Demkó Zsolt

Lada-szimulátor készül

A orosz fejlesztésű já­tékban a jó öreg Zsigulitól a Lada Revolutionig az összes négykerekűt meg­nézhetjük, ami az АВТОВАЗА konszern keze alatt szü­le­tett. Öveket bekapcsolni!

A játéknak már van egy orosz nyelvű honlapja, ahol fellelhető pár információ. A fejlesztőkről szóló rész még fejlesztés alatt áll, így sajnos róluk semmit nem tudunk meg. Ellenben a játékról magáról annál több információ van. Az alapkoncepció hasonló, mint a Ford Racing vagy a NFS: Porsche Unleashed-nél, azaz a gyártó összes modelljét belepakolják a játékba, és ezek nem szakaszokban nyílnak meg, hanem már a kezdetektől elérhető az összes.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
A játékot megmozgató grafikai motor neve ArtyShock Engine, és elég ígéretes tulajdonságokkal bír. Az igéretek szerint bejárhatjuk a fotórealisztikus textúrákkal felépített Moszkvát, amit a készítők saját tapasztalatokból és fényképekből készítettek el. Összesen 60 km2-t modelleztek le nekünk. Valódi utakon kocsikázhatunk el a Kreml előtt, vagy megnézhetjük a Lenin-mauzóleumot és a Vörös teret. Az autókra sem lehet panasz, ugyanis magától a gyártól kaptak műszaki rajzokat, amik alapján lemodellezték őket. A kedvenc kocsinkat tuningolhatjuk is, ami az előzetes renderekről ki is derül. A grafikai motor továbbá tud minden DX9-es effektet, mint a Bump-mapping, a HDR meg mindenféle króm- és tükröződés-effektet. Ezekről az előzetes videókon meg is bizonyosodhatunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Irányelvük, hogy az árkád és a szimulátor játékok erősségeit próbálják egybegyúrni - ez ugyan elég lehetetlenül hangzik, de majd meglátjuk. Lehetőségünk lesz egyszerű utcai versenyeken részt venni, de rendezésre kerülnek majd gyorsulási és hivatalos versenyek is. A városban forgalom és rendőrök is lesznek, szóval ezzel is kell számolni.

A koncepció eléggé a magyar fejlesztésű Street Legalra hajaz. Törésekről sajnos nem esik szó az ígérgetések között, de persze reménykedni még lehet. Valami demót is ígértek mostanság, de annak még se híre, se hamva. A megjelenés mindenképpen 2005-ben lesz, pontos információ hivatalosan nincs, pletykák szerint 2005 szeptemberére várható. A honlap - leszámítva a nyelvezetet - nagyon tetszetős, érdemes megnézni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • honda122 #54
    itt hogy lehet letölteni? :O
  • M@TriX #53
    még nem jelent meg
  • szaguldozo07 #52
    nem tudja nekem valaki megszerezni a Lada Racing-ot?
  • Rayden14 #51
    Balász Öcsi van benne
  • zsolt02 #50
    csá nem tudnátok megírni az e-mail címemre hogy mikor jelenik meg a játék?előre is kössz (remélem fenn lesz majd az oldalatokon!)
  • Demon Eyes Kyo #49
    Az nagyon szar volt, nekem megvolt.
  • RED DEVIL #48
    nagyon király
  • AB #46
    Nem nagyon szeretem a Ladát, de erre kiváncsi vagyok Davaris !!!!
  • TS Zolly #45
    Ha kijön majd a Trabant turbó GTI Racing játék, akkor a Desert Combatot elfelejtem.
  • Slayerboy #44
    Az lenne a szar, ha csak ilyen új Ladákkal lehetne nyomulni benne!!Remélem benne lesz a kedvencem... 2105! :))