Gyurkity Péter

Indiai kézben a Codemasters

Nem kispályáznak a híres-neves, sok nagy nevet kiadó brit cég indiai befektetői, hiszen rögtön a CM felét szerezték meg, amitől mindkét fél előrelépést vár.

A beszámolók szerint egészen pontosan az indiai Reliance Big Entertainment lépte meg a némileg meglepő húzást, amivel 50 százalékos részesedést szereztek a cégen belül. A tranzakciót az anyavállalat Zapak Digital Entertainment névre hallgató videojáték részlege felügyeli majd, a Codemasters pedig elsősorban anyagi oldalon várja a segítő kezet.

Erre utalnak ugyanis a CM vezetéséből kamera elé állók mondatai; Rod Cousens vezérigazgató közölte például, hogy izgalmas lehetőségek nyílnak meg ezzel cége előtt, amely különösen a fejlesztői és a kiadó részlegnek jelent majd előrelépést. A brit cég korábban sok nagy nevet mondhatott magáénak (ilyen volt többek között a Colin McRae Rally sorozat, valamint a Race Driver: GRID), ám az utóbbi időben egyre több olyan hírt lehetett hallani a vállalat háza tájáról, hogy anyagi gondokkal küszködnek.


Nyilván az így kínálkozó lehetőséget ragadta meg az indiai óriás, amely nem panaszkodhat pénzügyi hátterére, a CM vezetői pedig abban bíznak, hogy némi segítséggel újra a régi magasságokba emelkedhetnek. A vezérigazgató egyenesen úgy nyilatkozott, hogy a jövő még soha nem nézett ki ilyen rózsásan számukra, ők tehát - legalábbis a külvilág felé - teljes mértékben optimisták. Ehhez jöhet még a Zapak mobil játékok terén kivívott pozíciója és tapasztalata, amit nyilván a CM is megpróbál majd kiaknázni, állítólag többek között a közösségi hálózatokra történő nagyobb támaszkodással - számíthatunk tehát arra, hogy a jól ismert név minden eddiginél erősebben lesz jelen a Flash, és egyéb webes játékok szegmensében.

Az elkövetkező hónapokban meglátjuk, mi sül majd ki az új együttműködésből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barcames #1
    csak az f12010 adják ki a többi nem érdekel