codemasters bejelentette a TOCA Race Driver sorozatának következő, harmadik részét. A világ legismertebb motorsportjait feldolgozó alkotás Playstation 2-re, Xboxra és PC-re 2005 te­lén ­ér­kezik meg. A játék pontosan 35 különböző motorsportágat tartalmaz.

Be kell vallanom, a TOCA Race Driver világa kissé messze állt eddig tőlem, az ennyire árkád autós játékokat mindig messzire elkerültem. A második résznek már majdnem bedőltem, mert frappánsan a "The Ultimate Racing Simulator" melléknevet biggyesztették rá a fejlesztők. A név sajnos ebben az esetben sem kötelezte őket semmire. A konzolos Grand Turismo PC-s megfelelője még mindig várat magára. Vagy mégsem?

A fejlesztők most is sok finom dolgot ígérnek, lássuk is szépen sorjában. A játékban hét versenymód lesz GT, Off Road, Touring Cars, Historic, Open Wheel, Rally és Oval, amelyek összesen 35 különböző versenytípusba engednek betekintést. Többek között indulhatunk a British GT (BGTC), Muscle Cars, V8 Supercars, DTM, Monster Trucks, Baja Motocross, Formula Palmer Audi, Historic Grand Prix, Touring Sports Cars, Formula 3 versenyein is. A legtöbb versenytípus megkapta a 2005-ös licencet, azaz az idei versenygépekkel szaggathatjuk az aszfaltot.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A legígéretesebbnek a karrier módnak megfelelő Open Wheel ígérkezik. Pályafutásunkat egy gokarttal kezdjük, ami után beléphetünk a Formula 1000-be, majd a Formula 3000-be. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor jogot nyerhetünk a királykategóriába, a BMW Williams F1 csapatába. A hírek szerint a játékban az online multiplayer is nagy hangsúlyt kap, mindegyik bajnokság teljesen testreszabható lesz. Kiválaszhatjuk, hogy milyen szabályok legyenek érvényben, a versenyek milyen hosszúak legyenek, beállíthatjuk a rajtrácsot és a mesterséges intelligencia jellemzőit is. Lehetőség lesz a járművek beállítására a különféle pályák telemetriai adatainak ismeretében, és az így elmentett konfigurációkat az online versenyek alkalmával lehet használni.

A fejlesztők kiemelik, hogy nagyságrendileg változtattak a fizikai megvalósításokon, realisztikus gyorsulás- és sebességérzetet ígérnek. Az autók viselkedésének elég sok összetevője lesz. A játék állítólag figyelembe veszi az abroncsok állapotát, a motor hőfokát és hogy mennyi üzemanyaggal vágunk neki a versenynek. Ahogy fogy az üzemanyag, az autónk súlya is csökken. Az ígéretek szerint a Terminal Damage Engine, azaz a sérülésekért felelős motor igen élethű elváltoztatásokra lesz képes. A kasztni részekre szakadása már lassan minimum kategória, de e mellett a motor és a gumik állapota is romlani fog. Ha például a elromlik a hűtő és nem javíttatjuk meg, akkor motorunk szépen felforr. A karosszériák lehetséges módosítását a 2. képen meg is nézhetitek.

A megjelenésről Gavin Raeburn, a stúdió vezetője azt nyilatkozta, hogy még ebben az évben megpróbálják kiadni a játékot, de mindenképpen befejezetten szeretnék ezt tenni. Ez azt jelentheti, hogy lehet, hogy csak 2006 tavaszán jelenik meg, de mindenképpen azt kapjuk meg, amit a fejlesztők nekünk akarnak adni. A kiadó követi hagyományait, azaz más néven jelennek meg a különböző helyszínek, had' keverje össze az egyszeri játékos:
  • Németország / Benelux = "DTM Race Driver 3"
  • Ausztrália / Új-Zéland = "V8 Supercars 2005"
  • Amerika = "TOCA Race Driver 2006"
  • Anglia és a többi ország = "TOCA Race Driver 3"

    A játék hivatalos honlapja
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • M@TriX #12
      .. lesz :)
    • totl #11
      Ez k.ba.tt jó játék!
    • Béla bácsi #10
      Nekem inkább az a Pontiac kéne...
    • Tetsuo #9
      "DTM Race Driver 3" "V8 Supercars 2005" "TOCA Race Driver 2006" "TOCA Race Driver 3"
      Megveszem mind1iket!!

    • Sadist #8
      De más játékoknál miért csinálják? Pl. Need for Speed: High Stakes = Need for Speed: Road Challenge. Vagy a Porsche Unleashed = Porsche 2000
      Ebben nem tudom mi a marketingfogás :)
    • Skynet #7
      Egyszerü,hol mi a divat meg a versenyforma...Például a német hülyegyerekek biztosan többen meg fogják venni ha DTM a címe mivel egyből felkapják a fejüket rá --> "Húúúú német túraautóbajnok leheteeeek"......
      Hát ezért....Kellemesen szánalmas húzás a kis pénzéhes mocskoktól:)
    • Jimmyke #6
      Pedig több nevet kell így levédetniük. :)
    • M@TriX #5
      :)))) jaja
    • NEOreg3 #4
      -Cső megvan már neked a V8 Supercars 2005?
      - Még nem hallottam róla, de a DTM Race Driver 3-nál biztos nem jobb.
      - DTM Race Driver 3? Állítólag tök olyan mibnt a TOCA Race Driver 2006.
    • M@TriX #3
      "had keverje össze az egyszeri játékos" ;)