Demkó Zsolt

Swashbucklers: Legacy of Drake

Az orosz Akella lerántotta a leplet készülő játékáról, amely megint a tengerre visz minket. A címe Swashbucklers: Legacy of Drake, és a játékban egy kalóz bőrébe bújhatunk.

Az Akella 1997 óta működik mint kiadó és fejlesztő vállalkozás. Az eddig általuk fejlesztett játékok között nem is lehet találni szárazföldi alkotást: Sea Dogs (2000), Age of Sail II (2001), Privateers Bounty (2002), Pirates of the Caribbean (2003). Ezek mind a tengerre kalauzolnak minket, és a most bejelentett új játék sem tér el tőlük.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A történet szerint az ifjú és elszánt Abraham "Nightingale" Grey kapitányt irányítjuk. 1812-ben járunk, most kezdődött el az angol-amerikai háború. Az egész ott kezdődött, hogy korábban Anglia a tengert, Franciaország a szárazföldet akarta elzárni versenytársa elől, ennek eredményeképpen tört ki angol-francia háború. Ebből a nagy harcból az amerikaiaknak volt legnagyobb hasznuk, semleges nemzetjént szabadon kereskedhettek mindenfelé, és csakhamar magukhoz ragadták a nemzetközi forgalom jelentős részét. Amikor az angolok blokád alá fogták a francia partokat, Napóleon pedig kimondta a kontinentális zárlatot, mindkét fél a saját oldalára akarta kényszeríteni az amerikaiakat, és egyik sem akarta elismerni semlegességüket.

Az angolok a tengeren állították meg a köztársaság hajóit szökött angol matrózok után kutatva, majd gyakran az egész legénységet szolgálatba kényszerítették. Jefferson utóda, Madison 1812-ben hadat üzent Angliának, de persze azon óriási küzdelmekhez képest, melyek ebben az időben Európában folytak kicsinyesnek tűnhet az angol-amerikai háború. A köztársaságnak nem volt sem rendes hadereje, sem erős hajóhada, Anglia pedig katonáinak csak igen csekély részét küldhette át az óceánon. Az amerikaiak kísérlete Kanada elfoglalására épp oly kevéssé sikerült, mint az angolok törekvése hogy megvessék lábukat az unió területén. A legfeltűnőbb jelenség az amerikai kalózhajók ügyessége és sikere volt, melyek rövid idő alatt több mint 300 angol szállító hajót fogtak el, és az egész angol kereskedelmet komolyan veszélyeztették. Ebben a zavaros időben éldegélünk Grey kapitány személyében, a fő célunk pedig az, hogy megtaláljuk a legendás kalóz, Sir Francis Drake legendás kincsét.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék folyamán lehetőségünk lesz hajókat irányítani, ágyúzni, vívni, börtönből szabadulni, lopakodni, szóval elég széles a repertoár. A grafikai motor saját fejlesztés, RenderWare 3.6, ezt használják a játék átvezető animációinál is, szóval a minőségre nem lesz panasz. A megjelenés sajnos még messze van, hiszen 2005-re ígérik a fejlesztés befejezését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • N.E.O.!!! #18
    Ajánlanám figyelmedbe ezt a két linket, ha olyan jó az irányítás: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=28686&lap=2

    http://www.pcdome.hu/review.php?id=1420&search=pirates

    Nézd meg az értékléseket! Na, mondjuk lehet neked jó volt az irányítás, nagyon sok helyen lehúzták...
  • Tiby #17
    Mátrix - ja , tényleg kettő embert lő le egyszerre
    egy kis Break-ot is csinálhatna mint
    a Tekkenben :)))
  • N.E.O.!!! #8
    A pirates of the caribbean óta a hajók grafikája javult, bár ahogy a képeket elnézem most sem lessz realisztikus törésmodell. A víz meg valahogy randa, de biztos jobb lessz. A harc az emberekkel már képről is sokkal jobbank tűnik mint a PotC-ban, de remélem az irányítást jól megcsinálják, mert az előző játékukban az irányítás SZAR volt.
  • Loxa #5
    Ez is egy jópofa játék lesz a szürke 7köznapjaim délutánján. Nem kell a tökéletességet keresni a játékokban, jót kell szórakozni velük. Amióta ez a hozzáállásom, azóta nagyon sok játék tetszik, és ez jobb mint a nagy durranásokat várni, amikor meg megjelennek, akkor meg nagyot csalódni.
  • Csatti #4
    Meg kevés a kötél is, nemtudom láttatok-e már igazi vitorlás hadihajót (én még angliában láttam) de azon rohadt sok kötél volt.
  • Tiby #3
    Ja , meg már látom hogy valamelyik hajó nem a vizen van (de szerintem király game lesz)
  • Tiby #1
    Akkor jó kis kalóz játék lesz