Berta Sándor

Németországban tiltólistára került a Manhunt

A Müncheni Központi Bíróság július 19-ei hatállyal elrendelte a Manhunt nevű játék összes példányának elkobzását egész Németország területén. A testületnek egyébként már nem ez az első ilyen döntése.

Mindez a Fiatalságot veszélyeztető Médiaanyagokat Ellenőrző Szövetségi Testületnek (BPJM) aktuális havi kiadványából derül ki. A BPJM 2004 márciusában a Take 2 kiadó játékát már tiltólistára helyezte, mindez azt jelentette, hogy egyúttal automatikusan bírósági eljárás is indult az adott forgalmazó ellen. A Take 2 ugyan a márciusi döntés óta már beszüntette a játék Playstation 2-re kiadott változatának a forgalmazását, ám más online kereskedőknél, illetve egyes csomagküldő szolgálatoknál még mindig hozzá lehetett jutni a Manhunthoz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékról elég annyit tudni, hogy a történet szerint a főszereplőt halálra ítélik, ám azért, hogy elkerülje a kivégzését - egy filmproducer megbízásából - különböző tárgyakkal és eszközökkel, a lehető legbrutálisabb módon meg kell ölnie az útjába kerülő embereket. A játékban csak a túlélés számít. Mindez a bíróság szerint "egy, az embereket, az emberi életet megvető álláspont", és egy ilyen hozzáállást tükröző játéknak pedig semmi keresnivalója nincs a német fiatalok számítógépén.

A bíróság ítélete szerint a játék alkalmas arra, hogy gátolja, illetve veszélyeztesse a gyerekek és a fiatalkorúak fejlődését, illetve azt, hogy később egy felelősségteljes és a társadalom számára hasznos személyiséggé válhassanak. A játék arra bíztatja a felhasználókat, hogy emberi életeket oltsanak ki, ráadásul az emberöléseket rendkívül részletesen és brutálisan jeleníti meg.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Arról egyenlőre nincs hír, hogy a készítők mit szóltak a bíróság ítéletéhez, illetve, hogy más országokban várhatók-e hasonló ítéletek a kétségtelenül sokat kritizált Manhunttal kapcsolatban, de a bevételkiesés bizonyára érzékenyen érinti majd a fejlesztőket és a kiadót egyaránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Antiga #62
    haz ezt tiltják akkor a stalkert miért nem de jaj vigyáznom kell a csre meg minden vietnamos gémre mert tiltják őket pl.: VC ben simán leszakad egy kéz a gránáttól... ajjay
  • léthé #61
    Szerintem,ez egy átlagos játék semmi extra,söt még a grafika is kicsit szar.
  • TommyVercetti #60
    Nagyon király az a magyar oldal! Menj a picsába peti193. Te utolsó kis patkány!
  • peti193 #59
    vaaazeee mekkora szar aZ A Manhunt!!!!!!!!!!azt hittem már nem is létezik ilyen szar játék
  • jolánka9 #58
    Csá mindenkinek! Megtaláltam az első magyar Manhunt-os oldalt!www.manhuntgame.atw.hu
  • TommyVercetti #57
    Ez a játék kibaszott kurvajó, én már végigtoltam, tényleg gusztustalan, nem tudom felfogni hogy mi olyan rossz ebben a király játékban!
  • DeathMatch #56
    A játék elején van figyelmeztető szöveg, és amugy is 18 éven felülieknek
    ajánlott...
  • littleNorbi #55
    miért is akarják kitiltani ?
  • Killgore #54
    A játék nagyon állat, aki nem bírja ne játszon vele. de aki ki akarja próbálni, úgyis ki fogja. nem hiszem, hogy ezen múlik hogy a gyerek gyilkos lesz e vagy nem. az a génjeiben rejlik:D
  • Tetsuo #53
    Németország hasonlít Kínára, vagy fordíva?